directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Portabella, disposat a disputar-se amb Laporta el número u per Barcelona en unes primàries

El dirigent republicà critica que la direcció del partit no comencés a reaccionar la mateixa nit electoral

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha confirmat que tal i com ja va avançar directe!cat, aquesta setmana es trobaran amb dirigents de Solidaritat Catalana per tal d'acostar posicions per bastir una candidatura conjunta per a les municipals del mes de maig. Una coalició en què Portabella també advoca per incloure-hi 'socialistes desencantats', votants de CiU contraris a un pacte amb el PP, i formacions netament independentistes com la mateixa SI, la CUP i fins i tot Reagrupament, una aposta que ha anomenat 'el tercer espai'. Solidaritat ha avançat que la primera premissa per arribar a un acord seria que els vots de la coalició no computin per a cap partit, cosa que Portabella no veu amb bons ulls. En canvi, s'ha mostrat disposat a disputar-se el número u a la llista d'aquesta hipotètica coalició en unes primàries amb Joan Laporta, justament la negativa a fer-ho va dinamitar un acord entre Solidaritat i Reagrupament per a les darreres eleccions.
En una entrevista a RAC1, Portabella s'ha mostrat satisfet del resultat del Consell Nacional d'aquest dissabte en què el president del partit, Joan Puigcercós, ha anunciat que no es tornarà a presentar a la reelecció en el proper Congrés previst per a la tardor després dels mals resultats electorals. El líder dels republicans a Barcelona s'ha mostrat crític amb la direcció del partit a qui ha retret que no es prenguessin les decisions adequades ja en la mateixa nit electoral.

Negociacions amb llum i taquígrafs
Jordi Portabella ha lamentat que Solidaritat filtrés la setmana passada a la premsa el nom dels negociadors i les dates de les reunions. Per evitar noves fuites d'informació, ha explicat que la reunió s'ha canviat de data i que, per ara, ni tan sols en saben el lloc ja que es decidirà només una hora abans de la cita.

Unificació d'esforços independentistes
'No he vist cap projecte polític que s'enforteixi dividint-se', raona. I es pregunta, si Convergència pot anar amb Unió, si ICV pot anar amb EUiA, si el PSC pot presentar-se amb el PSOE, per què no hi pot haver altres unions? Portabella creu que si es constituís aquest 'tercer espai', 'canviaria la composició política de Barcelona i de Catalunya' i en aquest sentit considera que tal i com Barcelona ja va ser banc de proves abans de dur el tripartit a la Generalitat, en aquesta ocasió podria viure's el mateix procés.

Confecció de llistes
Portabella ha negat que ERC estigui 'desesperada' per pactar amb Solidaritat recordant que ells ja tenen presència a l'Ajuntament -on es necessita un 5% dels vots per aconseguir representació- i que Solidaritat hauria de millorar molt els seus resultats a la capital del país per arribar-hi. A més, ha revelat que cap de les enquestes els dóna menys de tres regidors. Tot i això, aposta per aquesta unió de partits amb un repartiment dels llocs a les llistes en relació al nombre de vots obtinguts i recorda que ERC 'triplica' els resultats de Solidaritat. Més enllà de qüestions concretes, Portabella ha llançat un missatge a l'altra banda de la taula de negociacions assegurat que poden encarar-les amb ganes de resoldre els entrebancs o bé posant 'condicions per fer-les inviables'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Josep anton fletxa Barcelona
20 de desembre de 2010, 15.17 h

Genial, Portabella!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi-80 fletxa València
20 de desembre de 2010, 14.50 h

Lamentable, patètic, esperpèntic. Portabella està fent de divo i portant el partit cap al frikisme. Només quan la política s'enten com una acció d'estrelletes personalistes, gent com Portabella agafa protagonisme. Puigcercós ha permès aquesta reproducció de superstars. Va donar via lliure a Carod i Benach per a que feren i desferen al govern, i li ho han pagat amb una total deslleialtat. I el proper serà Portabella. Només demanem que Puigcercós netege el partit de superstars.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
20 de desembre de 2010, 14.40 h

ERC, SCI i CUP en una mateixa candidatura? No m'ho crec. Ni Portabella ni Laporta anirien de dos en una llista que encapçalés l'altre. I no veig ni ERC ni Solidaritat assumint campanyes col la dels 80.000 http://vuitantamil.blogspot.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
alfons fletxa santes creus
20 de desembre de 2010, 13.50 h

Si estem parlant d'eleccions municipals, tal com indica el seu nom son eleccions de municipis que uns no tenen res a veure amb altres. La independència es fa al Parlament, ara toca municipals.

Esta molt be fer totes les aliances que faci falta, però MUNICIPI A MUNICIPI i sobre el programa específic de cada MUNICIPI.

Es perfecte que a Barcelona, per exemple, pactin ERC, SI, RI, CUP i tot el que faci falta (si estan d'acord).... però, poder, a l'Hospitalet el pacte sigui un altre que no t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
20 de desembre de 2010, 12.55 h

#1 ets més estàtic,conservador, i arcàic que la constitució espanyola. Com cansa el teu discurs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Doctor fletxa Vic
20 de desembre de 2010, 12.21 h

Mira per on els d'esquerra em començaven a fer veure que potser aquest cop m'havia passat de frenada, estava meditant si tornar a votar esquerra, però com s'ajuntin amb en Laporta jo votaré les CUP ( suposo que tindran més vista que en Portabella) o voto en blanc, senyors meus als Ajuntaments calen polítiques socials, estar a prop del ciutadà i no malversar fons amb recepcions passades de voltes.
Si RCAT i SI no han pactat a sigut gràcies als 3 tenors que han fet tot el possible per enfo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
capsigrany fletxa riumors
20 de desembre de 2010, 12.05 h

quim, no hi estic d'acord, cal ser més pacient i asconseguir visulaitzar qui està per a què, posant en contradicció pública determinats discursos irreals i falsos No podem esperar que la veritat absoluta s'imposi per ella mateixa, per començar pq no existeix. Cal treballar amb estraègia i pensar més i actuar amb el cap


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de desembre de 2010, 11.23 h

Cap on vas Portabella? és que t´has begut l´enteniment o que? amb els dels clubs de fans i demés púrria ni acostar-se i com més lluny millor. El que compta és Catalunya i si ERC ara passa un mal moment com molts han passat ja remuntarà quan les coses caiguin pel seu propi pes i es demostri durant aquesta legislatura que ciu és un frau al nacionalisme català i que la falsa "Solidaritat" és un frau a l´independentisme, que el Psc sempre estarà sotmesa als capricis del Psoe i que els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.