directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Mas: 'El país no es canvia amb felicitacions i bons auguris, el canvi només vindrà si es va a votar'

'No he demanat majoria absoluta en cap moment, només demano una gran majoria' proclama el candidat de CiU a l'acte final de campanya

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

No hi ha hagut novetats ni sorpreses d'última hora, i davant milers de militants vinguts d'arreu del país el candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha tornat a demanar el vot per forçar el canvi a Catalunya. 'El canvi necessita un Govern fort, i per aconseguir-lo cal concentrar el vot útil en Convergència i Unió', ha proclamat Mas, que ha recordat que 'el país no es canvia amb felicitacions i bons auguris, el canvi només vindrà si es va a votar'. 'No he demanat majoria absoluta en cap moment, només demano una gran majoria', ha reblat Mas davant un Palau Sant Jordi ple de senyeres.
mas duran
Comparteix
   


Etiquetes
El míting s'ha tancat sense una sola menció al dret de decidir ni al Concert econòmic, i enmig de discursos que contraposaven 'la rancúnia del PSC' a 'la il·lusió' que abandera Convergència i Unió.

Picada d'ullet a David Madí

En la seva intervenció, Artur Mas ha reiterat que tanquen la campanya 'en positiu, sense menysteniments ni insults', tal com havien promès ara fa uns mesos. En aquest sentit, el líder de CiU ha tingut paraules per David Madí, l'artífex del polèmic DVD en la campanya del 2006: 'Tu David, que vas ser sempre l'ase dels cops, avui ets motiu d'orgull per tots nosaltres'.

El candidat de CiU també ha tingut paraules per Jordi Pujol: 'M'agradaria que quan jo acabi la presidència de Catalunya, la gent em valorés la meitat del que han valorat el president Pujol'. Tampoc han faltat els elogis per Josep Antoni Duran i Lleida, de qui ha reconegut que van ser 'competidors i fins i tot adversaris' però mai 'enemics'.

Un govern fort per 'aixecar Catalunya'

El líder de CiU ha cridat a lluitar contra els qui volen 'silenciar la nostra llengua, anular les nostres institucions i ofegar les nostres llibertats' i ha centrat el seu discurs en la necessitat d'un govern fort per 'aixecar Catalunya'. 'Demanem una gran majoria, la demanem, però que consti que en cap moment m'heu sentit parlar de la majoria absoluta. No l'he demanada en cap moment, tampoc la demano ara, però si que demano una gran majoria', ha explicat Mas enmig d'aplaudiments.

Mas ha proclamat que si diumenge obtenen una gran victòria, es posaran a treballar 'al servei del conjunt del poble de Catalunya', i ha contraposat el 'sentit d'Estat' que els demana el PSOE al sentit de país. 'Si important és el sentit d'Estat, encara és més important el sentit de país', ha assegurat.

Atacs al PSC

Curiosament han estat els parlamentaris d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida i la número 2 de Mas per Barcelona, Joana Ortega, els que més bel·ligerants han estat amb el PSC. 'Ahir van omplir el Sant Jordi d'agror, nosaltres l'omplim d'esperança', ha arrencat Ortega la seva intervenció, que ha continuat amb les comparacions amb els socialistes: 'Ells el van omplir de protestes i nosaltres de propostes, ells de submissió al PSOE i nosaltres d'ambició nacional'.

Pel que fa a Duran i Lleida, el secretari general de CiU ha comentat amb humor la presència de la plana major del PSOE al Sant Jordi en el míting de dijous. 'Ahir el candidat Montilla tenia un aval, l'aval del president Zapatero. Jo des de petit sempre havia entès que els insolvents no servien per avalar absolutament res', ha ironitzat Duran. 'Així està el país, l'actual president avalat per un insolvent', ha reblat Duran.

Duran també ha repartit retrets contra Carme Chacón, a qui ha retret l'article signat amb Felipe González que avalava la retallada de l'Estatut.
'No sé què significa per la Chacón el català, per nosaltres és el nervi de la nostra realitat nacional', ha assegurat Duran i Lleida. 'Nosaltres no estem disposats a que la Catalunya perdi el patrimoni que té en la nostra llengua el català. La seguirem defensant digui el que digui el Constitucional i presenti els recursos que presenti el PP', ha promès Duran.

Respecte al tripartit, Duran ha apuntat que 'el tripartit va començar amb una corona d'espines i ha acabat sent una creu pel país', i ha continuat amb l'esperit religiós defensant la nomenclatura catòlica de les festes catalanes: 'No estem disposats a sacrificar la nostra setmana santa i dir-ne la festa de primavera' ha exclamat Duran, visiblement irat. El líder d'Unió ha tancat la seva intervenció cridant a 'passar el rasclet' i treballar per aconseguir fins a l'últim vot.

L'acte també ha comptat amb la participació dels tres caps de llista per Tarragona, Lleida i Girona, Josep Poblet, Albert Batalla i Santi Vila, i el parlament de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, qui ha destacat que tot la travessa pel desert 'tenim país'. També hi ha intervingut el candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, que ha promès que 'a partir de dilluns continuarem treballant per guanyar per primera vegada l'alcaldia de Barcelona, d'aquí sis mesos'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
Quim fletxa PPCC.
28 de novembre de 2010, 11.38 h

#33 No sé qui és qui porta la bena als ulls?, amí no m´es igual qui governi perquè encara i precisament perquè sé molt bé que la mini generalitat només té poder administratiu i poca cosa més votaré perquè es continuï treballant des de dintre per l´estat propi, li recomano que de tant en tant miri la premsa cavernicola de madrid i podrà comprovar com a ells tampoc se´ls dona qui governi la mini generalitat perquè segons qui la governi poden fer que la portin cap a l´estat prop... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
28 de novembre de 2010, 11.27 h

Vaja que els convergents, són els que ens han de canviar les coses ????. Quina vergonya, mare de Déu !!!!
http://www.libertaddigital.com/nacional/mas-era-el-beneficiario-de-los-fondos-evadidos-por-su-padre-en-liechtenstein-1276407862/.
Quins quatre anys més corruptes que ens esperen. I esperem que de la mà del PP, no aturin el cas Millet. Nois, això és xauxa!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
28 de novembre de 2010, 10.47 h

#33 Vaja, que Vostè vol una política a la carta, i si pot ser a la seva imatge i semblança com Déu!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
gica fletxa Europa
28 de novembre de 2010, 09.03 h

#29 Ets dels qui porta una bena als ulls, veig. A mi, t'ho asseguro, més ben igual qui "governi" (encara no és prou clar que no es governa res?) escorrialles que ens donen els ecspanyols. Jo --i la majoria-- NO VOTAREM en unes eleccions que no són les nostres. Només ho faré --ho farem-- quan hi hagi una SOLA candidatura amb un sol punt en el programa : PROCLAMAR LA INDEPÈNDENCIA UNILATERALMENT. La resta de llaminadures que volen donar els polítics actuals, inclosos els que han vist el pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
28 de novembre de 2010, 08.32 h


Roger de Flor i Bertran a vosaltres tampoc us han pagat aquest més?, estic trucant a en Madí i no m'agafa el mòbil, tants mesos donant la cara al directe i ara va i no ens paga aquest últim mes, a més l'altre dia em van dir que no em colocaran a l'admiistració que el meu lloc estava reservat a una amiga de la neta del cap de comunicacions de Ferrovial, de debó que no entenc res de res, bé companys bona feina feta aquests mesos per dividir a l'independentisme visca catalunya dins d'espa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
28 de novembre de 2010, 03.10 h

Avui decidim si ens ha agradat el Tripartit español de José Montilla, Joan Puigcercós i Joan Herrera, o ens ha decepcionat i tenim il·lusió i ganes de que Solidaritat entri al Parlament


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Quim fletxa PPCC.
27 de novembre de 2010, 22.16 h

Demà decidim molt més que qui és el partit o partits que governen la propera legislatura, demà decidim si volem començar el camí cap l´estat propi o volem continuar a un estat que ha declarar Catalunya inconstitucional i que ens va a la contra en tot. Qui digui que només són unes eleccions com les altres menteix i sap molt bé que ho fa. Els temps juga en contra nostra o votem pel atado i bien atado dels de sempre i a qui ja els va bé o votem seguir caminat cap a l´esta propi perquè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Quim fletxa PPCC.
27 de novembre de 2010, 22.01 h

#19 Perdona Gica però em sembla mol malament que si es veritat que estimes el teu país proposis no anar a votar perquè el problema No és que guanyi l´abstenció el problema és que tant si l´ abstenció és del 40% 50% 60% el que comptarà és que qui governarà els propers quatre anys condicionarà la vida de tots els habitants d´aquests país tant si ens agrada com si no i decidiran les polítiques en temes tant importants com economia, cultura, immigració, salut etc i a més a més e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
27 de novembre de 2010, 21.53 h

Força Solidaritat! Les enquestes que ens diuen que no entrarem son mentida perquè passa el mateix que amb CC's l'any 2006, sense referència anterior el marge d'error és incert, si hi anem a votar entrarem segur! http://www.elperiodicdandorra.ad/eleccionscatalanes/indexcat.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Pep - Sabadell - fletxa Baix Llobregat
27 de novembre de 2010, 21.04 h

Si creus que som una nació, ni millor ni pitjor que la resta, sinó una nació que vol ser lliure en un món global de nacions lliures, demà no et quedis a casa. Per defensar altres causes hi ha un munt de gent, per defensar la causa de la nostra dignitat com a poble només ens tenim a nosaltres.
Les enquestes diuen que del 1.000.000 de persones que vam sortir el 10J a dir prou, la majoria estan desanimades i demà s’ abstindran. I qui va dir que això fos fàcil? I quin poble lliure ha gua... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.