directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas s'enfronta a la segona volta del debat d'investidura amb la immersió lingüística de teló de fons

El PSC ja ha anunciat que s'abstindrà a canvi de tenir presència en les negociacions Estat-Generalitat i d'un acord per impulsar la Llei electoral, entre d'altres

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat de CiU, Artur Mas, s'enfronta aquest dijous a la segona volta del debat d'investidura, després de no aconseguir sumar majoria absoluta en la primera volta, avui només li cal l'abstenció d'algun dels grups per tenir majoria simple. I ja ho té garantit, perquè aquest dimecres al vespre el PSC anunciava la seva abstenció per tal de facilitar la investidura del convergent. El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, demana als partits que entenguin el missatge del 28-N i facilitin la investidura d'Artur Mas. 'Confiem que tothom sabrà entendre el resultat de les eleccions i el prec i la pressió de la gent del país, que està dient-nos a tots que ens posem a treballar', ha indicat en roda de premsa Pujol, que ha afegit, de tota manera, que no es trobaran una CiU amb una mentalitat 'quadrada i intransigent', sinó amb la 'mà estesa'. Hi ha màxima expectació per escoltar quines seran les paraules del proper president de la Generalitat, Artur Mas, sobre les sentències del Tribunal Suprem espanyol sobre la immersió lingüística, una notícia bomba que explota just abans que Mas sigui investit.
artur mas, parlament, investidura
Comparteix
   


Etiquetes
CiU i PSC han arribat a un acord aquest dimecres a la tarda pel qual els socialistes es comprometen a facilitar la investidura d’Artur Mas com a president de la Generalitat a través de la seva abstenció. L'acord es posarà per escrit tal i com exigien els socialistes i que signaran aquest matí Joaquim Nadal i Oriol Pujol. L'acord és un document de cinc punts que abasten la lluita contra la crisi, les polítiques socials, la representació institucional, la concertació social, i la transparència i la qualitat democràtica. Més concretament l'acord estableix que hi haurà presència del PSC en els mecanismes bilaterals de negociació Estat espanyol-Generalitat, l'impuls d'un acord sobre una nova llei electoral i arribar a consensos en les reformes del marc estatutari i constitucional a més de preservar els actuals models sanitari i d'educació.

El PP veu un nou tripartit format per CDC, UDC i PSC
El portaveu del grup parlamentari popular, Enric Millo, creu estem davant d'un 'acord programàtic' entre PSC, CDC, i UDC i s'estaria confirmant 'els pitjors presagis' que es podien imaginar en campanya electoral i és que sortiria 'un tripartit' i n'entraria un altre. Millo recorda que els ciutadans a les urnes van reclamar canvi i Artur Mas estaria utilitzant l''encàrrec' dels ciutadans de fer un canvi per mantenir el PSC si més no a prop del Govern. Pels populars la situació comportaria que 'Zapatero tenia dos candidats a les eleccions: José Montilla i Artur Mas' i manifesten una sorpresa important per la preferència que ha mostrat CiU pel PSC.

ERC manté el no a la investidura de Mas perquè CIU no accepta les seves condicions
ERC votarà aquest dijous en contra de la investidura de Mas si CiU no canvia d'opinió en les pròximes hores i accepta tres condicions que els republicans han posat sobre la taula: constituir una comissió per estudiar el concert econòmic, pactar el reglament de la Llei del Cinema i elaborar una Llei per la transparència i accés a la informació. Segons han explicat fonts d'ERC a l'ACN, CiU ha traslladat el seu rebuig a aquestes tres condicions en una reunió entre el president d'ERC, Joan Puigcercós, i el secretari general adjunt, Felip Puig, que s'ha celebrat aquesta tarda després que CiU i PSC hagin arribat a un acord a canvi de l'abstenció del PSC que ja assegura la investidura de Mas.

La cúpula del PSOE diu que l'acord PSC-CiU per a investir Mas és la 'millor notícia' que ha rebut del PSC 'en anys'
La cúpula del PSOE aplaudeix a mans plenes l'acord CiU-PSC per facilitar la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat aquest dijous. Membres de la direcció dels socialistes espanyols incloent-hi algun ministre destacat del govern de Zapatero han apuntat aquest dimecres en converses amb la premsa que es tracta de la 'millor notícia' que han rebut del PSC 'en anys', i han celebrat que els socialistes catalans hagin fet una aposta per la 'centralitat' i pel 'sentit comú'. La decisió, assenyalen aquestes veus, l'ha adoptat el PSC de mutu propi, però sí que hi ha hagut converses entre les dues formacions sobre aquesta qüestió en els últims dies.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
23 de desembre de 2010, 13.06 h

#5 hòstia exllepa trepa, aquest cop t'has superat, no hem entès res de la teva resposta, rens tal lio al cap que no saps ni dir es amb sentit.
Ja sabiem de la teva limitació mental però pensavem qe no era tant greu el problema


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
23 de desembre de 2010, 12.25 h

#5 Ex-llepa ets un degenerat fastigós i mentider. Queda clar ara que Ciu és la puteta de Catalunya a qui tant li fot fer-s´ho amb el Psoe com amb el PP per tal de donar corda i mantenir tota la màfia que hi tenen al darrera?. Queda clar qui era el candidat de zapatero a la Generalitat? Puta Ciu i Visca Catalunya lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10 Oriol Jordan
23 de desembre de 2010, 11.44 h

#5 CiU botiflers! us heu ajuntat amb un p$oemontillista, torero, mmm... botifler.. espanyol..! ehmm.. bé i no sé quines coses que fins ara anàveu abocant. Doncs au!

És clar clar, si hi pacta CiU és una jugada mestra, si ho fan els altres, no. Poc a poc tu sol t'aniràs doctorant, i amb una mica de sort podràs optar a la càtedra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
catlliure fletxa paisos catalans
23 de desembre de 2010, 11.23 h

Avui a les 20.00h concentracions a totes les ciutats i pobles de Catalunya en contra del TS.
Omplim Catalunya d'estelades i senyeres, deixem clar que no acceptem mes castracions a la nostra terra.
Visca Catalunya LLiure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jo mateix fletxa barna
23 de desembre de 2010, 10.38 h

Aquella que es veu al costat del Millo i darrera en Mas, és un travel.lo?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ivan fletxa Avinyó
23 de desembre de 2010, 10.09 h

#5 Disfressa-ho com vulguis, guapo, però l'Arturet serà investit president amb la col-laboració d'un partit espanyolista que segons tú ha enfonsat Catalunya a la misèria. Si ERC arribés al govern de la Generalitat amb l'ajut del PSC estaries despotricant tres anys seguits, així que estalvia'ns les lliçons d'hipocresia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Carme fletxa Baix Llobregat
23 de desembre de 2010, 09.55 h

Com ja s' ha demostrat en 30 anys d' autonomia , els pactes psc-cyu són per anar a la baixa i no fer res més que controlar tv3 i cat radio que és el que ara han pactat perquè volen fer fora la Terribas ( ferran ) i tornar els favors a cal godó ( madí ). Els pactes psc-esquerra van portar a blindar la immersió, no a la 3era hora de castellà, llei del cinema, d' acollida, xarxa d' ambaixades coma mai cyu havia tngut collons de fer...etc ( molts ) a madrit riuen satisfets de tornar tenir ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
23 de desembre de 2010, 09.34 h

#3 Si, el P$C és el P$OE espanyol sense cap mena de dubte, i el pacte és paper mullat. Si CiU se'l passa pels collons, que podrà fer el P$C-P$OE?...amb l'actual aritmètica parlamentària, res de res.

CiU ha fet un pacte que li deixa del tot les mans lliures, que ha deixat amb el cul a l'aire a la Sra. Botox i que ha possat a Esquerra en la disiuntiva d'abstenir-se gràtis total o votar el mateix que el PP o Ciudadanos.

Jo ho veig com una juga a mestra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
23 de desembre de 2010, 09.13 h

-per sentir les paraules. No 'escoltar'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
jml fletxa martorell
23 de desembre de 2010, 09.00 h

Ex votant d'ERC no xarris tant!
Rajoy encara no governa a Madrid. Espera't una mica abans de xerrar i quedar en evidència.
Per cert, tu no eres qui deies que el PSC era el PSOE espanyol i no sé que més? I ara que feu pactant amb ells?

Una altra cosa: No fa gaires hores que l'Artur Mas deia que el referèndum d'independència pot provocar tensions i divisió. Ahir els tribunals espanyols van tornar a demostrar que qui provoca tensions i divisió i ruptura és pertànyer a Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.