directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 20:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC manté el 'no' a la investidura de Mas perquè CiU no accepta les seves condicions

Una comissió d'estudi sobre el concert, la Llei del cinema i una Llei de transparència encallen l'acord

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ERC votarà aquest dijous en contra de la investidura de Mas si CiU no canvia d'opinió en les pròximes hores i accepta tres condicions que els republicans han posat sobre la taula: constituir una comissió per estudiar el concert econòmic, pactar el reglament de la Llei del Cinema i elaborar una Llei per la transparència i accés a la informació. Segons han explicat fonts d'ERC a l'ACN, CiU ha traslladat el seu rebuig a aquestes tres condicions en una reunió entre el president d'ERC, Joan Puigcercós, i el secretari general adjunt, Felip Puig, que s'ha celebrat aquesta tarda després que CiU i PSC hagin arribat a un acord a canvi de l'abstenció del PSC que ja assegura la investidura de Mas.
joan puigcercós, erc, esquerra, parlament, investidura
Comparteix
   


Etiquetes
ERC només facilitarà la investidura de Mas com a president de la Generalitat amb l'abstenció només si CiU assumeix tres acords bàsics del Principi d'acord per a la investidura del president de la Generalitat, a què l'ACN ha tingut accés. El document conté onze acords que han de permetre 'encetar una nova etapa amb consensos amplis en què s'assumeixin els reptes que té Catalunya i la necessitat de dotar-nos de les eines més adequades per fer front a les diverses crisis en què es troba el país'.

D'aquests onze acords n'hi ha tres que són condició sine qua non perquè ERC pugui abstenir-se en la votació i així facilitar la investidura de Mas. En aquest sentit, ERC només facilitarà la investidura si CiU es compromet a constituir una comissió específica d'estudi per al concert econòmic integrada per persones expertes que iniciïn els seus treballs de manera immediata; a pactar el reglament de la Llei del Cinema sense endarrerir-ne ni rebaixar-ne el contingut i els terminis, i de constituir una ponència conjunta per a l'elaboració de la Llei de transparència i accés a la informació, obrint-la a la participació de les institucions de control i de la societat civil i buscant el major consens possible de les forces polítiques.

El document a què ha tingut accés l'ACN assenyala vuit punts més d'aquest Principi d'acord. Així, ERC proposa blindar el model lingüístic previst a la Llei d'Educació de Catalunya davant la sentència del Tribunal Constitucional; tramitar i aprovar la proposició de llei que reguli la dació en pagament dels deutes hipotecaris que ha d'incloure la reforma de la Llei d'Enjudiciament Civil, i constituir una comissió específica d'estudi per a la reforma de l'administració pública pel reconeixement de l'empleat públic i la millora de l'eficiència.

També s'inclou l'acord de pactar la futura Llei del comerç interior per tal de preservar el comerç de proximitat, aplicar els acords del debat monogràfic d'agricultura i ramaderia per elaborar el Pla Estratègic Nacional de Suport a l'Agricultura i l'Alimentació, garantir el desplegament de la Llei de Serveis Socials, convertir l'ICV en l'Institut de Crèdit Públic de Catalunya i, finalment, impulsar la tramitació legislativa de la proposició de llei del fons de rescat i homogeneïtzació dels peatges.

CiU no els assumeix
Fonts de CiU han confirmat a l'ACN que els tres principals punts de desacord amb ERC són la comissió parlamentària d'estudi del pacte fiscal, l'aprovació d'una Llei de transparència i accés a la informació i el desenvolupament del reglament de la Llei del cinema. Malgrat tot, han explicat que una comissió parlamentària alentiria els treballs, i més amb el focus permanent dels mitjans de comunicació. La federació prefereix una feina més interna i una cimera amb agents econòmics, socials i polítics.

Pel que fa a la Llei de transparència, CiU remarca que ja n'hi ha prou mecanismes de control, i més amb la creació de l'Oficina Antifrau. Sobre el tercer punt, la federació ja ha mostrat la seva disposició a desplegar la Llei del cinema, però no considera que hagi de ser una condició.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Pep fletxa Alt Empordà
23 de desembre de 2010, 13.34 h

Votant de CiU4% , el teu podrit partit ha fet en honor teu el tripartit mes espanyolista que mai ha tingut Catalunya., format per dos partits autonomistes, autonomista -Nacionalista Convergencia, i autonomista-espanyolista PSC i un partit espanyolista-autonomista de l'Opus Dei, Unió. Has estat tocat els pebrots i esperaves que ERC donés un xec en blanc a CiU4% per poguer fent l'idiota pels forums, però CiU-PSC el nou tripartit espanyol, t'ho fan imposible.
La oportunitat no l'ha perdut ERC,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ivan fletxa Avinyó
23 de desembre de 2010, 13.21 h

#6 No, que no marxi, si no de què riuríem?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
23 de desembre de 2010, 11.59 h

#1 Vostè és un falsari i un tauró que fa la feina bruta de corrupCiU. Vinga despotricar contra ERC perquè havia pactat amb el PSC. I doncs ara què, és que això que ha fet el seu líder és ben fet ??? . El què hauria de fer ara Vostè, és callar, i anar-se'n d'una punyetera vegada d'aquest fòrum, perquè fins i tot, el què escriu, fa tuf de podridura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
23 de desembre de 2010, 11.50 h

#3 I què en traiem d'això ????. Ja ho heu vist. Tothom vota corrupCiU = ecspana. I si vàreu veure ahir la informació de la rifa de Nadal al telenotícies, n'hi ha prou com per agafar una depressió: Em vaig sentir un foraster a casa meva: llevat de tres o quatre persones, ningú parlava el català. No hi ha res a fer. Ens han han envaït i ens han vençut, i ara ens estan violant com a botí de guerra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
23 de desembre de 2010, 11.43 h

El nostre monty era millor i mes guapo i l'investiem a cop de pito cada cop que val calguer. Ara el MAs es la dreta i es dolent i caca, quina pena que no hagim pogut tornar a colocar el monty. Monty, guapo!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
catlliure fletxa paisos catalans
23 de desembre de 2010, 11.20 h

Avui a les 20.00h concentracions a totes les ciutats i pobles de Catalunya en contra del TS.
Omplim Catalunya d'estelades i senyeres, deixem clar que no acceptem mes castracions a la nostra terra.
Visca Catalunya LLiure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ivan fletxa Avinyó
23 de desembre de 2010, 09.50 h

És veritat, ERC, com us atreviu a posar condicions per poder pactar amb un partit de dretes i autonomista com CIU? El que heu de fer és dir que sí a tot el que digui l'Arturet, que segur que serà el millor president de la història del món.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
23 de desembre de 2010, 07.09 h

Heu deixat passar la vostre ùltima oportunitat, ara ja sou el que voliau ser, irrellevants, ja podeu estar ben contants.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.