directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós avança que en principi votaran 'No' a la investidura de Mas

Només hi donaran suport si s'accepta la proposta de sis punts d'ERC, entre els que hi ha el referèndum d'independència

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La postura inicial d'Esquerra és contrària a investir Artur Mas. Així ho ha fet saber el president d'ERC, Joan Puigcercós, al líder de CiU i guanyador de les eleccions, en comunicar-li que els republicans partiran d'un 'no d'entrada', ja que condicionaran la investidura al compromís de CiU amb els sis punts expressats en campanya, entre els quals hi ha el referèndum d'independència. Puigcercós també li ha comunicat que ERC farà una oposició 'positiva i constructiva', conscient de les dificultats que passa el país. Respecte al Concert econòmic, Puigcercós s'hi posiciona a favor sempre que s'aclareixi què entén CiU per concert, ja que creu que en les últimes hores han 'remodelat el llenguatge' passant de 'concert' a 'pacte fiscal' i a l''avenç en matèria de finançament'.

Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions als periodistes després de reunir-se amb Artur Mas, Joan Puigcercós ha explicat que li ha traslladat al que serà president de la Generalitat que la postura d'ERC per a la investidura és un 'no d'entrada'.

'Nosaltres diem que no en coherència amb el que defensem. Nosaltres defensem els nostres punts i estan allunyats del que defensa CiU', ha dit. I és que Puigcercós ha assegurat que, 'per respecte' a les 218.000 persones que els han votat, ERC manté la seva proposta de sis punts per arribar a un acord de govern o, en tot cas, per facilitar la investidura. I entre aquests punts hi ha el referèndum independentista.

Ara dependrà, ha continuat, de com vagi la negociació entre l'equip de CiU, format per Josep Maria Pelegrí i Felip Puig, i ERC, representada per Joan Ridao i per Anna Simó. La pilota, ha insistit, està ara en la teulada de CiU. 'Que ensenyin les cartes, que de moment no les han ensenyades', ha subratllat.

Puigcercós ha apuntat que és CiU qui ha de dir si vol anar amb el PP i la seva postura sobre immigració o llengua, o amb ERC. 'Veurem aquestes setmanes, però nosaltres estem en el no. És el més coherent, qui s'ha de definir és CiU', ha indicat el republicà, que ha afegit que no es planteja què pot fer que ERC s'abstingui, perquè encara no ha sentit el discurs del candidat.

Pel que fa al concert econòmic que planteja CiU i també ERC, ha remarcat que caldrà veure què entén la federació per concert, perquè en les últimes hores s'ha produït una 'remodelació del llenguatge', passant del concert, al pacte fiscal i a l'avenç en matèria de finançament.

Això sí, el líder d'ERC ha assegurat que faran una actitud 'constructiva i positiva' durant la legislatura, conscients de les dificultats que passa el país en molts àmbits.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
catalana fletxa Sant Boi
3 de desembre de 2010, 15.52 h

DE CAP DE LES MANERES POT ENTRAR UN FORASTER TAN POCA VERGONYA COM EL PP A CATALUNYA. I SI EN MAS OBRE LA PORTA PER A QUE ENTRI PER LES SEVES ANSIES DE GOBERNAR. REALMENT NO ENS ESTIMEM LA NOSTRA TERRA.
VISCA TERRA LLIURE ll*ll


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
2 de desembre de 2010, 18.51 h

62 ESCONS
Els flamants bons resultats de CiU li podrien servir per obtenir una investidura tan o més vistosa i de passada donar una lliçò de constitucionalitat als que es diuen garants de les regles del joc. Segur que ERC i ICV-EUiA, i potser el nou PSC i tot, donarien suport a un referèndum sobre l'Estatut resultant de la sentència. I és que l'article 152.2 constitucional no admet que Catalunya sigui menys que Andalusia, Galícia o el País Basc, situació per on naufraguem des del mes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Josep anton fletxa Barcelona
2 de desembre de 2010, 18.51 h

Puigcercós el que ha de fer és preparar les maletes, perquè si no dimiteix abans del dia 18 tindrà un Consell Nacional apoteòsic. Només espero que no es posi a menysprear, insultar i treure escuma per la boca, com fan alguns dels seus fidels seguidors en veure que s'estan aprovant mocions que en demanen la dimissió i la convocatòria d'un congrés extraordinari.

El que està passant a ERC durant les últimes 48 hores és per seure i anar menjant crispetes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
2 de desembre de 2010, 18.32 h

No hi estic d'acord Abate Marchena,

Respecte a perdre un referèndum d'independència manifestes estar molt convençut q es perdria. Tanmateix, hi ha prou dades recents (enquestes dels darrers anys UOC, fins i tot de diaris El periodico i La Vanguardia) que mostraven q es guanyaria fàcilment per pocs q donen guanyador el No però no pas per gaire (CIS i els mateixos diaris i algun altre). Per tant, demoscòpicament hi ha possibilitats ben clares de poder guanyar-lo. Però en qualsevol cas el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JO ERC fletxa Barcelona
2 de desembre de 2010, 17.32 h

#2 El referendum el poden accepatar ICV+CIU+ERC+SI (86 DIPUTATS)

La declaraciò unilateral nomès l´accepten ERC+SI (14 DIPUTATS).


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Abate Marchena fletxa Viladecans
2 de desembre de 2010, 16.59 h

Que no, Puigcercós, ¡¡Que estás en un ERROR!! Un referendum lo pierdes si lo presentas de aquí a 10 años.

Catalunya está llena de inmigrantes e hijos de los mismos que no votan INDEPENDENCIA así los mates. Y son más de 2,50 millones de personas.

Tienes que ser generoso, hacer escuela con ellos, pero de todos modos la ÚNICA VÍA QUE HAY PARA TENER ÉXITO sería seguir la LUZ que ha marcado REAGRUPAMENT.: Declaración UNILATERAL de la INDEPENDENCIA en sesión solemne en el PARLAMENT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JO ERC fletxa Barcelona
2 de desembre de 2010, 16.35 h

Gent d´ERC tornem a la trinxera. Serà diverit.

Ara el que vull sentir és el discurs de les poltrones. CIU en acabar la legislatura haurà manat 27 anys de 34 i ERC 7 de 34.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.