directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós no tornarà a optar a la presidència d'ERC en el congrés de la tardor del 2011

Ho ha comunicat als seus companys de partit durant el Consell Nacional d'aquest dissabte · S'obre la cursa per la successió · Ridao crida a evitar la 'dissecció pública'

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Joan Puigcercós no tornarà a optar a la presidència d'ERC en el congrés que el partit celebrarà a la tardor del 2011. Així ho ha comunicat als seus companys en la seva intervenció durant el consell nacional que ERC celebrat aquest dissabte, on també ha rebut la confiança del 80% de militants republicans. D'un total de 188 vots emesos, 151 han donat suport a la moció de confiança que ha presentat Puigcercós després del mal resultat del 28-N, 23 han votat en contra i 14 en blanc. Puigcercós, a l'estil Montilla, continuarà però liderant la formació fins al congrés del partit, que s'ha avançat a la tardor, per afrontar entre d'altres coses les eleccions municipals del maig. Per la seva banda, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha cridat a l'ordre i a la responsabilitat per afrontar les municipals i fer un bon resultat per acabar amb la 'dissecció pública' del partit.
puigcercós
Comparteix
   


Etiquetes
Ridao ha subratllat que una de les causes del mal resultat d'ERC és precisament la divisió interna del partit, que es va posar especialment de manifest durant l'últim congrés, amb quatre candidatures diferents. En aquest punt, s'ha queixat que els republicans no siguin capaços de fer possibles 'relleus tranquils'. Ha remarcat que s'han produït fins a dues escissions externes i una d'interna, en la mesura que part del partit no se sentia identificat amb l'actual direcció, com és el cas, tot i que no l'ha anomenat, de Josep-Lluís Carod-Rovira.

Responsabilitat compartida
De fet, Ridao ha remarcat que la responsabilitat del resultat electoral del 28-N 'recau bàsicament en la direcció del partit, però no només això, sinó que és una responsabilitat compartida'. Ha assenyalat, a més, que l'últim resultat electoral 'no ve d'ara, sinó que el partit ha 'anat lliscant per un pendent en alguns moments perillós' des del 2006, i ha citat el referèndum de l'Estatut, les eleccions municipals i les generals, on ERC va perdre cinc diputats. De les europees, ja amb la nova direcció, ha dit que va ser un resultat 'correcte' i que es van 'salvar els mobles'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
Republicà fletxa Barcelona
18 de desembre de 2010, 22.51 h

#29 El Puigcercòs al menys ha plegat. El Mas quan va perdre 10 diputats i va treure els pitjors resultats de CIU de la història es va qudar a la poltrona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Ernest fletxa Barcelona
18 de desembre de 2010, 22.27 h

#22 Quan passin uns anys podràs tenir una millor perspectiva. Entenc que estigueu cremats i decebuts de la vostra estratègia. Però el vostre temps ja ha passat i la independència si arriba algun dia vindrà pel centredreta catala que representa a gairebé tot el territori i lacol-laboració positiva de gent com Laporta que només volen aconseguir la indpendència sense ideologies que excloguin. Això és el que podrà aplegar més gent. Perquè està clar que elsectarisme ideològic d'ERC h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 de desembre de 2010, 18.43 h

#23 Ni catarsi ni reconeixement d'errors ni hòsties en vinagre, aquí el que hi ha és una clatellada electoral de proporcions catedralìcies, sino de qué creus que ningù hagués mogut ni un dit?.

Apa maco, que ja no enredeu a ningú, i aquest és el vostre drama particular.

Com diu en Carod, ho us inventeu un altre tripartit o 300 anys de CiU, el que passa és que els tripartits romandran a la memòria dels catalans durant mooooolts d'anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Joan Besora fletxa LLORET DE MAR
18 de desembre de 2010, 18.22 h

Pep (Alt Empordà), crec sincerament que expresses - i molt bé, per cert - el que pensem i sentim tant els militants com els simpatitzants d'ERC. Tant de bo aquest sigui el camí que segueixi el nostra partit ja que realment el panorama actual, encara que no està clarificat,fa mala pinta. Estem tant escarmentats dels últims anys del Pujolisme, que ens foten més por que una pedregada.A Catalunya li fa molta falta una ERC forta; encara que evidenment el que ens convindria de veritat és que p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jordi-80 fletxa València
18 de desembre de 2010, 18.21 h

Eixos falsos independentistes som com els culés que no són culés, sinó simplement antimadridistes que només saben cridar "puta Madrid". No sabrien ser del Barça si el Madrid no existira. El Barça és només una eina per a poder odiar al Madrid. No saben estimar el Barça, només odiar al MAdrid. Eixos "independentistes" igual: només volen odiar a Espanya i als que tenen al costat. L'independentisme és només una eina per a expressar el seu odi i el seu supremacisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Jordi-80 fletxa València
18 de desembre de 2010, 18.17 h

#20 La claves. De gent així, supremacista i classista, n'estàvem i estem plens a l'independentisme. Eixa gent no vol la independència; l'únic que vol és odiar, odiar a Espanya i odiar als catalans d'origen espanyol, però no per ser d'origen espanyol, sinó per ser d'origen obrer.

Però el problema és nostre. Que fem amb eixos falcons neocons? Hem sigut tous amb ells i així ens hi ha anat. El perill d'eixa gent és que la tenim dins de les nostres trinxeres. Cal combatre'ls.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Josep anton fletxa Barcelona
18 de desembre de 2010, 16.58 h

S'obren les quinieles: Simó, Benach, Carod, Amorós, Portabella, Oliveras, Tardà, Niubò?


http://www.acepolls.com/polls/1176187-qui-hauria-de-liderar-erc-desprs-de-puigcercs


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
18 de desembre de 2010, 16.49 h

En Puigcercós a fet el que havia de fer, primer era no prendre decisions en calent, segon escoltar el territori i tercer prendre decisions. Ho ha fet amb ordre, sense presses i en silenci, a recorregut el territori sense convocar a mitjans de comunicació, a procurat treballar sense fer soroll i amb la mirada posada en el partit. Han començat a fer canvis en l'executiva, ha establert ponts de comunicació amb les persones decebudes per la gestió del partit, ha admès errors i ha posat el fil... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Pep fletxa Alt Empordà
18 de desembre de 2010, 16.46 h

Ex-votant, qui no reconeixerà mai de la vida res, ets tu.
La catarsi a ERC ja ha començat i això a tu no t'agrada perquè tu en realitat el que vols és que ERC desapareixi del mapa..el fet que ERC reconeixi els seus errors a tu no et val oi? dons a això que esta fent la cúpula d'ERC a casa meva s'en diu reconeixer les coses i els posibles errors. No comparteixo amb vosaltres el paper de crosa de CiU que voleu atribuir-li a ERC. Per tant com a partit sobirà només faltaria que ERC no volg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Pep fletxa Alt Empordà
18 de desembre de 2010, 16.26 h

Ernest, per aconseguir la independencia hauràs d'apendre a perdonar,perquè a Catalunya de moment la majoria de la gent no vol la independencia i despreciar els pocs que la volen és un mal auguri per la nostra fita.
L'altra cosa és de calaix i no se per quin set sous et penses que si ERC hagués acceptat ser segon plat de CiU, les coses haguesin anat com tu ara et penses i escrius fent política ficció. ( i dic segon plat perquè hem de recordar que CiU al 2006 va anar a buscar el PSC per ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.