directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carod-Rovira: 'Si al final dimiteix tothom a Esquerra no quedarà ningú'

El vicepresident en funcions creu que el partit s'ha de plantejar 'què vol ser', i després 'ja vindran els noms'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El tour de Josep Lluís Carod-Rovira als mitjans de comunicació ha continuat aquest dilluns a TV3, en una contundent entrevista on ha tornat a insistir que el que li cal ara a Esquerra és 'saber què vol ser quan sigui gran'. 'ERC ha d'entendre que ha de decidir si vol jugar a primera divisió o si ha de jugar a categoria regional'. Per Carod, aquest debat passa per decidir si han de ser un partit 'amb vocació de majories', situat a l'esquerra 'amb la mateixa normalitat' que CiU ocupa el centre-dreta, o si per contra vol ser 'un partit d'oposició' amb tendència a la radicalització. 'Esquerra ha de decidir el què, i en funció del que decideixi vindrà el qui, vindran els noms'. En aquest sentit, l'exlíder dels republicans no ha volgut entrar a demanar dimissions, perquè 'al final si dimiteix tothom no hi quedarà ningú'.


josep lluís carod rovira
Comparteix
   


Etiquetes
El segon tripartit 'tenia sentit'
A l'entrevista amb Xavier Bosch Carod també ha fet autocrítica respecte els 7 anys a la Generalitat, i ha reconegut 'problemes greus' a aquest darrer Govern que vicepresidia. 'Ha estat un govern que ha tingut enormes dificultats per imposar-se sobre els partits que li donaven suport', ha explicat Carod, qui ha acusat principalment els 25 diputats del PSC d'estar subordinats a Zapatero i no defensar Catalunya ni el Govern de Montilla. Malgrat aquesta lleu dosi d'autocrítica, Carod ha continuat defensant, encara ara, que en el moment de signar-lo el segon tripartit 'tenia sentit'.

'Esquerra ha de saber què vol ser de gran'
Tot i això, la major part de l'entrevista a l'Àgora ha estat per les reflexions sobre el futur d'Esquerra Republicana. 'M'agradaria que el partit fos capaç d'entendre que necessàriament hem d'entrar en una etapa nova', ha insistit Carod, que ha detallat que aquest 28-N va votar per correu i, en conèixer els resultats electorals des de casa seva, va tenir una 'barreja de ràbia i tristesa'.

'No hi haurà independència sense Barcelona o sense l'àrea metropolitana'
'Malgrat ser el partit de més edat de la política catalana, ERC ha de decidir què vol ser quan sigui gran' ha assegurat Carod, que ha relacionat la patacada electoral amb la situació de crisi econòmica, on 'la gent espera seguretat i confiança' dels polítics, 'no espera inestabilitats'. En aquest sentit, Carod aposta perquè Esquerra sigui un partit de Govern, capaç de 'jugar a primera divisió'. Durant una temporada ERC semblava que havia entès que calia jugar a primera divisió, entre convergència i PSC, a cops de colze electoral'. En aquest sentit, ha continuat defensant la necessitat de construir majories per aconseguir la independència. 'No hi haurà independència sense Barcelona o sense l'àrea metropolitana', ha continuat Carod. 'Justament perquè tenim pressa necessitem una majoria', ha reblat.

S'ha estat massa pendent de Carretero i Laporta
Per contra, segons el vicepresident ara Esquerra hauria acusat una mirada 'més reduïda', que ha portat el partit a estar 'massa pendent de Carretero i Laporta', així com de patir una 'influència excessiva de les JERC dins el partit'. 'Ara ha de venir una altra gent', ha reiterat Carod, que ha posposat la renovació del partit per després de les municipals. Per últim, el republicà també s'ha referit al seu projecte per les eleccions espanyoles del 2012. Segons ha explicat a l'Àgora, la intenció del front comú de Carod seria aconseguir 'dues veus fortes catalanes a Madrid', de manera que la veu de l'esquerra catalana se sumés a la que ja exerceix CiU. Pel vicepresident això només s'aconseguiria amb una 'plataforma' on els partits polítics de l'esquerra catalana 'vagin junts'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
14 de desembre de 2010, 13.23 h

post-28N (6) || EL RUMB D’ESQUERRA ||
Ja és hora d’anar parlant dels partits, que ja discuteixen la nova composició de la mesa de l’hemicicle. I toca començar per ERC, que és qui més ha perdut a les urnes. ||
Hem anat seguint les declaracions de Carod d’aquests dies. Bàsicament hi estem d’acord. No coincidim amb el vicepresident en funcions si posa el punt de mira en el 2012. Com no trobem tampoc oportú que la formació republicana es deixi distreure en eventuals aliances de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
jm fletxa bcn
14 de desembre de 2010, 11.40 h

#5 Quan algú té amics de la "catadura" de l'Osàcar és que és un delinqüent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
14 de desembre de 2010, 10.11 h

Quant algú te amics de la catadura moral de'n Carod Rovira ja no necessita tenir enemics.

La resta de l'actual direcció d'Esquerra, però, no es diferencia en res a n Carod.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marti fletxa Barcelona
14 de desembre de 2010, 08.40 h

Carod Rovira ignora que quan era president d’Esquerra fins el juny del 2008 va perdre vots a les eleccions catalanes del 2007 i va perdre cinc diputats al Congrés de diputats ales generals del març. La caiguda d’Esquerra va començar amb Carod Rovira de President.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ferran fletxa sabadell
14 de desembre de 2010, 07.55 h

carod, president!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Mengano fletxa Barcelona
14 de desembre de 2010, 07.54 h

EL QUE HEU DE FER D' UNA PUTA VEGADA ES DEIXAR DE PERDRE EL TEMPS I CONVENCER A UNS QUANTS JUTJEUS EUROPEUS DE VERITAT D' ELEVAR EL PROBLEMA NOSTRE A CRIM CONTRA LA HUMANITAT. EL POBLE CATALA ESTA SOTMES A UN HOLOCAUST BRUTAL I SALVATGE, ENS ESTAN EXTERMINANT MORALMENT, PSICOLOGICAMENT I AFECTIVAMENT. AIXO ES EL QUE HEU DE FER D' UNA PUTA VEGADA. ASSEURE EN UN TRIBUNAL PENAL INTERNACIONAL A TOTAT AQUESTA COLLA DE FILLS DE LA GRAN PUTA DE CASTELLANISTES TANT DEL PSOE, PP, I ALTRES PARTITS DE MER... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 de desembre de 2010, 07.37 h

Sempre l'ha vessat, Sr. Carod. Si us plau, enretiri's.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.