directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Zapatero mou fitxa davant la victòria d'Artur Mas: anuncia ara la privatització del 49% del Prat

El govern tripartit ho va reclamar per activa i per passiva, però el president espanyol no s'hi va oposar sempre · Rubalcaba justifica ara el canvi de règim per la necessitat de reduir deute

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que el consell de ministres de divendres aprovarà un paquet de rebaixes fiscals per a les pimes i la privatització de la gestió de l'aeroport de Barcelona, a més a més del de Madrid. El que va ser un dels principals cavalls de batalla dels governs tripartits de Pasqual Maragall i José Montilla, amb peticions expresses del ple del Parlament, finalment es farà efectiu ara. Segons Zapatero, l'Estat donarà entrada del capital privat al 49% dels dos aeroports i passarà la gestió a mans d'empreses privades que actuaran en règim de concessió. El vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha justificat la privatització per la necessitat de reduir deute, tenir més marge de maniobra pressupostària i dedicar més recursos a polítiques actives d'ocupació.

Comparteix
   


Etiquetes
El govern espanyol ja va anunciar unes mesures similars ara fa un any, deixant sempre clar que mantindria la majoria de l'accionariat (51%), però fins ara no les havia decidit aplicar. Tant CiU, com ERC i ICV ja es van mostrar escèptics davant d'aquell anunci, i destacats experts en infraestructures també el van qüestionar. Ara, l'executiu espanyol diu que finalment privatitzarà el 49% d'Aena i obrirà finalment la porta al capital privat i a la gestió privada en règim concessional al Prat, mesures amb les quals preveu ingressar uns 15.000 milions d'euros.

Rebaixa fiscal
En el transcurs de la sessió de control al Congrés dels Diputats, Zapatero ha anunciat que el paquet de mesures inclou una rebaixa fiscal a l'Impost de Societats i el primer tram de base imposable que tributa al tipus reduït passarà de 120.000 a 300.000 euros. També s'ampliarà el concepte d'empresa de mida reduïda pel volum de facturació de 8 a 10 milions, fet que segons Zapatero beneficiarà a 40.000 petites i mitjanes empreses de l'Estat.

El govern espanyol també eliminarà l'obligatorietat de la quota a les cambres dse comerç per a totes les empreses, generalitzarà la llibertat d'amortització a l'Impost de Societats fins al 2015, i adoptarà les mesures de la Llei d'economia sostenible per a la reducció de terminis, costos i obstacles per crear una empresa.

Segons Zapatero també es posaran en marxa noves mesures en l'àmbit laboral i divendres s'aprovarà la regulació de les agències privades de col·locació, fet que segons el president espanyol 'afavorirà la creació d'ocupació'. A partir de febrer de 2011 també creixerà en 1.500 el nombre d'orientadors dels serveis públics d'ocupació, i deixarà d'estar en vigor el programa extraordinari de protecció per desocupació (PRODI).

A més de privatitzar la gestió del Prat i de Barajas, en l'àmbit de la liberalització d'empreses l'Estat també privatitzarà el 30% de la societat estatal de Loteries. Segons el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, la privatització de Loteries i dels aeroports del Prat i Barajas té com a objectiu reduir deute i dedicar aquests recursos a polítiques actives d'ocupació.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
ANTON fletxa san jose
1 de desembre de 2010, 18.04 h

El problema no es privatizar el 49% del aeropuerto, el problema es quien se queda el 51% "QUE ES AENA", o sea que al unico que favorece es al estado central, ademas sin contar con la Generalitat Catalana esta decision es muestra de una agresion mas por parte del estado y no de una solucion.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
1 de desembre de 2010, 18.01 h

Aquesta privatització també deu voler dir que el 51% restant queda en poder de l'Esta, oi? Doncs ja som al cap del carrer, qui manarà al Prat? Doncs Madrid!!!
Au, a pastar fang!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaume fletxa Badalona
1 de desembre de 2010, 13.39 h

A mi el que més em fot de CiU és que fotrà a la brossa el gran clima independentista que vivim ara i això tot i que molts independentistes els voten, ens quedariem bojos de la quantitat d' independentistes enganyats que voten CiU i que callen quan els seus amos els tanquen la boca i fan política regionalista


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 de desembre de 2010, 12.52 h

Això dic jo, qualsevol cosa menys que la generalitat de Catalunya en tingui alguna mena de control. No en tingueu cap dubte que els concert de Ciu serà un concert de chichinabo, aquesta expresió l´utilitza la pilar rahola tot i que ella si que és una independentista de chichinabo, No havíem quedat que Ciu és un partit nacionalista català i sobiranista?, doncs a veure si la rahola i altres independentistes de chichinabo són tant exigents amb Ciu i l´ataquen tant com ho han fet amb ERC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume fletxa Badalona
1 de desembre de 2010, 11.37 h

Això significa que la Generalitat no tindrà cap participació en el Prat? Això és bona noticia? no fotem...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.