directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament estudiarà reformar el reglament perquè C's i SI funcionin per separat dins el Grup Mixt

PSC i PP han descartat cedir escons a Ciutadans perquè formi grup propi

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha explicat aquest divendres que la mesa de la cambra i la junta de portaveus han arribat a un acord perquè es faci un estudi de la reforma del reglament del Parlament amb l'objectiu que Ciutadans (C's) i Solidaritat (SI) puguin funcionar de manera independent dins del Grup Mixt. L'estudi respon a la petició de Ciutadans que, després de no haver aconseguit que PSC o PP els cedís els dos diputats que els falten per poder constituir grup propi, va demanar la reforma del reglament per no haver de compartir el Grup Mixt amb els independentistes de Solidaritat Catalana. De moment, de cara al debat d'investidura del proper dilluns, Joan Laporta i Albert Rivera es repartiran, a parts iguals, 30 minuts d'intervenció. Un temps, ha dit De Gispert, que serà 'flexible'.
albert rivera
Comparteix
   


Etiquetes
Ciutadans critica que el reglament del Parlament fa possible que Solidaritat pugui presentar iniciatives legislatives a la cambra a favor de la independència, per exemple, en nom del grup mixt, encara que no tots els seus diputats hi estiguin a favor i després puguin votar-la en contra. Solidaritat podria fer-ho perquè té majoria dins del mixt.

En concret, l'article 24.2 del reglament del Parlament assenyala que 'en les iniciatives per a les quals aquest reglament exigeix la signatura dels portaveus dels grups parlamentaris, la del grup mixt únicament es compta si és constituït per un mínim de cinc membres i si acredita el suport de la majoria del grup'. D'aquesta forma, Solidaritat podria presentar propostes perquè té majoria en el grup i perquè aquest mateix grup al complert està format per set diputats. Ciutadans podria votar després en contra de les propostes de Solidaritat a la cambra, però considera que aquesta normativa és una 'anomalia'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
JERONIMUS STILTON fletxa santa susanna
18 de desembre de 2010, 09.16 h

C´S (COLONOS RABIOSOS)AIXÒ ÉS EL QUE VOL DIR LA C D'AQUESTA GENT,AQUEST ÉS EL PARTIT DELS COLONS APAÑOLES RABIOSOS,QUE TOT I QUE TENEN EL FOC DE COBERTURA DES DE APAÑA, AMB LA BRUNETE AL SEU FAVOR ,NO TENEN COLLONS DE TREURE MÉS QUE TRES DIPUTATS DE MERDA...NO SÓN RES DE RES,ELS EXCELENTISSIMS DIPUTATS DE SI AMB UNA ESPARDENYA N'HAN TRET CUATRE NOMÉS EN CUATRE MESOS


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 de desembre de 2010, 07.53 h

#6 Considerant que a Mollerussa, qui ha fet fora a la corrupte P$OEmontillista Teresa Ginestà ha sigut una coalició de CiU i ERC (guaita tu fins a quins extrems deu haver arribat la corrupció a l'ajuntament de Mollerussa!), aixó unit al teu comentari critic, em porta a pensar que evidentment tu no ets un republicá que fa costat al seu partit, sino més aviat un troll de Nicaragua molest perqué hagin fet fora a una alcaldesa P$OEmontillista corrupte, companya teua de partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ivan fletxa Avinyó
17 de desembre de 2010, 22.14 h

#4 Si vols parlem dels alcaldes de CIU inhabilitats per la justícia, o potser aquest tema no t'interesa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
17 de desembre de 2010, 19.40 h

#4 Bona tarda company ens podries il·lustrar donant la teva opinió sobre el parlar "montillesc" que té la Núria De Gispert, o potser no pots criticarla per ser nascuda a Catalunya i tenir cognoms i noms tan Catalans?
Treu-te el Montilla del cap i ves buscant "excuses" per defensar els teus convergents


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de desembre de 2010, 18.50 h

La Matilde esta emprenyada perque CiU i ERC han fet fora de l'ajuntament del seu poble a la seua amiga, la corrupte alcaldesa P$OEmontillista Teresa Ginestà, que ha deixat un pastis que ja veurem com se'n surten, perqué fa messos...quasi un any, que no paga ni a Cristo, a banda de la cvondemna judicial per assatjament laboral a l'arquitecte municipal per no plegar-se a les seues corrupteles urbanistiques.

O no?.

Imagineu-vos la que deu haver muntat aquesta P$OEmontillista perqué fins i tot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Matilde fletxa Mollerussa
17 de desembre de 2010, 18.37 h

Segons quan solen dir que els electors ho van voler així (cas de la composició de la mesa), segons quan la majoria Ciu+Pp trenca la voluntat dels electors que van enviar tan a C's com a SI al grup mixts perquè convisquin. Ciu torna el favor al Pp, així hi haurà deus potents veis de l'Unionisme al Parlament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 de desembre de 2010, 17.18 h

post-28N (8) || SENSE AUTOGOVERN NO HI HA NI DRETES NI ESQUERRES ||
L’amic Josep Maria Loste ens enllaça un apunt del seu bloc on denuncia la deriva hipotecària d’aquest país, que és també líder en desnonaments. Naturalment que hi estem d’acord. Que lliurant l’objecte hipotecat el deute de la persona desposseïda persisteixi és una autèntica barrabassada que atempta contra les més elementals regles de la lògica. Fixem’se que si algú de nosaltres, amics de la xarxa, li comp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
17 de desembre de 2010, 17.01 h

El primer favor de CIU !!!, ara estudiaran canviar el reglament per tornar favors. però la pregunta és, a qui torna al favor a SI o aCs?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.