directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 00:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Wikileaks revela pressions dels EUA per poder atracar vaixells nuclears al port de Tarragona

Washington i Madrid van ocultar operacions militars al Sahel perquè no interferissin en l'alliberament de Pascual i Vilalta

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Noves filtracions de Wikileaks relacionades amb Catalunya, en aquest cas Tarragona. Segons ha publicat 'El País', un dels diaris que difon els documents filtrats pel portal de Julian Assagne, Washington va demanar al govern espanyol que permetés que vaixells nuclears nord-americans poguessin atracar al port de Tarragona. D'altra banda, els Estats Units i l'estat espanyol haurien col·laborat en operacions militars conjuntes per lluitar contra la branca d'al-Qaida en diversos països de la regió del Sahel. Aquestes operacions es van mantenir en secret perquè no interferissin en l'alliberament dels cooperants catalans segrestats, Roque Pascual i Albert Vilalta, segons els documents de Wikileaks publicats per 'El País'.
julian assange, wikileaks
Comparteix
   


Etiquetes
En una maniobra d'apropament entre els Estats Units i l'estat espanyol, el Pentàgon hauria demanat que vaixells militars poguessin atracar -no només a Cartagena, Palma de Mallorca i Rota, com ja ho feien- sinó també a Tarragona i a Las Palmas. Segons les filtracions de Wikileaks, el govern espanyol encara no hauria pres cap decisió al respecte.

AFRICOM, el Comando Africà del Estats Units, un organisme que pertany al departament de Defensa nord-americà, i l'estat espanyol haurien col·laborat en algunes operacions a Mali, Burkina Faso, Senegal i Mauritània per lluitar contra la branca local d'al-Qaida. Segons els documents de Wikileaks publicats per 'El País', aquesta participació es va mantenir en secret per evitat que al-Qaida del Magreb Islàmic prengués represàlies contra els cooperants Pascual i Vilalta.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.