directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC i ICV donen gairebé per fet que es quedaran fora de la mesa del Parlament

Republicans i ecosocialises temen un acord entre CiU i PP per assegurar una secretaria pels populars

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ERC i ICV temen que no tindran representant a la mesa del Parlament malgrat les negociacions dels últims dies. Els ecosocialistes van demanar a CiU que els cedís una secretaria que compartirien amb ERC amb la condició de no votar en detriment de la majoria absoluta que té la federació nacionalista a la mesa. Aquest plantejament, però, no és l'escenari més possible segons asseguren fonts de CiU. Una altra opció perquè ERC i ICV ocupin una secretaria seria fer un front comú i fer valer els 20 diputats que sumen entre els dos per desbancar el PPC, que té 18 diputats. Però tots dos partits auguren que CiU i PPC han pactat per poder-ho evitar.
mesa parlament de catalunya
Comparteix
   


Etiquetes
A poques hores de constituir-se el nou Parlament continuen les negociacions a contrarellotge per acordar els membres que formaran part de la mesa aquesta legislatura. Segons diverses fonts de la negociació, les converses encara no estan tancades però ERC i ICV cada vegada veuen més clar que la possibilitat més plausible és que es quedin sense cap representant a la mesa.

Tot apunta que CiU no està disposada a cedir una de les 4 secretaries a ERC i ICV perquè l'ocupin dos anys cada partit. Es tracta d'una proposta d'ICV que anava acompanyada del compromís de no trencar la majoria absoluta de la federació nacionalista en aquest òrgan i que ERC veia en bons ulls.

ERC i ICV també auguren un pacte entre CiU i PPC que inclouria el suport de la federació nacionalista als populars en cas que ERC i ICV volguessin sumar els seus diputats que representen dos més dels que té el PPC per quedar-se amb una de les secretaries. Un acord que, segons fonts dels republicans i dels ecosocialistes, s'hauria arribat a canvi de l'abstenció dels populars que asseguraria la investidura d'Artur Mas en segona volta. Fonts del PPC, en canvi, asseguren que el pacte amb CiU no està tancat i neguen que s'estigui negociant amb el vot a la investidura com a moneda de canvi.

La mesa del Parlament està formada per set membres. La presidència del Parlament, dos vicepresidències i quatre secretaries. Segons els resultats electorals, CiU es quedaria amb la presidència, una vicepresidència i dues secretaries. El PSC ocuparia una de les vicepresidències i una altra secretaria. Mentre que al PPC li tocaria la secretaria restant. En les pròximes hores s'haurà de confirmar si, tal com sembla, es manté aquest mapa o hi ha algun canvi a través de pactes polítics.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
soc33 fletxa BCN
16 de desembre de 2010, 12.23 h

Aquesta colla ens farà plorar sang, es el que ha volgut el poble covard i incoherent, i ho haurem de pagar ben car tots. Tant de bo rebin amb escreix alló que han votat, tot i que haurem de passar-ho malament tots, potsr així, qui sap, veuen la realitat i deixen de cagar-se a les calces i, aixo si, fotre's colonia per no fer pudor. Jo em sento avergonyida, decebuda i traida. Amb gent com vosaltres estem condemnats a desapareixer com a nació i sumir-nos a la miseria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de desembre de 2010, 12.10 h

Aixo ja es un fet. Els grans indenpendentistes de ciu s'han estimat mes col.laborar amb els seus amics-socis del pp i prestar-lis 3 diputats per facilitar les coses en detriment d'esquerra i iniciativa. Gracies Mas, no espereavem menys d'un botifler pro-ecspañol com tu.
Gracies a tots els incoherents que diuen ser independents i demostren ser uns acollonits autonomistes depenents ecspañoles.
Gracies a tots aquells que diuen estimar-se Catalunya pero voten a un partit que accepta l'espoli i af... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de desembre de 2010, 11.51 h

Gràcies convergència, gràcies per vetllar pel país i els seus interessos. Gràcies per procurar esmorteir l'independentisme, gràcies en nom de la burgesia radicada a Catalunya per no trencar amb la Ecspana Imperialísima, gràcies per subvencionar les autopistes madrilenyes en comptes de les nostres. I gràcies per haver sabut aglutinar entre els vostres electors, una grandíssima colla de botiflers i independentistes de "boqueta" i de pa sucat amb oli, i d'un gran nombre de corruptes. Tot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pol-Pot fletxa Argentona
15 de desembre de 2010, 19.07 h

Els resultats del passat 28 novembre ho deixen prou clar. Mai la mesa com al Parlament de la nació catalana serà tan ple de UNIONISTES amb Espanya com el de la propera legislatura. L'independentisme al "galliner" i gràcies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.