directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Puigcercós demana als votants de Zapatero que donin suport a ERC per aturar el PP

El republicà insisteix a Mas durant la seva visita a Salt perquè respongui a la proposta de demanar el concert i fer un referèndum

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha demanat aquest divendres als votants socialistes que van fer costat a José Luis Rodríguez Zapatero per 'parar el PP', que ara donin suport als republicans 'per aturar el Partit Popular'. Puigcercós també ha alertat aquesta tipus d'elector que 'ERC és l'única força que té la capacitat d'aconseguir canviar el model de finançament'. Respecte a la negativa expressada per Zapatero a l'hora d'impulsar un altre acord financer, Puigcercós ha assegurat que aquestes declaracions 'obliguen de forma més clara' el candidat de CiU, Artur Mas, a respondre a la proposta feta per ERC de 'full de ruta comú'. 

puigcercós, salt, erc, campanya, eleccions
El cap de llista d'ERC, Joan Puigcercós, atenent els periodistes després de visitar una Escola Universitària a Salt © ACN

Comparteix
   


Etiquetes

Joan Puigcercós ha centrat el seu missatge en la visita del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a Catalunya per donar suport al PSC. El candidat d'ERC ha assegurat que hi ha 'una certa decepció' entre la ciutadania que va donar suport a Zapatero durant les eleccions espanyoles. Davant d'aquest escenari, Puigcercós s'ha dirigit als votants que van optar per Zapatero: 'Demano al votant socialista que li va fer costat a les espanyoles per parar el PP, que ara doni suport a ERC per aturar el Partit Popular'. És a dir, ha estirat l'argument central de la campanya, segons el qual qui pot decidir són els republicans o els populars.

No obstant això, Puigcercós ha utilitzat el missatge que aquest dijous va llançar Zapatero, negant un nou acord de finançament, per convèncer els votants socialistes des d'una altra perspectiva: 'Demano als votants que en el seu moment van parar el PP votant el senyor Zapatero que ara donin suport a ERC perquè és la única força que té la capacitat d'aconseguir canviar el model de finançament'.

Mas ha de respondre
Puigcercós ha utilitzat la visita de Zapatero en un tercer sentit, assegurant que les paraules del president espanyol 'obliguen de forma més clara a Mas de respondre a la proposta que li vam fer des d'ERC'. En altres paraules, les declaracions obligarien el candidat de CiU a posicionar-se sobre 'la proposta de tenir un full de ruta comú del catalanisme'.

'Mas ha de respondre ERC perquè anar-se'n amb el PPC o sumar amb el PPC és el camí contrari del que defensa la majoria de la gent que va sortir el 10 de juliol al carrer' ha alertat Joan Puigcercós, recordant que la proposta republicana es basa en donar suport a CiU per demanar el concert i convocar un referèndum d'independència si no s'assoleix.

D'altra banda, el líder republicà ha assegurat que està content de la campanya electoral, indicant que té 'bones sensacions perquè ens hem atansat a la gent'. 'Hi ha gent que segurament mirava ERC amb un cert recel aquests últims anys, però crec que hem pogut explicar-nos i fer que molta gent es replantegi de votar Esquerra i ens donin suport', ha subratllat. 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Som i serem! fletxa Tordera
28 de novembre de 2010, 04.48 h

Els votants de Zapatero votarán al PSC (o PSOE ke es el mateix), perquè son com robots programats per votar al PSC sense saber el perquè. Aquest en Puigcercós fotará un bon daltabaix (políticament parlant).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.