directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 21:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP de Lleida critica la Paeria per 'vetar' la celebració al Roser dels actes commemoratius de la caiguda de la ciutat el 1707

Mantenen la convocatòria d'actes previstos en record dels lleidatans màrtirs de la repressió borbònica

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Lleida ha criticat que l'Ajuntament de la ciutat no permeti que es portin a terme a l'edifici del Roser els actes de commemoració dels 301 anys de la caiguda de la ciutat en mans de les tropes de Felip V. Segons assegura la formació, la Paeria ha fet saber aquest dimecres a les entitats organitzadores de l'acte -entre les quals hi ha la CUP- que l'edifici del Roser no pot ser utilitzat per la ciutadania ja que s'hi estan duent a terme obres per convertir-lo en un Parador estatal de Turisme.

Tot i la negativa de la Paeria, la CUP assegura que l'acte, previst per aquest dissabte, es portarà a terme igualment i fa una crida a la ciutadania a participar-hi.
lleida cup
Comparteix
   

La CUP afirma que es manté la convocatòria i que al Roser s'hi duran a terme dissabte els actes previstos, concretament diverses ofrenes florals en record dels lleidatans caiguts el 1707 a més de parlaments.

La formació qualifica de 'molt lamentable' la negativa de la Paeria ja que l'11 d'octubre es compleixen 301 anys de l'entrada a la ciutat de les tropes felipistes que la van acabar conquerint el dia següent. Per aquest motiu, des de la CUP fan una crida a la ciutadania a participar ens els actes previstos per aquest dissabte a l'edifici del Roser.

La formació emplaça a l'equip de govern i a l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, que d'aquí a dissabte faci marxa enrere 'en aquesta actitud injustificada i caciquil, i permeti un acte de record digne, sense prohibicions i vetos, com es ve desenvolupant en els darrers anys de forma cívica i pacífica, tot i fent respectar el dret dels ciutadans a dur-lo a terme'. La CUP de Lleida considera que l'actitud de l'alcalde respon a la seva voluntat i a la de l'equip de govern 'de negar l'existència d'un simbolisme de l'espai més enllà de la Diada'. Cal recordar que els actes de commemoració de l'Onze de Setembre, en què també hi van prendre part els membres de l'equip de govern municipal, sí es van dur a terme en aquest edifici.

La formació política segueix mostrant la seva oposició al fet que l'edifici del Roser esdevingui un Parador de Turisme i qualifica de 'barbaritat el projecte'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
xavi fletxa lleida
9 d'octubre de 2008, 17.03 h

a lleida funcionen aixi les coses, el PSC es una mafia....el dia de la diada ja ho van demostrar amb els mossos de la seva banda. No va haver-hi cap problema fins que no van arribar ells, i de repent els mossos la van liar!! al alcalde li debia fer ilusio!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.