directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 01:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós promet un 'relleu tranquil' que acabi amb les 'famílies' internes d'ERC

Treballarà per una candidatura unitària i adverteix que ara toca parlar de les eleccions municipals i no de lideratges

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha anunciat aquest dissabte que treballarà per una candidatura unitària en el congrés que el partit celebrarà a la tardor, i ha apostat per un relleu tranquil que acabi 'amb els accents, les famílies i els instints' que existeixen a ERC. Ho ha dit en roda de premsa després de la reunió del consell nacional, on ha anunciat que no optarà de nou a la presidència del partit, però ha sortit ratificat com a president fins al congrés de la tardor amb un 80% dels vots. Puigcercós ha demanat aparcar el debat sobre lideratges i centrar-se en les eleccions municipals, per donar suport i cobertura als regidors i alcaldes d'ERC, que han suportat el partit durant molts anys.

Comparteix
   


Etiquetes
Abans de tot, Puigcercós ha volgut anunciar que no tornarà a optar a la reelecció com a president d'ERC en el proper congrés que la formació republicana celebrarà a la tardor del 2011. Dit això, s'ha sotmès a una moció de confiança i ha sortit reforçat amb un 80,3% dels vots, un 12,2 en contra i un 7,4% en blanc. En roda de premsa posterior, Puigcercós ha explicat que l'objectiu del seu anunci de no presentar-se a ala reelecció és fer un 'relleu tranquil', i ha apel·lat a què el partit sigui capaç de fer un canvi de cultura política, perquè la seva democràcia interna no es vegi com a fragilitat, sinó com a fortalesa.

S''ha tancat una etapa'
En aquest sentit, ha anunciat que un cop passin les eleccions municipals, ell treballarà perquè hi hagi una candidatura unitària, 'perquè s'acabin aquests accents, aquestes famílies i aquests instints'. De fet, ha opinat que la 'diversitat és perfectament compatible amb la cohesió i la solidesa'.
Al seu parer, amb aquest consell nacional s'ha tancat una etapa, i ERC, 'amb tota la seva pluralitat, treballarà cohesionadament'. Així li han demanat els alcaldes d'ERC, i ha assegurat precisament que el seu gest es deu també al món municipal, que és qui 'ha suportat ERC durant molts anys'. Comença una nova etapa a ERC, en definitiva, on els protagonistes seran els regidors i alcaldes, ha subratllat.

ERC centrada en les municipals
Puigcercós ha insistit que ara toca pensar en les eleccions municipals i deixar el procés congressual per a més endavant. 'També seré amatent, com ho serà tot el partit, als moviments que crec que ara no toquen d'aquells que vulguin ja plantejar el congrés', ha indicat.
Cal centrar-se en les municipals i també en el debat d'investidura de la propera setmana, que Puigcercós afronta, ha dit, amb la confiança que li ha donat el consell nacional. Ha explicat que la seva moció de confiança pretenia donar estabilitat al partit fins al proper congrés, perquè ara no era el moment de discutir sobre lideratges i considera que 'no es pot abandonar la direcció del partit en el moment més difícil'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
20 de desembre de 2010, 09.52 h

#25 Ai si en Rajoi i els Balanyà se'n assabenten d'això??? Ja estic veient el recurs al Tribunal Internacional de La Haya que els fotran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jordi-80 fletxa València
19 de desembre de 2010, 22.49 h

#26 Què dius? Si el que no hem vist i crec que no veurem és que s'articule i cresca un independentisme per la dreta sense atacar i carregar contra ERC. A veure quan els burgesos i liberals articulen un independentisme sense demanar a l'esquerra i les classes populars que ens despullem de tot el camí que hem fet per a seguir el messies redemptor. I al final, tot només per a fer créixer l'autonomisme dretà de CiU i afeblir l'independentisme polític d'esquerres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Salva fletxa Països Catalans
19 de desembre de 2010, 20.18 h

Us n'adoneu que esteu fent un anàlisis boníssim d'ERC sense carregar-vos ni SCI ni RCAT ni la resta d'independentistes???

Ara comencem a anar bé companys... ERC aixecarà el cap segur i al final s'uniran les forces que volen realment una Catalunya independent.

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
19 de desembre de 2010, 18.36 h

Atenció, notícia!

El president Correa de l'Equador farà un referèndum per tal de prohibir les corrides de toros al seu país:
http://www.kaosenlared.net/noticia/ecuador-votara-prohibicion-corridas-toros


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
19 de desembre de 2010, 13.24 h

#19 Aquest al qual Vostè respon, es deu pensar quan signa independència, que aquesta virtud es compra i es ven com a cals "top-manta". O que és igual a allò de canviar de camisa cada vegada que surts al carrer. Molt bé per la seva resposta. Hi ha gent a la qual es fa impossible poder parlar-los raonablement.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
19 de desembre de 2010, 13.14 h

#9 Molt d'acord amb el què diu, però en referència al seu últim paràgraf, com creu que actuarà corrupCiU ???. Ja n'ha tingut la prova amb la composició de la mesa del parlament. El què ha de venir per part d'ells, no vull ni imaginar-ho. Moltes de les lleis, directrius i normes pro Catalunya que s'havien ja quasi establer com a bones, passaran a millor vida. Què se'n pot esperar d'un partit feixista, hipòcrita i camaleònic, hipotecat per la burgesia corrupte que ens està ofegant a C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
19 de desembre de 2010, 13.07 h

#6 Estic d'acord amb el seu comentari. Només en una cosa hi discrepo, i és quan diu "els independentistes no hem volgut així". De veritat Vostè creu que aquells suposats independentistes "que no ho han volgut així", eren independentistes ??? Vostè creu que eren independentistes els que se'n han anat a corrupCiU, i que segons tinc entès eren molts ????. I no enraono més sobre independentistes, perquè encara se'm llençarien al damunt com voltors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Josep anton fletxa Barcelona
19 de desembre de 2010, 12.28 h

Adéu, Putxis! I ara, qui liderarà ERC?

http://www.acepolls.com/polls/1176187-qui-hauria-de-liderar-erc-desprs-de-puigcercs


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
19 de desembre de 2010, 11.34 h

De 544.000 a 218.000 vots en 8 anys i, encara ara, sense un full de ruta clar cap a la independència. Per al votant independentista la plenitud nacional passa per davant de la pervivència dels partits.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
homenot fletxa girona
19 de desembre de 2010, 10.02 h

#18 el cop al cap te'l deuries fotre tu al neixer.... imbecil!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.