directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: 'Convidaré tots els partits a plantejar conjuntament el concert econòmic i defensar-lo fins les últimes conseqüències'

El futur president de Catalunya assegura que no aconseguir el nou pacte fiscal 'seria un gran fracàs del país'

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El guanyador de les eleccions de diumenge i futur president de Catalunya, Artur Mas, ja té clar el full de ruta a seguir per aconseguir el Concert econòmic pel país. Així ho ha explicat en una entrevista davant la directora de TV3, Mònica Terribas, on ha explicat que properament citarà totes les formacions parlamentàries catalanes a una cimera on s'abordarà el tema del Concert i es plantejarà 'una operació catalana'. 'Convidaré a tots els partits catalans a plantejar conjuntament el Concert econòmic a Madrid i defensar-lo fins les últimes conseqüències', ha avançat Artur Mas, que s'ha mostrat convençut que tant PSC com PPC s'afegiran al pacte. 'Els bascos fan pinya a favor del Concert, tots. Doncs els catalans també ho hem de fer', ha sentenciat.

artur mas  terribas
Comparteix
   


Etiquetes
Primeres mesures de Govern

En l'entrevista a TV3, la primera en profunditat després de la victòria de diumenge, Artur Mas ha concretat algunes de les primeres mesures que prendrà com a president de la Generalitat, entre les que hi ha la reducció de conselleries fins a un màxim de 12 o la supressió d'entre un 20 o un 25% els prop de 300 organismes que té actualment la Generalitat. A llarg termini, Mas també s'ha proposat impulsar una llei electoral catalana, i s'ha fixat com a objectiu la reducció de l'atur a la meitat en 4 o 5 anys, deixant el percentatge de desocupats als nivells europeus.

En matèria fiscal, la primera mesura que impulsarà serà 'acabar amb el greuge de l'impost de successions i donacions', i a mesura que passin els mesos 's'ajustaran els impostos que ha pujat el tripartit, anul·lant les pujades que s'han fet els darrers temps'. Mas podria eliminar organismes com l'Agència Catalana de l'Aigua o el CoNCA, però ha garantit que no s'eliminarà l'Oficina Antifrau.

Pel que fa a les conselleries, Mas ha pronosticat que no hi haurà diners per augmentar les partides a cap Departament, però ha dit que treballaran perquè la majoria de Conselleries 'funcionin millor'. El qui amb tota probabilitat serà el nou president ha promès 'serietat en la despesa i austeritat'. Entre les que desapareixeran o es fusionaran en d'altres Mas ha assenyalat Relacions Institucionals i Participació. Tampoc ha descartat mantenir la conselleria en cap, tot i que, segons ha dit, encara treballa per escollir les cares que conformaran l'executiu.

No aconseguir el Concert econòmic seria un fracàs de país

En termes econòmics, Mas ha promès que tant bon punt entri al Govern farà una auditoria a la Generalitat, per conèixer la situació financera i explicar-la al país, i després encararan ràpidament el full de ruta per aconseguir el Concert econòmic. 'Plantejaré una operació catalana, convidaré a tots els partits catalans a plantejar conjuntament el Concert econòmic a Madrid i defensar-lo fins les últimes conseqüències' ha avançat Mas, tot prometent que condicionaran la política de CiU a l'Estat espanyol al Concert econòmic.

Per Mas, el Concert només es podrà demanar davant un Govern espanyol 'que comenci i necessiti els nostres vots', i en aquest sentit ha assegurat que cal esperar a la primavera de 2012 perquè 'aquesta situació es produeixi'. En aquest sentit, el futur president no descarta celebrar una consulta sobre el Concert econòmic per 'reforçar' la posició negociadora catalana a Madrid.

Malgrat aquest full de ruta, Mas ha reconegut que l'èxit del Concert 'dependrà de fins a quin punt tindrem la paella pel mànec a Madrid', i en aquest sentit ha avisat que podria fracassar, i si es fracassa 'no només serà un fracàs per CiU o per l'Artur Mas, serà un fracàs gran del país'.

Respecte a la celebració d'un possible referèndum d'independència, Mas ha repetit que l'ambició nacional de CiU 'no té límits', però l'ha col·locat més enllà d'aquesta legislatura perquè ara 'no hi ha les condicions necessàries' a Catalunya.

3 cimeres

Per últim, Mas ha explicat que tant bon punt arribi al Govern convocarà tres grans cimeres de país, la primera amb empresaris, sindicats i organitzacions laborals per abordar el tema econòmic, la segona amb la comunitat educativa per conèixer la situació actual i la tercera amb la resta de partits polítics precisament per aconseguir un front unitari de cara a plantejar el Concert econòmic a Madrid.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
SIS fletxa Garraf
1 de desembre de 2010, 22.53 h

Últimes conseqüències = a referèndum ? Sr.Mas, miri que li agrada l'ambigüitat, Sr.Mas a vostè i a molts catalans. A mi, no gens. Si això del concert, que vol anar a pidolar a Madrid no se li dona, no serà un fracàs de país, serà seu i de CIU perquè son vostès els que volen anar a treure pit a Madrid.
Espero que sigui valent i que respongui als molts milers d'independentistes que incomprensiblement, li han deixat el vot. Serem optimistes. Tot i que no les tinc totes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Pep fletxa Alt Empordà
1 de desembre de 2010, 16.31 h

El Sr Mas, ja està avisant als espanyols que si el PP no treu majoria, CiU els demanarà el pacte fiscal a canvi del seu suport, ergo CiU està disposat a pactar amb el PP a Catalunya , ergo també, com que els espanyols no en volen ni a sentir a parlar el PP treurà majoria absoluta.
En Mas està avisant que els espanyols donin majoria al PP així ja te l'excusa per dir-nos als Catalans que com a mínim s'ha intentat.
CiU4% ha promés fum i els Catalans li han comprat el fum..els independenti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Carles fletxa Barcelona
1 de desembre de 2010, 15.39 h

Últimes conseqüències ? I quines són aquestes últimes conseqüències ? Baixar-se els pantalons ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jaume fletxa Badalona
1 de desembre de 2010, 14.31 h

I això és la ostia he votant d' Unió? nomès ens robaran 9000 euros jajajajaja. I si fos així encara, però tots sabem que no hi haurà Concert, ni Pacte Fiscal ni res, i el senyor Mas no té pla B. Tampoc sabem que gestionarem amb els diners d' aquest Pacte Fiscal, ell mateix diu que l' Estatut és paper mullat però no diu com sortim d' aquesta, quina és la seva alternativa... no sabem res...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
1 de desembre de 2010, 14.05 h

I tant que ha concretat!...que el dèficit fiscal català amb la resta de l'estat...que la solidaritat, en cap cas ultrapassi la mateixa solidaritat que tenen els "lands" alemanys rics amb els seus vehins més desafavorits, un 4% del PIB.

Aixó, traduït en nùmeros vol dir que si ara el dèficit fiscal és de 22.000 milions d'€ s'ha de reduïr a un màxim de 8.800 milions d'€.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jaume fletxa Badalona
1 de desembre de 2010, 13.47 h

El Pacte Fiscal aquest és com parlar del Dret a Decidir però sense concretar res... saps en que es traduirà? Faran president al Rajoy i ell a canvi cediran competència en cria de bonobos i falgueres. Vindrà el Mas aqui parlant de resultat històric, ni en els millors somnis hauriem pensat tindre aquestes competències tan importants...

I gent com el Votant d' Unió (abans ex-votant) vindran aqui venent la moto, però com no tenen cap credibilitat rai


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
1 de desembre de 2010, 12.19 h

"Pacte fiscal en la línia d'un concert econòmic" és exactament el que en Mas ha dit durant tota la campanya electoral.

Que altres per simplificar hagin dit concert econòmic no caniva res.

Per cert, que també ha dit durant TOTA la campanya electoral que això ha de ser una exigència de tot el Pais i no de CiU. Ja veurem que diuen els vostres "sòcis estratègics" del P$C-P$OE quant arribi l'hora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Marta fletxa Tarragona
1 de desembre de 2010, 12.07 h

A directe.cat:
Perdoneu, però en tota l'entrevista Mas no va dir res de "concert econòmic". Va dir, i repetir, "pacte fiscal en la línia d'un concert econòmic" que no sabem que és però de ben segur que no vol dir el mateix. És a dir, "donde dije digo, digo diego"



Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
l'esbirro fletxa la guingueta
1 de desembre de 2010, 09.47 h

quina vergonya d'entrevista.On es la Terribas incissiva i descarada, objectiva i independent ? Això s'ha acabat amb el tripartit. Ja comencem a veure com serà la TV3 de CiU, tornem a l'època de can Pujol. S'han acabat les escuses de professionalitat, objectivitat i rigor informatiu. Ara tornarem a l'adulació i l'exaltació del lider.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ivan.N fletxa Baix Llobregat
1 de desembre de 2010, 07.55 h

La puta i la ramoneta, a veure quina excusa tenen els que han votat CiU. Cada dia que passa, declaracions de CiU que retallen mes i mes la nostre possibilitat de esser lliures.

Suposso que al 2014 serem els Catalans que emigrarem a altres parts d'Espanya fugint de la missera de la nostre nació, aconseguida per el nostres polítics, amb el vist i plau de la gent que els ha votat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.