directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Convivencia Cívica amenaça amb una querella per desobediència si la Generalitat no acata

Francisco Caja assegura que 'la immersió lingüística és una invenció dels governs nacionalistes de Catalunya'

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Convivencia Cívica Catalana (CCC), l'entitat que ha aconseguit que el Tribunal Suprem obligui el Govern a acceptar el castellà com a llengua vehicular a les escoles, amenaça amb presentar una querella per desobediència si la Generalitat no acata la sentència, després de veure que tant PSC com CiU sostenen que la resolució del suprem no afecta a la immersió lingüística sinó als tres casos concrets. El seu president de l'entitat, Francisco Caja, assegura en canvi que la sentència 'significa la fi de la immersió lingüística a Catalunya'. Els tres recursos que resolen les sentències del Suprem van ser interposats pel gabinet jurídic de CCC a instàncies de només nou pares afectats i titlla d''invenció dels governs nacionalistes de Catalunya' el sistema d'immersió.
Només nou pares han presentat recurs
Tot i que el Suprem de moment ha resolt els recursos de tres pares, en total només nou han demanat poder escollir la llengua en què educar els seus fills, seguint la consigna de Convivència Cívica, que segons anuncia al seu lloc web ofereix 'assessorament per temes lingüístics' a pares preocupats per l''educació en espanyol'. El gabinet jurídic de CCC va interposar els recursos a instàncies dels progenitors afectats i finalment el tribunal ha resolt la 'reintroducció' del castellà de manera 'proporcional i equitativa' segons es desprèn de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut.

La immersió 'vulnera els drets fonamentals'
Segons Caja però, no són aquests nou pares els que acabaran amb el model lingüístic escolar català, sinó la legalitat, ja que 'tots els catalans tenen el dret de rebre l'educació en castellà i català conjuntament', i és per això que les tres sentències són 'de caràcter general', no pas per als infants afectats. Pel filòsof i escriptor, les sentències estableixen que 'la immersió lingüística vulnera els drets fonamentals, que són irrenunciables'.

'Una invenció dels governs nacionalistes'
Caja, que és autor del llibre 'La raza catalana', ha explicat que el Suprem obliga l'adminstració catalana a modificar el model lingüístic català i a adaptar-lo a les doctrines del TC per tal d'adoptar 'un model que no exclogui cap de les dues llengües'. Sobre si aquesta opció podria afectar el procés de normalització lingüística de la llengua catalana, Caja ha assegurat que justament el que garanteix 'el model de conjunció lingüística' és que el català s'ensenyi a l'escola. En aquest sentit, ha defensat el 'two-way immersion', un model que segons Caja 'assegura l'absoluta bialfabetització' i a més rendiments escolars 'per sobre de la mitjana'. Segons el cap visible de CCC, perquè la mainada aprengui les dues llengües 'no és necessària la immersió lingüística'. 'Aquesta invenció dels governs nacionalistes de Catalunya no està justificada de cap manera', ha etzibat.

Si el Govern no acata les sentències, CCC es querellarà
Malgrat que Caja ha insistit que 'el contingut de la sentència és inequívoc', i que per tant el Govern 'està obligat a complir-la', de no fer-ho ha anunciat mesures. 'Nosaltres a més d'exigir l'execució completa de la sentència, si creiem que la Generalitat no acata aquesta sentència presentarem una querella per un delicte de desobediència', ha avançat. L'escriptor, que va tancar la llista d'UPyD per Barcelona en les eleccions del 28-N, ha reiterat que si la nova conselleria d'Educació no compleix la llei 'incorrerà en un delicte de desobediència' i 'els jutges tindran l'obligació de processar-ne el responsable'.

'La naturalesa democràtica' del nou conseller d'Educació, a prova
'La sentència és inequívoca: cap nen a Catalunya pot rebre una educació monolingüe amb dues llengües vehiculars a l'escola', ha aclarit Caja, que ha confessat tenir ganes de veure com el nou o nova consellera d'Educació 'mostra la seva naturalesa democràtica'. 'Si no acata la sentència no estem en una democràcia', ha conclòs, mostrant-se esperançant amb la 'independència judicial'.

Maragall i Pujol tenen una concepció del dret 'curiosa'
Tot amb tot, de qui sí ha valorat la naturalesa democràtica és del conseller d'Educació del govern en funcions, Ernest Maragall, i la del president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol. Tant Maragall com Pujol han afirmat aquest dimecres que el Suprem no anul·la la immersió lingüística catalana. 'Tenen una concepció del dret una mica curiosa', ha assenyalat Caja, 'perquè pretenen que només els tres casos rebin una educació bilingüe i la resta de nens de Catalunya una educació monolingüe'. 'És vertaderament sorprenent', ha detallat.

El castellà a Catalunya sí, però el català a la resta de l'Estat no
Segons el filòsof, el bilingüisme que defensa només s'ha d'aplicar a aquelles comunitats on hi hagi dues llengües cooficials, malgrat que l'estat espanyol sigui plurinacional. Així, només la canalla dels Països Catalans, del País Basc i de Galícia ha de rebre una educació bilingüe, mentre que la quitxalla de la resta de l'Estat ha de rebre una educació només en espanyol. Amb tot, Caja ha admès que 'si ho demana un grup de nens suficient' es pot estendre el model bilingüe a territoris amb una sola llengua oficial.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Dani fletxa Cerdanyola
25 de desembre de 2010, 01.19 h

Aquest home s'hauria de transformar en Francisco Pa la Caja...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
24 de desembre de 2010, 13.45 h

#12 Molt ben dit, noi... m'afegeixo a la desobediència civil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Eva fletxa Lleida
23 de desembre de 2010, 23.50 h

#7 això mateix jo ja vaig dir-ho ahir, si els professors/mestres compleixen la sentència, voluntàriament o obligatòria, que els pares no portin els nens a l'escola. Desobediència a tots nivells de la societat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
23 de desembre de 2010, 21.16 h

Els eurodiputats catalans recorden que Europa avala el model d'immersió lingüística en català
Oriol Junqueras, Ramon Tremosa i Raül Romeva critiquen la sentència del TS i asseguren que no permetran que "ens imposi un model que va en contra de la UE i de la voluntat del poble català".

Els diputats catalans al Parlament Europeu, Oriol Junqueras (ERC), Ramon Tremosa (CiU) i Raül Romeva (ICV) han recordat que tant la Comissió com el Parlament Europeu han defensat amb fermesa la immersió ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
23 de desembre de 2010, 20.13 h

Doncs es el moment de que la poblacio musulmana de Ceuta i Melilla demani l'educacio bilingue en espanyol i arab.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Àlec fletxa Reus
23 de desembre de 2010, 19.33 h

Clar, vulnera els drets fonamentals dels espanyols, els catalans fa tres segles que no en tenim. Por derecho de conquista. Com que van guanyar la guerra perquè eren més, s'ha d'entendre que és democràcia; a l'espanyola és clar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Helena fletxa Sabadell
23 de desembre de 2010, 18.32 h

Aquest monstre fanàtic, a més de por, fa vomitera, i no només perquè sigui un nacionalista genocida espanyol. Paraula de dona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
homenot fletxa girona
23 de desembre de 2010, 18.26 h

si la generalidad acata jo deixo de portar el nen a classe i no seré jo sol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Vidal fletxa Barcelona
23 de desembre de 2010, 17.54 h

A més de fatxa intolerant, no us sembla que aquest tio fa cara de brutejar i fer pudor suat? Quin fàstic, aquest, la Sanchez-Camacho i l'ultranacionalista del Rivera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
David fletxa BCN
23 de desembre de 2010, 17.30 h


Penso que sóc pacífic, i potser per això vull pel be comú i cert individus es morin d’una vegada! això no es cap insult…. es el que sincerament molts estem farts de veure la caverna grisa passejant dins la democràcia com sombis d’ultratomba, volen fer la feina que Paquito el terrorista i dictador no va poder fer.
Sóc agnòstic i també ateu, però de ven segur que penso resar per que morin d’una vegada i ens deixin viure al nostre país que es Catalunya i cap altre!



Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.