directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Empat a 20.000 entre CiU i PSC al 'duel del Sant Jordi'

Convergència també fa seu el Palau Sant Jordi, la icona del 'poderío' socialista · Senyeres per tot arreu; espurnejat d'estelades · Troben lones del PSC amb persones dibuixades per si Montilla no omplia

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El Palau Sant Jordi ja no és només l'espai de referència per al socialisme català. Des d'avui divendres també ho és per a Convergència i Unió (CiU), que ha aconseguit omplir-lo fins al capdamunt per primera vegada a la història -en tant que ha estat el primer cop que CiU ha pogut llogar el recinte, gestionat pel consistori barceloní. Fins a 20.000 militants i simpatitzants convergents han acompanyat Artur Mas, Josep Antoni Duran i Lleida, Albert Batalla, Santi Vila, Josep Poblet i Xavier Trias al míting de cloenda de campanya, que ha comptat amb la participació estel·lar de l'expresident Jordi Pujol, a qui la federació havia reservat fins avui per participar en un acte conjunt amb Artur Mas i que, durant aquests 15 dies, tan sols havia participat en mítings territorials.
CiU, Palau Sant Jordi, míting

lona, PSC, Palau Sant Jordi
La lona que s'ha trobat al magatzem del Sant Jordi
© CiU

Comparteix
   


Etiquetes
A falta de cara a cara, el 'duel del Sant Jordi' havia centrat totes les expectatives mediàtiques d'aquest final de campanya. El resultat? Empat. 20.000 a 20.000, segons les dades oficials d'un i altre partit. A la pràctica, les mateixes graderies plenes i quantitat similar de seients buits. Si de cas, la platea convergent semblava més atapeïda que la socialista d'ahir. La número 2 de CiU, la democratacristiana Joana Ortega, es vanta de l'èxit assolit: 'Hem omplert el Sant Jordi venint d'arreu del país! I no pas d'Osca o de Saragossa!'.

Però si el PSC va concebre el míting en el sentit més 'mitiner' del terme per mirar de mobilitzar les seves bases més abstencionistes -amb les dures acusacions de la ministra espanyola de Defensa, Carme Chacón i l'abrandament del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, com a punta de llança que va posar dempeus la militància socialista-, CiU ha optat per un acte molt més pedagògic, planer, racional, amb unes meditades i mesurades intervencions d'Artur Mas, Jordi Pujol, Xavier Trias i els caps de llista de Girona, Lleida i Tarragona. Tan sols la veu del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha retronat per les quatre parets del recinte, amb enceses proclames contra Zapatero, el tripartit, el PP i ICV. Esquerra, en aquesta filípica, ha quedat al marge. Simptomàtic.

La tendresa i el 'bonrotllisme' ja s'ha respirat des del minut u, quan Pep Sala ha cantat la mítica balada de Sau Boig per tu un cop Artur Mas havia entrat al Sant Jordi i se l'ha vist a les pantalles gegants abraçat tendrament amb la seva muller, Elena Rakosnik.

Pujol, alliçonador
Jordi Pujol ha pujat a l'escenari amb l'objectiu clar de no eclipsar Artur Mas, com va passar el 2002 amb el ja mític 'tiiites, tiiiites', que va aclaparar tots els titulars de l'endemà. I ho ha aconseguit. Pujol s'ha dirgit als 20.000 militants i simpatitzants amb l'actitud d'un pare que alliçonarà el seu fill. Però, enmig de la dissertació, problemes tècnics amb el micro han impedit que una part del Sant Jordi sentís la veu de l'expresident. De cop, el micro ha tornat a funcionar i Pujol ha preguntat: 'Que voleu que hi torni?'. El Sant Jordi, a l'uníson, ha afirmat: 'Noooooo!'. 'Doncs ja ho sabeu, necessitem un lideratge fort en la persona de l'Artur Mas. Va, aplaudiu!', ha deixat anar Pujol a mode de resum, que, ara sí, ha aixecat els ànims dels presents.

La catarsi Madí
A banda dels ponents, un dels protagonistes indiscutibles del míting també ha estat el cap de campanya de la federació, David Madí, esmentat fins a tres vegades durant la vetllada. Trias, Duran i Mas li han reconegut els mèrits al capdavant de la sala de màquines convergent. Trias, el primer en agrair-li la feina feta, l'ha agafat per sorpresa. Emocionadíssim, ha sortit per les pantalles gegants a punt de llagrimeta, enmig de l'ovació de tot el Sant Jordi. Qui fa quatre anys va ser fortament qüestionat pel polèmic DVD anti-tripartit ConfidencialCAT, finalment s'ha vist redimit.

Pancarta per omplir buits
Ahir a la nit, quan l'equip de so del PSC estava recollint tot l'atrezzo, el de CiU ja feia cua per entrar al Sant Jordi i instal·lari el mobiliari propi. Les presses van jugar una mala passada als pencaires de can PSC, que es van oblidar una lona amb gent pintada de tal manera que simulava unes graderies plenes de gent. Des de CiU s'especula que el PSC les deuria tenir a la recàmera per si el carisme de José Montilla no aconseguia omplir el recinte.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Joan fletxa Girona
27 de novembre de 2010, 20.46 h

Això és Solidaritat:

http://torpede.blogspot.com



Volem gent honesta! No SC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
27 de novembre de 2010, 19.44 h

#6 els actes d'erc , es feien servir per probar l'eco dels aparells de so.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
27 de novembre de 2010, 12.24 h

LAMENTO QUE DIRECTE.CAT DONI MÉS COBERTURA ALS ACTES I PROCLAMES DE PSC I CIU QUE ALS DELS INDEPENDENTISTES. EM SEMBLA D' UN PROVINCIANISME TOTAL. A MÉS NO CONTRASTA : EL PSC NO VA OMPLIR EL SANT JORDI NI DE CONYA I CIU JUSTET, JUSTET.. EN CANVI ELS ACTES D' ERC ELS HAS DE CERCAR AMB LUPA.. DE QUÈ ANEU ? PER CERT : LES ESTELADES VAN DESAPAREIXEN DELS ACTES DE CIU...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
josep fletxa canet de mar
27 de novembre de 2010, 10.19 h

Quim, com sempre estic d'acord amb tu, el ex-llepant fot pena ¡

visca catalunya lliure ¡¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 de novembre de 2010, 09.15 h

#2 http://www.elperiodicdandorra.ad/eleccionscatalanes/indexcat.html Això es el que passa per españolitzar encara més el PSC amb la fòrmula del Tripartit, a més de no aconseguir res important en termes de sobirania, I el botifler del Putxi encara diu que no vol dimitir encara que s'hagi carregat el partit??? ho trobo molt greu el Carod li ha de parar els peus aquest tiu es creu l'amo d'Esquerra!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
27 de novembre de 2010, 07.40 h

Després del pas del tripartit P$OEmontillista pel Palau de la Generalitat, caldrà fumigar-lo, però primer caldrà mirar a sota de les catifes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
27 de novembre de 2010, 06.34 h

Després del pas del Psc-psoe i Ciu pel sant Jordi caldrà desinfectar bé les graderies i tot el Palau d´aquesta púrria botiflera regionalista de segona que tenen com a objectiu administrar la mini autonomia administrativa per tal de tornar a remenar les cireres i untar-se´n els dits in seculum seculorum.
Ciu i Psc-psoe , són més del mateix i els feixistes del PP encara més.
Ni un sol vot de cap català que estima Catalunya i la seva llibertat cap aquest tres partits hereus del franquis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 de novembre de 2010, 03.41 h

Jo vaig estar als dos mitings i l'empat és impossible, tot i que ambdós partits han omplert el Sant Jordi el PSC havia plegat més de la meitat de la graderia inferior, en canvi en el miting de CIU aquestes graderies estaven desplegades i plenes de gent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.