directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP de Lleida es posiciona en contra d'un acord amb Solidaritat anunciant que concorrerà 'en solitari' a les municipals

S'espera que la CUP prengui una determinació en l'assemblea nacional del 9 de gener

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Enmig de les converses entre Solidaritat Catalana per la Independència i la CUP per explorar la possibilitat de concórrer en coalició a les eleccions municipals, la CUP de Lleida ha irromput anunciant la seva voluntat de presentar-se 'en solitari'. El nucli de Lleida s'ha avançat així al debat que la formació haurà de tenir en l'assemblea convocada per al 9 de gener. La portaveu de la CUP de Lleida, Esther Sancho, ha deixat clar que els militants de la CUP de Lleida van descartar la coalició amb altres formacions independentistes perquè defensen que el seu 'és un projecte propi i irrenunciable i des dels valors de l'esquerra' i en el qual 'altres partits no coincideixen'.
cup lleida, cup, paeria
Comparteix
   


Etiquetes
Tot i que el dirigent de SI, Alfons López Tena, s'esforçava en una entrevista a directe!cat en subratllar la proximitat entre Solidaritat i la CUP destacant-ne l'organització assembleària i el pes de les bases alhora que defensava la fi de la dicotomia esquerra-dreta a favor d'un eix marcat per les diferències entre partits autoritaris i partits liberals, sembla que el missatge no hagi convençut del tot a la CUP, o si més no als militants lleidatans.

Justament les raons que apunten per tancar-se en banda al pacte amb la formació de Joan Laporta són els 'valors de l'esquerra' que representa la CUP i que entenen que Solidaritat no representa.

Esperen recollir 'els fruits' de cinc anys de treball i destaca que el seu és un projecte 'de llarga durada i de transformació social'
La CUP va concórrer a les municipals de Lleida al 2007 per primer cop amb Ramon Usall com a cap de llista, obtenint 1.030 vots. Ara, esperen recollir els fruits de cinc anys de treball municipal a la capital del Segrià superant el miler de vots i fixant-se com a objectiu aconseguir per primera vegada representació a la Paeria. Properament, la formació celebrarà una assemblea on donarà a conèixer la persona que encapçalarà la llista. D'aquesta manera, la CUP vol seguir desenvolupant el seu 'projecte de llarga durada i de transformació social' des de dins de la Paeria i jugar un paper d'oposició a l'actual model de ciutat, que Sancho ha qualificat de 'caduc i amortitzat per poc participatiu, poc social i per tenir una cara poc amable'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
14 de desembre de 2010, 19.39 h

#8 Oportunistes? aquesta falta de respecte es la que es un veritable oportunisme pels nostres enemics.
A SI som independentistes de mena i de cor. Qui ets creus que ets tu per desqualificar aixi? Ens coneixes a tots un per un? o coneixes de debo als que van formar el partit? De debo creus que tens la veritat a la ma per parlar aixi? Continueu desqualificant, i continueu fent el ridicul i fent que els indecissos marxin lluny. La independencia no en te copyright i els que la volem amb altres si... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
14 de desembre de 2010, 19.33 h

#Jo crec que el que buida l'independentisme de capacitat de transformacio es l'actitud difamatoria i critica constant vers aquells que lluiten per la llibertat de Catalunya. El problema es que una gran part de la gent es mes partidista que independentista i no en te cap mena de problema en desqualificar, menysprear, insultar i inventar en contra d'aquell que no sigui de la seva formacio.
Es trist i lamentable i estem fent el ridicul. Tant de bo totes les formacions independentistes facin pinya... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ferran fletxa Lleida
14 de desembre de 2010, 17.42 h

Em sembla un molt mal periodisme el que feu, ficant en boca de la gent paraules no pronunciades. La CUP no va dir ni piu ni d'ERC ni de Solidaritat ni de ningú en aquesta roda de premsa, tal i com podeu comprovar al tall de l'ACN. Va parlar exclusivament d'ella i del seu projecte per Lleida. Inventar-se declaracions, tan sols denota la poca professionalitat i rigor del mitjà que ho fa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ramon fletxa St. Cugat
14 de desembre de 2010, 16.28 h

#8 JUstament, el que dic. La CUP es una eina valusosa, interessant i cal que pugui anar als màxims llocs que pugui sola a les municipals. Precisament perquè valoro el seu treball. Només que caldria que EXPULSÉS del seu interiors sectors, grupuscles que no aporten res en el debat ideologic, que no aporten res interessant en el treball, allunyen a la CUP de ser una opció minimament representativa de certs sectors de la nostra societat i són un llast. Per exemple les anomenades CAJEI. Que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pep Palau fletxa Barcelona
14 de desembre de 2010, 15.33 h

La CUP té un component matginal, cert. Però tb és veritat que no són uns oportunistes com el Laporta i la seva troupe de convergents radicalitzats


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ramon fletxa St. Cugat
14 de desembre de 2010, 15.00 h

#6 Home jo tb crec que la CUP ha de presentar-se sola, però abans d'avantposar els motius simplistes que adueixes, n'hi ha milers de raons per opinar que es millor que vagi sola a molts municipis. I la CAJEI no sou ningú per opinar amb doctrina i "purismes" (sempre absurds) ja que sou d'allò més marginal, dogmàtic, sectari i més allunyat dels interessos generals de la població. Un grupuscle ideologitzat, vaja. D'on no hi ha, no raja, simplement.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
CAJEI fletxa Gràcia
14 de desembre de 2010, 13.38 h

La CUP està cometent un greu error d'aliniar-se al costat d'un "partit" oportunista i populista que té per dirigents dues persones de marcat caràcter neoliberal i del model especulador com Joan Laporta i Alfons López Tena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ramon fletxa St. Cugat
14 de desembre de 2010, 12.30 h

Et recordo Manuel que la República al 31 va arriba en unes municipals. Ara el context no és el mateix, evidentment ue no. Tot i així crec que es necessari que la CUP vagi en solitari, la resta es fer volar coloms. Bé per les CUP! SI l'únic que fa es empastifar-ho tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Enric fletxa BArcelona
14 de desembre de 2010, 08.21 h

És clar Manuel. Tens tota la raó. Des dels ajuntaments no es pot fer res per la independència. Demanem immediatament la dissolució de les CUP, que ERC i SI no es presentin i votem als autonomistes de sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manuel fletxa Lleida
13 de desembre de 2010, 23.16 h

Si clar Rocio, ara hem diràs que des de l'Ajuntament de Lleida també es pot declarar la independència, oi? I que si aconseguim 14 regidors independentistes la cosa la tenim feta? Que és possible... I bla, bla, bla... amb el discurset aquest que ja cansa, perquè és buit i buida l'independentisme de capacitat transformadora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.