directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un documental mostra el costat més íntim del controvertit George Frêche en la seva última campanya electoral

'Le Président' és el nom del film que ha arribat aquest dimecres als cinemes francesos i que versa sobre el l'ex cap del Llenguadoc-Rosselló

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Pocs mesos abans de morir, el que fou president del Llenguadoc-Rosselló, George Frêche, va protagonitzar un documental que s'ha convertit, ara, en una obra en el seu record. 'Le Président' és el nom del film que ha arribat aquest dimecres als cinemes francesos i que mostra la cara més íntima i personal de Frêche en la seva atrafegada campanya electoral del passat mes de març. En aquestes eleccions regionals, el malaurat polític va reeditar el càrrec amb una àmplia victòria amb què va tombar els seus adversaris tant de la dreta com de dins de la família socialista. El film, dirigit per Yves Jeulad, es presenta en la versió original muntada abans de la mort de Frêche, el passat 24 d'octubre. Abans d'iniciar el rodatge, el llegendari alcalde de Montpeller ja va acordar amb el realitzador que no miraria el documental abans de la projecció pública.

Comparteix
   


Etiquetes
'Amb George Frêche vaig trobar un dels últims espais de llibertat', assegura Jeulad en una entrevista per presentar el film. El jove realitzador, autor d'una desena de documentals, afirma que va tenir total llibertat durant els sis mesos de rodatge, fins al punt que Frêche molt sovint ni tan sols notava la seva presència: 'Va tardar quatre mesos a aprendre el meu nom', confessa.

Personatge 'descarat' que 'causava indignació'
'Era un personatge cínic i populista', que tenia un punt 'descarat' i que parlava clar i fort, fins al punt que 'causava indignació', reflexiona el director de 'Le Président'. En la campanya electoral del 2010, Frêche va protagonitzar nombroses portades de diaris per les burles contra la direcció del Partit Socialista, liderat per Martine Aubry. Expulsat del PS el 2007 després d'afirmar que a la selecció francesa de futbol hi havia 'massa negres', Frêche, que sempre es va considerar un socialista, es va presentar a les regionals amb una llista de dissidents com ell i va derrotar la candidata proposada pel PS, Helène Mandroux.

La confrontació li va donar bons resultats en les regionals i va ser reescollit per una àmplia majoria en la segona volta, celebrada el 21 de març del 2010. Mandroux, successora de Frêche a l'alcaldia de Montpeller, ni tan sols va recollir prou vots per poder competir a la segona volta, de manera que el patró del Llenguadoc-Rosselló es va convertir en l'únic polític capaç de vèncer sense el suport de cap dels dos partits majoritaris, la UMP (dreta) i el PS (esquerra).





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.