directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 04:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV i ERC queden finalment fora de la mesa del Parlament

Ecosocialistes i republicans havien demanat a CiU que els cedís una secretaria

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els diputats i diputades han escollit vicepresident primer de la mesa del Parlament per 65 vots a favor Lluís Corominas de CiU, i per 37 a favor Higini Clotas, del PSC. La votació per a les quatre secretaries de la mesa ha acabat deixant fora d'aquest òrgan ICV i ERC. La secretaria primera estarà ocupada per Jordi Cornet, del PP, amb el plàcet de CiU ja que ha obtingut , la segona secretaria serà per a Montserrat Tura, del PSC; i la tercera i quarta secretaria seran per als diputats de CiU Dolors Batalla i Josep Rull. Així la mesa quedarà conformada amb quatre llocs per a CiU, dos llocs per al PSC, i un per al PP. Finalment s'han complert els pitjors temors d'ERC i ICV, que han vist com CiU afavoria el PP per tal que pogués ocupar la primera secretaria.
mesa parlament de catalunya
Comparteix
   


Etiquetes
Ni ICV ni ERC tindran representació a la mesa del Parlament durant la legislatura que s'enceta aquest dijous. Atenent al nombre de diputats que han obtingut en les darreres eleccions, era difícil que ecosocialistes i republicans tinguessin prou pes per aconseguir un lloc a la mesa. És per això que fins a darrera hora han intentat negociar amb CiU per tal que els cedís una secretaria que ICV i ERC es repartirien al llarg de la legislatura. Si la federació nacionalista hagués accedit, hauria comportat la pèrdua de la majoria absoluta a la mesa, tot i que ERC i ICV s'havien compromès a no fer servir el seu vot per anar en contra de CiU.

Encara hauria quedat una darrera possibilitat. Si ERC i ICV haguessin sumat els vots dels seus diputats haurien pogut fer un front comú de 20 vots per superar els 18 del Partit Popular. Tot i això, ja temien que CiU hagués arribat a un acord amb el PP per facilitar la presència del PP a la mesa ara que és la tercera força política de la cambra.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.