directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Herrera apel·la al vot dels abstencionistes per assolir una majoria d'esquerres 'amb força'

Reitera que les esquerres 'han de dialogar' i alerta que sinó ho fan governarà la dreta

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions al Parlament, Joan Herrera, ha fet una última crida a la mobilització electoral, especialment als abstencionistes i als que pensen votar en blanc perquè amb el seu vot, ha dit, es pot aconseguir una majoria d'esquerres. Segons el candidat, aquesta majoria ha de ser forta per combatre un govern de CiU i PPC. Per això, ha reiterat, les esquerres 'han de dialogar'. En l'acte de final de campanya de la coalició ecosocialista, a Sant Feliu de Llobregat i davant de 650 persones, no han mancat les ovacions al candidat ni l'emoció. De fet, el mateix Joan Herrera s'ha emocionat quan ha recordat Simón Rosado, moment del discurs en què li ha tremolat la veu.
joan herrera
Comparteix
   


Etiquetes
Joan Herrera ha criticat, com fa ha fet durant tota la campanya, la federació nacionalista que segons les enquestes guanyarà les eleccions. Ha titllat CiU de 'partit de les retallades', i ha destacat que les forces d'esquerres el poden 'aturar'. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que la coalició ecosocialista serà la 'sorpresa electoral'. Per això, ha apel·lat PSC i ERC a 'dialogar' i 'pactar'.

'Jo em comprometo des de l'honestedat i la coherència a deixar-me la pell per una vida digna', ha insistit, i per això ha subratllat que necessita tenir 'més força'. El candidat ha afegit que vol un país on 'no només governin els millors', fent al·lusió al lema electoral de CiU, també 'els més justos'. 'Els millors poden anar a escoles d'elit i defensar els interessos de pocs', ha continuat, però ha preferit 'els més justos perquè el país serà més just i més digne'.

El cap de cartell d'ICV-EUiA ha reivindicat l'acció del govern tripartit durant els darrers set anys, i ha reconegut la tasca duta a terme pels dos consellers de la coalició, Joan Saura i Francesc Baltasar. Joan Herrera ha defensat que votar ICV-EUiA és 'votar per frenar l'especulació i evitar els desnonaments, pel dret a un habitatge digne, per un aire més net o per la protecció del territori'.

Després del discurs de Joan Herrera, ha començat un sopar amb els militants del partit. Herrera ha sopat acompanyat de Joan Saura, Francesc Baltasar, Dolors Camats, Jordi Miralles, Laia Ortiz, Jaume Bosch, Jordi Guillot i altres membres de la coalició. No és casualitat que l'acte final hagi tingut lloc a Sant Feliu de Llobregat, un històric feu d'ICV-EUiA on el conseller Baltasar va ser alcalde durant 21 anys. Des de fa 7 anys, però, governa el PSC.

El candidat s'emociona
Un petit ensurt durant els discursos de presentació dels candidats ha espantat l'auditori al principal quan s'ha fos un dels focus i ha marxat l'electricitat. Tampoc no s'ha pogut mostrar l'espot electoral en el moment que estava previst. Però en breus moments els tècnics ho han enllestit, i els candidats han pogut fer el discurs amb normalitat. Potser per aquest motiu els nervis han traït Herrera en alguna ocasió.

Al final del seu discurs, i moments abans d'una llarga llista d'agraïments al personal de campanya, a la seva família i fins i tot als periodistes que l'han seguit en la caravana, Joan Herrera s'ha emocionat en recordar el sindicalista Simón Rosado, que va morir l'11 d'octubre passat. Herrera estava parlant de les arrels del partit, en referència al PSUC, i quan ha recordat el seu amic la veu li ha començat a tremolar. 'M'he emocionat', s'ha disculpat, fet que ha provocat els aplaudiments de tot l'auditori.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Som i serem! fletxa Tordera
28 de novembre de 2010, 04.43 h

Mira, ja els tenim aquí: els que viuen sota la falda del PSC. I a sobre van de progressistes i ecologistes! quan aixó ja no s`ho creu ningú.
Un altre partit fals i mentider. Que s`en vagin a l`hort a plantar tomàquets!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Barcelona
27 de novembre de 2010, 17.08 h

Els abstencionistes tenen més opcions. Les que no están al parlament per exemple. Hi han projectes molt interessants i els diaris els han fet un buit informatiu bastant descarat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.