directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 13:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El 28-N sobre el mapa

Una aplicació sobre Google Earth permet veure els màxims i mínims de cada partit al territori

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un cop fetes les anàlisis polítiques a gran escala, és l'hora de visualitzar amb exactitud els resultats de cada partit damunt el territori. Per fer-ho, el blocaire i geòleg Marc Belzunces ha creuat els resultats electorals amb l'aplicació Google Earth en un seguit de mapes que permeten veure els territoris amb la màxima i mínima implantació de cada partit. D'aquesta manera podem veure sobre el terreny com el màxim percentatge de vots de partits com PSC i PP es registra sempre a l'àrea metropolitana. També resulta molt gràfica la concentració de vot de Solidaritat Catalana a les comarques d'Osona i el Berguedà, probablement degut a la tasca portada a terme per Alfons López Tena al capdavant de la plataforma Osona Decideix. Per elaborar els mapes, Belzunces ha utilitzat els resultats electorals municipalitzats de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya a través de la Generalitat, i s'hi han afegit les coordenades de cada municipi proporcionades per l'ICC. A partir d'aquest creuament de dades, s'ha fet una interpolació per aconseguir les dades damunt del mapa.

Comparteix
   


Etiquetes
Així, els mapes aconseguits són qualitatius, i per a cada partit polític el valor màxim -en tant per cent de vots- es representa en vermell damunt el mapa, mentre que el tant per cent mínim de vots serà blau, amb una gradació vermell-taronja-groc-blau. Els valors d'aquest màxim i mínim de percentatge de vots variarà segons els partits, però permet entendre i identificar les zones on cada formació ha obtingut la proporció màxima i mínima de vots. 

Mapes segons partit



Segons el creuament dels resultats del 28-N amb el plànol Google Earth del Principat, els millors resultats de CiU són a la Catalunya interior, aconseguint màxims del 80% del vot a parts del Solsonès, la Cerdanya o el Ripolllès. Per contra, les zones on la federació nacionalista va registrar un percentatge inferior de suports van ser a l'àrea metropolitana de Barcelona, on tot i tenir el menor percentatge de suports del Principat va aconseguir imposar-se per sobre de les altres formacions polítiques.



El mapa també demostra que la zones amb més suports pel PSC són a l'àrea metropolitana de Barcelona, les terres de l'Ebre i parts del Pirineu lleidetà. En aquesta zona, la Vall d'Aran trencarà els esquemes en bona part dels plànols, concentrant molt més vot dels partits de filiació espanyola (PSC i PPC) que a la resta del Pirineu.


Els millors resultats del PP a Catalunya els ha obtingut a la franja costanera entre Barcelona i Tarragona, incloent-hi les seves àrees metropolitanes, les zones que concentren la major part d'immigració espanyola del país. També cal destacar els resultats obtinguts a la franja de Ponent, així com en zones amb un suposat nivell adquisitiu alt on hi tenen residència molts ciutadans espanyols, com la Vall d'Aran o zones de l'Alt Empordà.



La implantació d'ICV-EUiA es concentra principalment a l'àrea metropolitana de Barcelona, penetrant fins el Baix Llobregat i el Vallès Occidental. Resulta interessant veure'n com la mínima implantació a la Vall d'Aran contrasta amb els valors registrats per la resta de territoris propers (Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà).



Respecte ERC, els màxims dels republicans es donen en arc a l'interior de Catalunya, amb una notable implantació a l'Ebre, el Priorat i la Conca de Barberà, amb el mínim a l'àrea metropolitana de Barcelona.


La gràfica de SI és possiblement la més espectacular, amb els millors resultats focalitzats pràcticament de manera íntegra a Osona, potser, com destaca Belzunces, per l'efecte Osona Decideix i Alfons López Tena i al Berguedà. Com a curiositat, el mapa de SI és invers en moltes zones al de Reagrupament, de manera que allà on va treure bons resultats el partit de Joan Carretero no ho va fer SI.


Per últim, el mapa amb el percentatge de vots per Ciutadans demostra el que ja se sabia, que la implantació dels d'Albert Rivera es concentra a l'àrea metropolitana de Barcelona, amb extensions fins a Tarragona i a algunes capitals de comarca, les zones on es concentra la població immigrant espanyola. A la resta del territori el percentatge de vots per C's és pràcticament nul.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.