directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

La 'marea grana' de Reagrupament no arriba ni a pluja fina

La formació de Joan Carretero només aconsegueix 39.916 vots a tot Catalunya · Fa un any, assenyalava els 68 diputats com a línia que separava l'èxit del fracàs

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L'exconseller de Governació Joan Carretero i el seu partit, Reagrupament, s'havien de menjar el món. 68 diputats i proclamar la independència unilateralment eren els objectius que pretenia assolir ara fa un any, quan el 3 d'octubre va proclamar al Palau de Congressos de Barcelona va afirmar que una 'marea grana' inundaria el Parlament, en contraposició a l'estratègia de la 'pluja fina' propugnada pel que fins feia quatre dies havia estat el seu partit, ERC, estratègia contra la qual ell es rebel·lava frontalment. Quan les urnes han parlat, amb el 99% escrutat, l'esperada 'marea grana' no ha passat de 39.916 gotes a tot Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
La formació, que a l'octubre d'ara fa un any semblava imparable en el si de l'independentisme desil·lusionat amb d'ERC, va patir una forta crisi interna al gener que va fer-la implosionar, amb Joan Carretero anunciant que dimitia i després fent-se'n enrere per tornar-la a liderar a partir de llavors amb mà de ferro.

Davant d'aquest panorama, Laporta va desistir de sumar-s'hi, decisió que molts reagrupats ja van començar a veure amb no gaire il·lusió. La decisió d'Alfons López Tena (CiU) i d'Uriel Bertran (ERC) d'abandonar els seus respectius partits i sumar-se a la proposta de Laporta va acabar de convèncer molts dels independentistes desil·lusionats amb ERC que la proposta política que millor recollia els seus anhels acabava sent Solidaritat Catalana, en detriment de Reagrupament.

La seu, tancada
Paradigmàtic va ser el fet que la seu electoral de Reagrupament va romandre tancada i barrada durant tota la nit electoral. La cap de llista per Barcelona, Rut Carandell, atenia a la premsa des de fora dient que no rebrien ningú ni farien declaracions.

La inauguració de la seu, situada al Passeig de Gràcia de Barcelona, davant per davant de la de Ciutadans i en el mateix edifici que Flaix FM -cadena propietat del simpatitzant de Reagrupament Miquel Calçada- va ser publicitada com una demostració de força de la formació davant de Joan Laporta, quan aquest encara no s'havia decidit si s'hi sumaria o si formaria un partit propi, com finalment va acabar passant.

Comunicat final
La formació va limitar-se a emetre un breu comunicat afirmant: 'El poble de Catalunya ha decidit que vol seguir la via autonomista i la seva decisió ha de ser respectada.

Agraïm el suport que hem rebut, desitgem encert als que han de dirigir el Govern de la Generalitat de Catalunya els propers anys i reiterem el nostre compromís ara i sempre amb la independència i la dignitat del nostre poble.

Visca Catalunya lliure!'




COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
Josep Maria fletxa Bellpuig
29 de novembre de 2010, 20.40 h

Doncs la veritat, crec que abans de dos anys, la Solidaritat, com no podrà suportar estar al grup mixt, acabarà entrant a CiU i així reforçat el govern, sino temps al temps, espero errà en el que penso, però vist el que s’està declarant per par de Solidaritat, es el que crec que passarà, per que no tindran un altre remei per a fer-se notar.
I ara no es hora de lamentar-se, ni de la prepotència dels que han superat als altres, ni dels que han estat apallissats, ara es hora de canvia... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
marc fletxa calella
29 de novembre de 2010, 20.33 h

Organitzacions actuals
Plataforma Pel dret de decidir,Sobirania i Progrés,Catalunya Acció,MDT,Endavant, Organització Socialista d'Alliberament Nacional,Maulets
CAJEI,Negres Tempestes,SEPC,JERC,JNC
Partits polítics i coalicions actuals
Candidatura d'Unitat Popular
Esquerra Republicana de Catalunya
Estat Català
Reagrupament
Solidaritat Catalana per la Independència: Coalició independentista formada per Democràcia Catalana, Solidaritat per la Independència, Partit Republicà Català, Els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
OTGER fletxa Reikjavik
29 de novembre de 2010, 19.11 h

#27 Ara t'escolto company!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Salva fletxa Països Catalans
29 de novembre de 2010, 17.58 h

RCat ens ha donat una lliçó a tots els independentistes de com s'ha de fer país amb honradesa i il·lusió... de vegades les coses no surtem com un voldria, poden haver fallat coses... SCI és un altre bon exemple de saber fer (ha tingut més sort) i aniran aprogressant segur. Bona feina Jan i companyia!!

Companys de RCat, uniu-vos a SCI per fer més fort el grup independentista. Ens falta gent com la Rut i en Joan per treballar juntament amb en Jan per la Independència Parlamentaria al pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
OTGER fletxa Reikjavik
29 de novembre de 2010, 16.42 h

Amb Catalans així qui necessita espanyols?prou de barallar-nos entre nosaltres,no veieu que tota la púrria espanyols s'està fotent un fart de riure?Ara toca treballar per d'aquí 4 anys,que per si no ho sabeu és el 300 aniversari de la gran humiliació,i aquest dia ens ha de trobar units enfront l'enemic borbó,deixeu-vos de disputes i tothom a treballar!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Salva fletxa Països Catalans
29 de novembre de 2010, 16.09 h

No sigueu així si us plau!!! com se us acut de culpar CiU, o Espanya o el PP de la debacle que hem patit els independentistes??? si ho hem fet tot solets!!!

Una mica d'autocrítica... hi ha alguns individuos a la xarxa dels quals no diré els noms, que se'ls hauria d'anar a buscar a casa i fotre'ls-hi una bona pallissa per estar tot el dia "rajant" de les altres formacions... així és com viviu el mon independentista, creient-vos que només el vostre partit té la pedra filosofal?? doncs ja ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Lluís fletxa Girona
29 de novembre de 2010, 13.55 h

A tots els d'Esquerra, us recordo o explico per si no ho sabieu, que RCat volia ser un corrent intern dins ERC, i que l'actual direcció va convidar-nos a marxar, cosa que vàrem fer. No ens doneu les culpes a nosaltres de la vostra devallada, car els nostres 39.000 vots no us hagueren pas salvat, quelcom heu fet molt malament, és evident, per la qual cosa heu de reflexionar i molt, i no serà pas insultant a RCat ni a la gent que ha treballat amb il.lusió i sense calers per l'independentisme... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
29 de novembre de 2010, 12.33 h

Reagrupament és una secta. No veuen la realitat. Negaven les enquestes i han fet un ridícul espantós. Més boicot que a l'impresentable de l'Anglada impossible i els ha doblat els vots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Pep fletxa Alt Empordà
29 de novembre de 2010, 12.30 h

El missatge #2# #3# i #20# demostren clarament el que dic al missatge #21#. fins i tot ara hi ha odi entre independentistes.
Els Chinesos tenen provervis bonissims i els Catalans no els enteném. Val mes prevenir que curar. Ara curar serà molt difícil i CiU i espanya ja és freguen les mans.
l'autonomisme ha guanyat i l'independentisme s'ha tragat totes les pinces de CiU i d'espnaya, per això l'independentisme ha mort, a partir d'ara ha començat la guerra permanent, que és el que volia CiU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Pep fletxa Alt Empordà
29 de novembre de 2010, 12.23 h

Conseqüencies dels resultats i els desitjos imparables de ser uns castigadors en comptes d'uns independentistes intel.ligents.
CiU4% a la propera legislatura Majoria Absoluta.
L'independentisme lluitant entre els pocs que som per veure qui treu mes vots a qui, i a sobre dividits i confrontats.
Si a espanya fa 1 any els haguesin explicat que aquesta marea independentista que s'ha demostrat falsa, acavaria així , no s'ho haguesin cregut.
Els independentistes hem acavat escribint el millor dels ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.