directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Joan Laporta: 'Que n'aprenguin!'

Solidaritat Catalana remunta al límit del temps reglamentari i es cola al Parlament com a sisena força · Condiciona el seu suport a CiU a què formi un govern de transició cap a la independència · Suma menys vots que Cs però un diputat més

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

La coalició electoral Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ho tenia tot a punt per celebrar una nit eufòrica. Una eufòria que no s'ha desfermat fins les 10 de la nit tocades, quan -amb el 85% escrutat a Barcelona- ha superat la barrera del 3% dels vots emesos i hi ha aconseguit 2 diputats, que se sumaven al que ja feia estona que tenia consolidat per Girona. Més tard ha caigut el tercer diputat per Barcelona, arrabassat al PSC, marcador que ja no s'ha tornat a moure. Ara, si CiU vol el suport d'aquests quatre diputats de Solidaritat, s'haurà de comprometre a declarar la independència durant aquesta legislatura, ha afirmat un Joan Laporta eufòric. 'Que n'aprenguin!', ha deixat anar als seus seguidors, que l'han corejat futbolísticament: 'Que n'aprenguin, oe, oe, oeeee!'.
Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran, Emili Valdero, Solidaritat Catalana

Anna Arqué, Uriel Bertran, Alfons López Tena, Solidaritat Catalana
Comparteix
   


Etiquetes
Els sondejos de TV3 apuntaven que SI aconseguiria entre 3 i 5 diputats, tot un èxit per a una formació amb escassos mesos de vida. Però, a mida que l'escrutini ha anat avançant, el somriure s'ha anat glaçant a les cares dels simpatitzants. No pas a les dels dirigents ni els responsables de la campanya, que es mostraven convençuts que hi hauria remuntada. 'Aconseguirem grup parlamentari propi', afirmava tothom amb convicció a les 8 del vespre. Entre les 9 i quarts de 10, l'afirmació no era pas rebatuda, però tampoc se sentia amb tanta intensitat.

A 3/4 de 10, la remuntada es palpava amb la punta dels dits. Tan sols unes dècimes situaven Solidaritat per sota de la barrera del 3%. Quan passaven 5 minuts de les 10, Joan Laporta i Alfons López Tena assolien la seva acta de diputat, situació que ha destapat l'eufòria a l'hotel Diagonal Zero. 'In-inde-independència' ha estat el crit més corejat, seguit de 'Visca, visca, visca! Visca la terra lliure!' i del cant d'Els Segadors.

Condicionants a CiU
Laporta ha afirmat que està disposat a col·laborar amb CiU si la federació nacionalista està disposada a encetar la via independentista: 'El poble de Catalunya ha decidit que governi CiU, que podrà governar cap a l'autonomisme, on ens trobarà a l'oposició, o cap a la independència, on ens trobarà en el mateix camí.'

Concretament, Laporta ha demanat a CiU 'que assumeixi la declaració d'independència durant la propera legislatura' com a condició sine qua non per pactar.

A les 8 del vespre, Uriel Bertran ja s'havia expressant en els mateixos termes. També havia explicat que la primera llei que presentaran al Parlament serà la de proclamació de la llei d'independència, per a l'aprovació de la qual demanaran llibertat de vot als diputats, com ja va passar amb la votació sobre la prohibició de les curses de braus.

Al grup mixt amb Rivera
A quarts d'11 de la nit, quan Bertran també ha aconseguit l'acta de diputat, SI ha passat a ser la sisena força política al Parlament, superant Ciutadans, tot i haver sumat menys vots totals que el partit d'Albert Rivera (102.166 a 105.755, amb el 99,94% escrutat).

Un i altre s'hauran d'entendre, perquè compartiran espai al grup mixt, d'on només se'n pot sortir aconseguint cinc diputats. Aconseguint-los un mateix o bé aconseguint que un altre partit te'n cedeixi puntualment algun per poder formar grup, situació que SI no contempla ara per ara.

Sorpresa a Girona
Amb el 100% escrutat a la demarcació de Girona, Solidaritat ha quedat a només 212 vots de superar Iniciativa com a cinquena força. La formació de Joan Herrera hi ha sumat 14.057 vots, mentre que Toni Strubell n'ha aconseguit 13.845.

Decepció a Tarragona
El cap de llista de SI per Tarragona, Héctor López Bofill, no ha aconseguit fer-se amb l'acta de diputat. Per bé que ha superat la barrera del 3% i un total de 10.546 vots, encara n'hi ha faltat ben bé uns 3.000 per a esdevenir parlamentari.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
29 de novembre de 2010, 21.48 h

#25 Miri, ab abans de criticar com ho han fet a Uriel Bertran i Lopez Tena per "abandonar" els seus partits i inventar innumerables difamacions al respecte podrien haver buscat informacio.
No cal que cap persona em digui els motius, jo vaig estar present buscant signatures i lluitant per tal de lograr dur fins les ultimes consequencies una ILP que el tc no podia tombar.
Com sempre s'estimen mes creure qualsevol disbarat que informar-se, i el que es pitjor no hi han gaire manies per insultar am... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
29 de novembre de 2010, 20.55 h

#26 Mai hem venut cap moto, i mai hem dit un disbarat com aquest. Vinga, continueu dient barbaritats i desqualificant, no aprengueu, no enteneu que mentint i insultant als independentistes amb unes altres sigles no lograreu res?. Vinga, que mostreu l'estima a la terra en cada paraula plena de veri que us surt de la boca.
Si mes no, podries no fer el ridicul espetant aquests disbarats, no pots ofendre a ningu, be a tu mateix, si. No feu mes mal a l'independentisme, ridiculs els minims siusplau!
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
29 de novembre de 2010, 20.49 h

#25 Busqui i comprovi, va ser aixi i es un dels motius pel qual l'independentisme d'esquerres a votat ciu.
Han fet un vot util i covard, han fet un vot de castic. Ara poden buscar els culpables a sota del bolets pero haurien de deixar de mirar.se el melic i ser mes respectuossos i oberts als que estem del mateix costat i amb els independentistes en general. Ara tenim un llarg viatge de cara a les municipals i de cara al que pugui passar quan el pp imperialista li barri el pas a totes les promes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Josep anton fletxa Barcelona
29 de novembre de 2010, 20.42 h

#15
Doncs aquesta és l'arrel del desastre. SCI ha anat venent la moto de que treurien majoria ells sols i al gener seríem un estat independent. Laporta Fail!

PD. No tan fail, ha guanyat immunitat parlamentària i no serà jutjat per corrupteles. Així va començar Berlusconi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
29 de novembre de 2010, 18.42 h

#24 No ha estat pas com diu Vostè. Segur que si per aquí el fòrum hi ha algú que ho sap amb seguretat ens ho aclarirà. Jo ara ja ni me'n recordo. Però quasi li puc assegurar que si es va fer, fou perquè no s'ajustava a dret i hagués estat rebutjada. Pregun-ti-ho a algú que sigui imparcial i veurà que no és tal com Vostè ho diu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
29 de novembre de 2010, 17.51 h

#21 El que esta clar es que ERC no esta donant la talla, ja li dic que per molts motius, pero per mi que no soc ni he estat mai d'aquest partit, el dia que van tombar l'ILP vaig entendre que eren a mes una colla de falsos o cavard. Estic decebut, no com a simpatitzant sino com a catala, pq estan jugant amb Catalunya. Res mes amb el fet de la ILP ja n'hi ha prou pq l'esperit del 10 de juliol marxi.
Malauradament SI ha estat silenciat mediaticament i tot el que es deia era per fotre, incloent-vos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
29 de novembre de 2010, 17.43 h

#21 Jo no he votat mai a ciu, ni en tinc cap intencio de fer.ho, entenc que ara es majoria gracies a molts independentistes decebuts, aquesta es la meva pena. ERC ha fet coses que no han agradat, i aquesta realitat es transforma en escons.
Per mi, tota la colla de politics ecspañoles, ecspañolitstes, autonomistes i tota la resta son una ferida a la dignitat de Catalunya. Crec que si tots els que ens estimem la terra haguessin lluitat fent pinya, que no vol dir dins del mateix partit, ara tots... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
29 de novembre de 2010, 17.34 h

Al comentari 19: Mai no he dit que ERC hauria de ser el partit que aglutinés la força independentista. A veure si se m'entén d'una vegada: La pluralitat de forces polítiques, és políticament sa i democràtic i fins i tot obligatori, però jo em manting en què ara no era el moment. Vèiem: Què se'n ha fet de l'esperit de la manifestació del 10 de juliol ??? Doncs que s'ha esvaït com el fum. Ja s'han vist els resultats: Vostès 4 i Esquerra 10. Ni junts al parlament, si no vaig errat, t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
29 de novembre de 2010, 16.39 h

#19 Molt correcte el seu comentari. Accepto el què em diu de que han format un partit, tota vegada que dono per bo que és així com em penso que anat. `Però recapitulem: Si Esquerra hagués romàs a la oposició, haguessin dortit els crítics de sempre dient que allà no hi feia res. Si va formar govern amb Montilla, va ser perquè CiU no va acceptar fer-lo. En canvi que Mas ha traït Catalunya amb la venda de l'estatut, els seus pactes amb l'Aznar i les possible corrupcions, perdó, ara se'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
29 de novembre de 2010, 16.18 h

#17 Siusplau, prou amb la cantinela de la divisio, som molts els que no votariem mai a ERC, per molts motius de inclinacions politiques i socials, pero tambe en quant al posicionament independentista i identitari. NO TOTS SOM IGUALS I NO TOTS SOM D'ERC. Ho poden entendre? poden entendre que ERC no es un partit instaurat per un deu? Poden entendre que les democracies sanes tenen mes d'un partit?
Poden entendre que si haguessin respectat al poble i no haguessin anat amb tanta prepotencia i buidor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.