directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 22:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas veu 'gat amagat' en l'anunci de Zapatero de privatitzar l'aeroport de Barcelona

El govern espanyol controlarà el 51% del capital · El futur president defensa que a Catalunya no li interessa que el govern espanyol segueixi controlant el Prat

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El líder de CiU i futur president de la Generalitat, Artur Mas, ha avisat al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que la gestió de l'aeroport del Prat s'ha de 'consensuar' amb el govern de la Generalitat. Mas ha retret al cap de govern de l'Estat que vulgui 'donar la sensació de guanyar autonomia' quan es reserva el control aeroportuari català a través de la majoria, ja que Zapatero ha anunciat una privatització dels aeroports del Prat i de Barajas de només el 49%. El futur president creu que a Catalunya no li interessa una gestió 'de forma homogènia' amb la resta d'aeroports d'Espanya i 'a 600 quilometres de distància'.

Comparteix
   

Mas veu 'gat amagat' en l'anunci de Zapatero de privatitzar l'aeroport de Barcelona, segons ha declarat a Rac1. El futur cap de govern considera que les xifres canten perquè el president espanyol ha parlat de privatitzar el 49% d'Aena. 'Ens està dient que vol manar ell', ha afirmat Mas, que també li ha retret que les decisions sobre El Prat s'han de fer amb 'consens' perquè la Generalitat 'no és una diputació provincial'.

Dels dos anuncis que ha fet aquest dimecres Zapatero, Mas ha valorat de forma més positiva el paquet de rebaixes fiscals per a les pimes. 'Tot el que sigui ajudar a la petita i mitjan empresa em sembla molt bé', ha afirmat el futur president, que considera 'clau' qualsevol mesura en aquesta línia, perquè és 'fonamental', al seu entendre, recuperar el valor social de l'empresa.

Tot i que reunir-se amb Zapatero no està en la seva agenda dels primers dies, Mas ha explicat que és 'lògic' que ha de tenir una trobada amb el cap de govern estatal. No només perquè és una 'obligació institucional', sinó perquè hi ha molts temes que afecten els dos executius, ha afegit, avançant que un d'ells és la disposició addicional tercera de l'Estatut.

Mas ha refermat el seu compromís de reclamar a l'Estat els diners que deu a Catalunya en compliment d'aquesta disposició del text estatutari, que fixa les inversions que Madrid ha de fer en infraestructures catalanes. El deute pel seu incompliment suma 2.500 milions d'euros, que el futur president s'ha compromès a reclamar.

Amb vista al 2011, Mas no espera que la situació econòmica catalana es recuperi gaire, al contrari, ha afirmat que 'tornarà a ser complicat'. 'No vull enganyar ningú', el panorama és el que és', ha argumentat, posant com a objectiu que 's'animi el consum de base' i es generi confiança entre els professionals liberals i les pimes.

Com ja ha explicat en moltes ocasions, una de les seves propostes és reduir les despeses públiques amb la disminució d'entre un 20% i un 25% de l'administració. Un compromís que aplicarà amb els càrrecs del govern i que no es notarà entre els funcionaris fins d'aquí a un temps. Mas ha aclarit que no acomiadarà funcionaris, entre d'altres motius perquè la llei no li ho permet, ja que ocupen una plaça per oposició, sinó que activarà mesures com no cobrir les jubilacions.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
3 de desembre de 2010, 18.48 h

-fer la sensació. No 'donar'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jaume fletxa Badalona
2 de desembre de 2010, 12.12 h

Quim tu i jo sabem quin és l' objectiu de CyU la poltrona i calmar els ànims, sense Madrid i a 11 vividors que no tenen on anar entre ells Duran i Lleida. T' has fixat en el tracte preferent que donen a CyU a El Mundo, La Razón...? Collons que tracten millor a un govern "nacionalista" que a un liderat per un sociata...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
2 de desembre de 2010, 10.09 h

#1 I que ha de fer el mas ara si ell va ser el primer en carregar-se l´estatut i les competències que donava a la generalitat en matèria d´aeroports, que ha de dir si el primer que li poden contestar és que no se l´hagués venut? Ara que per fi el zapatero ha complert la seva promesa al mas de fer-lo president imposant al Psc una campanya desastrosa i premeditada amb molt mala llet en contra del catalanisme del Psc i en contra de montilla i en favor de mas ara que ha de dir?. Ja en sorti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Moisès fletxa Manresa
1 de desembre de 2010, 20.12 h

Doncs sí senyor, senyor Mas, hi ha gat amagat, i ho ha vist molt bé això!
Igual que els catalans també veiem i veurem que hi ha gat amagat
en la seva proposta de "Concert Econòmic", ai, perdó! Què dic jo ara?
Pacte, pacte fiscal...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
OTGER fletxa Reikjavik
1 de desembre de 2010, 18.09 h

Serien capaços de fotre-hi foc abans que donar-ho a la Generalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume fletxa Badalona
1 de desembre de 2010, 14.35 h

Però fotrà alguna cosa o nomès tragarem i llestos?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.