directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat Catalana reclama a Portabella el cap de llista a les municipals de Barcelona

La segona condició per bastir una candidatura conjunta de l'independentisme és que els vots no computin per cap dels partits que l'integrin

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La possibilitat d'una candidatura unitària de les forces independentistes a les municipals de Barcelona s'allunya. Després de moltes declaracions públiques, hores abans de la primera reunió formal entre els negociadors de Solidaritat Catalana per la Independència -Alfons López Tena, Uriel Bertran i Oriol Sallas- i ERC -Oriol Amorós, Ester Capella i Carles Macian- Solidaritat ha fet pública l'exigència d'encapçalar aquesta hipotètica llista conjunta reclamant al president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, que vagi més enllà de presentar-se a unes primàries i se sacrifiqui. La notícia ha estat rebuda com una galleda d'aigua freda a les files republicanes que han desconvocat una roda de premsa prevista per aquesta tarda per informar sobre les negociacions.
solidaritat catalana, alfons lópez tena, uriel bertran, bruno, barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
Davant la pregunta de si el votant de Solidaritat Catalana, en bona part desencantat per la línia estratègica d'ERC, entendria que ara la formació de Joan Laporta es presentés en coalició amb els republicans a l'Ajuntament de Barcelona, fonts de Solidaritat responien: 'Si el candidat és nostre, sí'.

Aquesta és la premissa que han volgut marcar. Tot i que dies enrere Solidaritat afirmava que el seu objectiu és 'sumar' i que amb la seva decisió de presentar-se a les municipals apostant per coalicions amb les altres forces independentistes no pretenien discutir els llocs a les llistes a formacions que tenen regidors consolidats sinó que apostaven per incorporar els seus candidats per darrere dels que ja tenen presència als consistoris, l'impacte mediàtic d'un pacte a Barcelona són figues d'un altre paner.

Més enllà dels llocs a les llistes, Solidaritat ha reiterat que una segona condició és que els vots que els ciutadans dipositessin en aquesta coalició no podrien anar a parar en cap cas a la 'marca blanca' d'ERC, en referència a les sigles Acord Municipal (AM) per les quals els vots de totes les candidatures municipals que les inclouen sumen per als republicans en els consells comarcals i diputacions. Així volen evitar que després ERC pugui arribar a pactes no desitjats per Solidaritat amb els vots d'una suposada candidatura unitària a Barcelona.

Portabella disposat a primàries
Aquest mateix dilluns Jordi Portabella sorprenia acceptant la possibilitat de disputar-se el cap de llista en unes primàries amb Joan Laporta -en cas que finalment l'expresident blaugrana sigui el candidat de Solidaritat. L'exigència d''amagar les sigles' tampoc va ser ben rebuda per Portabella que va etzibar a Solidaritat que ERC no tem quedar-se sense representació al consistori i els va recordar que per aconseguir un regidor són necessaris un 5% dels vots, un percentatge superior al 3% de les eleccions al Parlament.

Per tal de posicionar els candidats d'una i altra força a les llistes Portabella apostava per fer valdre la correlació de vots tot puntualitzant que ERC 'triplica' els resultats de Solidaritat. Més enllà de qüestions concretes, Portabella llançava un missatge a l'altra banda de la taula de negociacions assegurant que poden encarar-les amb ganes de resoldre els entrebancs o bé posant 'condicions per fer-les inviables'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Jaume fletxa Sitges
23 de desembre de 2010, 01.03 h

???de qué va aquesta gent? qui son per posar condicions?Laporta: quans milions va guanyar gràcies a l'Etoo? Lopez Tena: no el va ni CiU ni ERC, i sembla tenir alguna cosa a dir en el Gurtel. U.Bertran: el pitjor diputat d'ERC, quan ERC li va dir que no anava a les llistes pel Parlament va buscar un altre lloc: poltrona......


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Matilde fletxa Mollerussa
22 de desembre de 2010, 23.46 h

I que el candidat sigui en laporta, oi? Aquest com ja ha vist que al PArlament hi serà de florero i que no està disposat a currar-hi, ara busca anar vivint de la xocolata del lloro un temps més amb l'encapçalar al llista per BCN. Doncs... apa que faci i a veure si aconseguieix el 5 % que fa falta per entrar-hi, perquè no cal oblidar quin va ser el seu resultat en nombre de vots a la ciutat, eh?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pep fletxa Alt Empordà
22 de desembre de 2010, 21.48 h

Otger #2# ho sento noi però t'he de dir que ets un independentista molt curtet!! i algú ho havia de dir!! De quina poltrona parles noiet??? Que no saps que ERC no és al govern de Barcelona?? que no saps que significa fer una coalició?? ets molt curtet!!
Apa ves i correr que la mama t'ha de canviar el bolqué!!!
Si vols cardar ERC i l'independentisme hauràs de posar-hi una mica mes d'intel.ligència, perquè amb aquests escrits mes aviat el que fas és pena!!!
Rocio, que si dona , que tu ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Carles fletxa Cardona
22 de desembre de 2010, 20.37 h

#8 Rocío perdona però incloure ERC dins de l'autonomisme i fer-lo culpable de l'estatut que tenim i de les sentències en contra d'ell ho trobo molt mesquí per part teva. Et recordo que ERC no va votar aquest estatut entre altres raons perquè era tan ambigu en punts importants que ens ha dut a les sentències que hi ha ara, fotre'ls la culpa és molt simplista per part teva. En tot cas sigues conseqüent i no vulguis matar ERC amb mentides.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
22 de desembre de 2010, 19.25 h

A la candidatura de Solidaritat potser no li convé associar-se amb noms vinculats al tripartit...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Joan Maslloreç fletxa Barcelona
22 de desembre de 2010, 18.12 h

I la unitat? I les primàries? La regeneraciò? Això us ho vam comprar 100.000 catalans a les eleccions al parlament i ara comenceu amb aquest mesquí joc de les cadires? Només 2 setmanes després d'entrar al parlament ja surten a la superfícies els interessos personals. Amb el meu vot mai més!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ivan fletxa Avinyó
22 de desembre de 2010, 18.04 h

#8 Amb tots els respectes, Rocio, però el que ha fet SI no és "jugar fort en les negociacions", és prepotència pura i dura. Si es vol fer una coalició de partits, i entre d'altres hi ha un amb representació a l'Ajuntament desde sempre (ERC) i un que és la primera vegada que s'hi presentarà (SI), com s'atreveix a exigir aquest partit ser ell el cap de llista? Això és com a mínim ser molt arrogants, i a part dels discursos i les paraules, SI encara ha de demostrar moltes coses per pode... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
22 de desembre de 2010, 17.31 h

Els lectors d'un diari electrònic no són representatius del conjunt de la població però heus ací la impressió que els lectors del diari Ara tenen de les intervencions dels polítics en el debat d'investidura

http://www.ara.cat/politica/Quin-lider-agradat-debat-dinvestidura_4_394200578.html#results


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
22 de desembre de 2010, 17.23 h

Laporta ha entrat al parlament i no serà, crec, una estada temporal. Ha entrat per quedar-s'hi i fer soroll. Els partits catalanistes/autonomistes com PSC, CiU, ERC i ICV han fet el joc a una situació que ens ha portat, per exemple, les tres sentències del TS.

Laporta parla clar i amb contundència com cap polític ho havia fet a l'hemicicle. Ell no té cap hipoteca política amb l'autonomisme i s'ha apropiat d'un espai on no hi te competència. Després de les sentències del TC i del TS ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
capsigrany fletxa riumors
22 de desembre de 2010, 16.20 h

ostres aquests de la Solis que forts i envalentonats que van. ah! i a regalear els vots de consells comarcals i diputacions a CiU clar. No sigui que fos pel tripartit que paga hores d'ara encara a l'Anguera futur coordinador del grupet de Solis, director de l'Agencia Catalna de Consum, el sou de mes de 5 mil € al mes. el tripartit es dolent per tot pero per cobrar els membres xde Solis , això no, això és bó. I ara volen la poltrona del numero 1 sino no juguen. res , no volen cap poltrona,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.