directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Ciutadans ja és més que flor d'estiu, però no aconsegueix l'objectiu del grup propi

Iguala els 3 diputats de la seva primera legislatura i es consolida com a força parlamentària

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El partit Ciutadans ha superat el repte més difícil de la seva història, que era no sortir del Parlament en la segona legislatura de la seva història. Ho ha fet aconseguint 15.000 vots més que el 2006 i mantenint els tres diputats d'aquelles eleccions, per bé que l'objectiu es pot entendre com un triomf que s'allunya del que esperava la formació, que era aconseguir 5 diputats per poder formar un grup propi. Pel que fa als resultats per demarcacions, Ciutadans tampoc no aconsegueix estendre la seva influència més enllà de la Barcelona, que és on ha aconseguit tota la seva representació.

Comparteix
   


Etiquetes
Victòria amb regust agredolç per al grup bilingüe encapçalat per Albert Rivera. Ciutadans va plantejar la campanya amb l'objectiu d'aconseguir els 5 diputats necessaris per poder formar un grup propi a la cambra, però s'ha quedat amb els tres que va obtenir el 2006.

No és poca cosa per a un grup que té només una legislatura d'història. Eren pocs els que vaticinaven que Ciutadans tindria continuïtat més enllà dels seus primers quatre anys, sobretot després de l'escissió interna a mitja legislatura que li va fer perdre dos dels tres diputats que tenia.

En lloc d'això, el partit de Rivera ha aconseguit refermar-se a la cambra catalana i per segona legislatura aconsegueix 3 diputats. Entre els diferents reptes que es presenten davant del partit Ciutadans, un dels més importants serà aconseguir escampar la seva influència fora de l'àmbit metropolità.

En aquesta ocasió no ho ha aconseguit. Els tres diputats del partit s'han assolit gràcies als prop de 89.000 vots aconseguits a la demarcació de Barcelona. En canvi, no ha aconseguit diputats ni a la de Lleida (2.600 vots), ni a la de Tarragona (8.300 vots), ni a la de Girona (4.900 vots). En total, C's ha aconseguit 105.000 vots, una xifra considerablement superior als 89.840 assolits el 2006.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Titani fletxa Catalunya, proper estat europeu.
30 de novembre de 2010, 02.31 h

Com els cou que Solidaritat els hagi passat la mà per la cara... xDDD


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.