directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

SI demana la suspensió del debat d'investidura fins que no es constitueixi legalment el grup mixt

Impugna també el repartiment de temps d'intervencions ja que considera que han de tenir-ne més que Ciutadans

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Les controvèrsies amb Solidaritat Catalana han començat a sorgir pocs dies després de la constitució del Parlament de la IX legislatura arran de l'atribució dels temps d'intervenció que la mesa de la cambra ha atorgat a les forces polítiques i de la formació legal del grup mixt. La formació liderada per Laporta ha impugnat (pdf) el repartiment dels temps d'intervencions del proper ple d'investidura al·legant que el grup mixt ha de disposar de les mateixes condicions que les altres forces parlamentàries. SI demana també la suspensió del debat d'investidura fins que no conclogui el termini establert a l’article 19.4 del Reglament del Parlament que diu que els grups parlamentaris poden formar-se 'fins a vuit dies hàbils' després de la constitució de la cambra, un període que encara no ha acabat.
Solidaritat Catalana demana la suspensió del debat d'investidura ja que no s'han respectat els terminis que marquen la constitució del grup mixt. D'aquesta manera, la formació de Laporta al·lega que  'en cap cas poden ser considerats com a 'Grup Mixt' els quatre diputats de Solidaritat Catalana per la Independència i els tres diputats de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía, per no haver conclòs el termini establert a l’article 19.4 del Reglament del Parlament i en conseqüència no ser aplicable l’article 22.1 del mateix Reglament'.

SI impugna i recorre el repartiment dels temps d'intervenció
Solidaritat Catalana ha impugnat també el repartiment d'intervencions que la mesa del Parlament ha fet de cara al debat d'investidura ja que, consideren que no se'ls deixa en les mateixes condicions que la resta de grups parlamentaris. 30 minuts el primer dia i 10 el segon a repartir amb Ciutadans, són insuficients per Solidaritat, que ha recorregut la decisió, feta de veu per Núria de Gispert i no per escrit, al·legant que les intervencions del grup mixt han de tenir 'la mateixa durada que les corresponents als altres grups parlamentaris i que el temps s'ha de distribuir entre els seus membres de forma proporcional a la importància numèrica de les forces polítiques que l'integren'. En conseqüència, afirmen, 'de ser considerats per la mesa o per la Molt Honorable Senyora Presidenta els quatre diputats de Solidaritat Catalana per la Independència i els tres diputats de Ciutadans com a Grup Mixt, els temps d’intervenció assignats s'han de distribuir a raó de quatre setenes parts dels primers i tres setenes parts dels segons'.







COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
19 de desembre de 2010, 18.37 h

Atenció, notícia!

El president Correa de l'Equador farà un referèndum per tal de prohibir les corrides de toros al seu país:
http://www.kaosenlared.net/noticia/ecuador-votara-prohibicion-corridas-toros


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
JERONIMUS STILTON fletxa santa susanna
19 de desembre de 2010, 07.37 h

el que fara SI sera posar-lis un mirall davant dels nasus a tots aquest parlamentariets i veuran que el que realment fan en el parlament de catalunya és xupar del vote i tocar-se els collons,ja que aquest parlament és de fireta i no te cap potestat per governar realment d'una manera sobirana


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
18 de desembre de 2010, 22.40 h

...per tornar la dignitat de l'independentisme al parlament, per fer-nos sentir orgullosos de ser catalans igual que ho vas fer de sentir-nos culés, per dir en públic el mateix que en privat, per no doblegar-te al poder socioconvergent, per fer-nos veure que poder és primer de tot voler i per donar-nos l'oportunitat i l'esperança de ser lliures,


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Joan Besora fletxa LLORET DE MAR
18 de desembre de 2010, 22.39 h

No Ivan d' Avinyó no, de cap de les maneres ens farem les víctimes... més aviat tot al contrari: Tú espera i guaita com va la cosa, crec que pots acabar garrativat.
Mariscal Joffre, et dic el mateix: El López Tena"us farà veura la padrina" a tú i tots els de la teva corda:Reagrupats, unionistes botiflers i "tutti quanti"pululen per aquí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ivan fletxa Avinyó
18 de desembre de 2010, 20.12 h

És l'estil "solidari", fer-se les victimes constantment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jaume fletxa Badalona
18 de desembre de 2010, 20.11 h

Em sembla bé que ho demanin ja que el Reglament els dona la raó tot i que el pacte CyU+PP+Ciudadanos hi impedirà


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
18 de desembre de 2010, 19.55 h

#7 Primer xou d'en López Tena al Parlament. Un parell més, i es veurà que aquest senyor, d'excel·lent jurista, en té poc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Matilde fletxa Mollerussa
18 de desembre de 2010, 19.31 h

Demolidor el comentari d'Iu Forn a l'Ara: "Certament, no ho entenc. ¿Com és possible que algú pugui dir que la protagonista de la sessió constitutiva d'ahir al Parlament va ser la Núria de Gispert? Però, que s'han begut l'enteniment, o què? A veure una cosa... ahir, qui va estrenar escó? Aquí un servidor, no? Llavors, que coi s'empatollen amb la noia aquesta!!! Ei, que sí, que es mereix un breu esment (però mooolt breu) perquè és la primera dona i tal,"


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jaume fletxa Reus
18 de desembre de 2010, 18.54 h

De moment ja estan fotent més soroll quatre gats de SCI que les 10 llebres d'ERC. És el que convé. Ja n'hi ha prou de que després de les eleccions fotin los seus putos culs a la poltrona hi s'hi quedin aplatanats i qi dia passa any empeny. Felicitats a SCI, si s'ha de complir el reglament ha de ser per tots, ja sabem que CiU es passa per la torera el que li sembla quan més li convé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
borinot fletxa Barcelona
18 de desembre de 2010, 16.27 h

La trampa de Nuria de Gispert parlant de vots en lloc d'escons no te sentit.
Si el repartiment entre SI i C's es fa per vots, el govern s'hauria de constituir pel nombre de vots en lloc de fer majories parlamenàries com ara.
I els vots de cada llei, en lloc de aprovar-los per majoria de ses senyories, s'hauria de fer per majoria dels vots als quals representen.

El govern de CiU comença a mostrar el color negre de la pota del llop. Favoritismes al PP i a C's, i ganes de minimitzar als indepen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.