directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La fiscalia alerta que el discurs xenòfob s'estén per culpa de la crisi

Anglada i Garcia Albiol en són els més clars exemples encara que de moment no s'han detectat més delictes amb motivació racista

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El fiscal especialitzat en delictes d'odi i discriminació de Barcelona, Miguel Àngel Aguilar, ha alertat que el 'discurs d'odi' contra els immigrants s'està estenent i ha avisat del perill que això es tradueixi en més actes xenòfobs. 'Em preocupa que aquests grups que s'encarreguen de dispersar la doctrina de l'odi puguin sembrar i aflorar brots de racisme i intolerància', ha declarat Aguilar. El fiscal ha explicat que els que defensen aquesta ideologia estan aprofitant la crisi per estendre el seu missatge i s'ha mostrat alerta sobre el que pugui passar en els propers mesos. Tot i això, ha assegurat que encara no es pot comprovar si aquesta tendència s'està traduint en més delictes xenòfobs.
josep anglada pxc
Comparteix
   


Etiquetes
Com a conseqüència de la crisi econòmica, cada vegada són més els que apunten als immigrants com a part del problema. Aquesta és la conclusió a la que arriba el fiscal, que ha mostrat la seva preocupació perquè aquest discurs continuï guanyant adeptes. 'Em preocupa que s'està produint certa involució sobretot en el rebuig a determinades minories', ha dit.

Tot i això, ha defensat que es tracta de grups minoritaris i que no són representatius del conjunt de la ciutadania catalana, a la que ha qualificat de respectuosa i on el grau de civisme és 'elevat'.

Plataforma per Catalunya i Garcia Albiol
De fet, la fiscalia va obrir diligències pel repartiment d'uns fulletons per part del president del Partit Popular de Badalona, Xavier García Albiol, on s'associava la immigració de la ciutat amb problemes d'inseguretat i incivisme. Aguilar ha explicat que aquesta procés està aturat, tot i que Albiol ja va declarar, després que un jutjat de Badalona acceptés a tràmit la querella interposada per SOS Racisme contra el líder del grup municipal del PP per aquests mateixos fets. Quan aquesta querella sigui admesa, la fiscalia enviarà tota la informació que té perquè pugui continuar el procediment judicial.

D'altra banda, ha explicat que la denuncia anunciada pel Departament d'Acció Social i Ciutadania en contra del programa electoral de Plataforma per Catalunya (PxCat) encara no ha estat presentada.

Aguilar ha assegurat que no és un tema fàcil per exercir accions penals ja que 'hi ha en joc drets constitucionals molt importants com la llibertat de partits polítics, el pluralisme polític, la llibertat d'expressió i la llibertat ideològica i de consciència'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.