directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La cúpula del PSOE diu que la sociovergència és la 'millor notícia' que ha rebut del PSC 'en anys'

L'acord és 'bo per a Catalunya' i dóna 'tranquil·litat' al PSOE, afirmen · Admeten 'converses' des de Madrid per afavorir el pacte sociovergent

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La cúpula del PSOE aplaudeix a mans plenes l'acord CiU-PSC per facilitar la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat aquest dijous. Membres de la direcció dels socialistes espanyols incloent-hi algun ministre destacat del govern de Zapatero han apuntat aquest dimecres en converses amb la premsa que es tracta de la 'millor notícia' que han rebut del PSC 'en anys', i han celebrat que els socialistes catalans hagin fet una aposta per la 'centralitat' i pel 'sentit comú'. La decisió, assenyalen aquestes veus, l'ha adoptat el PSC de motu propio, però sí que hi ha hagut converses entre les dues formacions sobre aquesta qüestió en els últims dies.

Comparteix
   


Etiquetes
L'abstenció del PSC permetrà que Mas sigui investit aquest dijous i segons aquestes veus l'opció escollida pel PSC és positiva 'tan per al PSC com per al PSOE' perquè demostra de forma explícita un allunyament respecte a les postures comunes amb ERC i ICV que 'han fet mal' als socialistes catalans i espanyols. Es tracta, diuen, d'un pas 'bo per a Catalunya' que 'dóna tranquil·litat al PSOE'.

L'acord signat pel líder de CiU amb el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, estableix que CiU es compromet a consensuar amb els socialistes catalans 'qualsevol reforma del pacte estatutari i constitucional' i a 'assegurar la presència de l'oposició en els mecanismes bilaterals de negociació Estat-Generalitat'.

En converses amb periodistes durant la copa de Nadal que el PSOE ofereix a la premsa, aquestes veus han apuntat que l'abstenció posa de manifest que els socialistes catalans no es volen quedar a l'extrem de la política catalana sinó que volen jugar un paper central en els pròxims anys. han apel·lat també al 'sentit comú' perquè 'Mas és qui ha guanyat les eleccions i s'ha de respectar la voluntat dels ciutadans'.

No en fan una lectura tan positiva alguns dels diputats del PSC a Madrid que han admès que aquest és el pas que calia fer, però han recordat que cap formació que es troba a l'oposició i aspira a governar el país el fa de bon grat. 'És com si el PP s'abstingués en la investidura d'un president del PSOE després de les generals', reflexionen.

D'altra banda, veus del PSOE mantenen que els mals resultats obtinguts pel PSC a les eleccions catalanes no tenen perquè afectar els vots que rebin a les eleccions generals previstes per al 2012, perquè els electors 'discerneixen' segons quines siguin les eleccions, i a Catalunya voten diferent segons si escullen el president del govern espanyol, el president autonòmic o l'alcalde del seu municipi.

Cap d'aquestes veus, però, s'ha volgut referir a la sentència del Tribunal Suprem que obliga la Generalitat a considerar el castellà com a llengua vehicular a l'educació. Alguns membres de la direcció del PSOE han afirmat que no coneixen el contingut de la sentència i en els casos en què han fet una valoració superficial han apel·lat al 'respecte' que mereixen les sentències dels tribunals.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Ramon fletxa Barcelona
23 de desembre de 2010, 16.15 h

On són ara els ex votants, qui és ara qui necessita el torero per a governar?. qui és qui s'ajuntaria fins i tot amb el diable per ser President de la Generalitat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
23 de desembre de 2010, 12.37 h

És que encara no ho teniu clar? PP+Psoe+Ciu = hereus del franquisme = atado i bien atado = assimilació i dissolució de Catalunya com a poble. Puta Ciu i visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
d fletxa .
23 de desembre de 2010, 12.07 h

Algú ha escoltat alguna veu discrepant de la sentència político-lingüística del TS provinent del PSOE?. No ens enganyem, la completa colonització de Catalunya és objectiu compartit de PP i PSOE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
23 de desembre de 2010, 11.36 h

Ex votant que ha passat amb tot el teu argumentari? Ves per on ara els PSOE montillista ( ho dic bé) són els que permetran fer President al teu candidat, genial no? ... ha, ha, ha, ha, ha, .... veig a vindre dies d'amagar el cap sota l'ala, d'empassar-te tots els teus comentaris xenòfobs i per desgràcia dies de poc avançar en l'autogovern de Catalunya.
Ho sento "xato" però només esquerra és capaç de fer defensar al PSC els interessos reals de Catalunya i sinó ja ho veuràs ... de mome... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
catlliure fletxa paisos catalans
23 de desembre de 2010, 11.22 h

Avui a les 20.00h concentracions a totes les ciutats i pobles de Catalunya en contra del TS.
Omplim Catalunya d'estelades i senyeres, deixem clar que no acceptem mes castracions a la nostra terra.
Visca Catalunya LLiure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
23 de desembre de 2010, 10.59 h

#4 Victoria, em permeto recordar-te que també estás en aquest vaixell, eh?. i en lloc de riure tant, has de mirar que no s'esfonsi.
I per el que fa a la notícia: El que es bó per e.panya, es SEMPRE dolent per a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Carme fletxa Baix Llobregat
23 de desembre de 2010, 10.03 h

Com era previst, una cyu submisa als poders fàctics de l' ejtado ejpañol i collada pels fiscals farà gesticulacions i res més. I en zp o en rajoy saben bé que els tenen agafats pels ous: el màxim que assoliran serà algun peix (passadet) al cove i un bon "tracte" als jutjats. A canvi : desnacionalitzar tv3 i catradio i afavorir les constructores madrilenyes i el grupogodó. Però no patiu convergents ecs : us fotrem més i millor canya que abans vist que l' únic llenguatge que enteneu é... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
23 de desembre de 2010, 09.50 h

#4 Em recordeu als mùsics del Titànic.

Be, ja us ho fareu. En ma llarga vida he vist a ningú tant curt de gambals.

Ja no m'interesseu en absolut, ara que esteu irremissiblement abocats a la desaparició, ja passo de vosaltres, continueu tocant el violí, a veure si així podeu evitar l'esfonsament. Siau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Victòria fletxa Barcelona
23 de desembre de 2010, 09.24 h

Els que heu votat Convergència pensant que era un partit nacional català i/o sobiranista, ja ho veieu. Us l'ha tornada a fotre. És que no n'aprendreu mai... hahahaahah . Fort, ja us està bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
miki fletxa Hospitalet
23 de desembre de 2010, 09.08 h

JA TENIM UN NOU TRI-PARTIT....PERO AQUEST COP MENYS INDEPENDENTISTA I MOLT MES ESPAÑOL......MALAMENT ANIREM SI AQUESTS ENS HAN DE DEFENSAR DEL COP D'ESTAT DEL T.C


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.