directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV critica que Zapatero s''apunti a l’ofensiva contra l’Estatut' amb el recurs contra la Llei de consultes

La portaveu ecosocialista, Laia Ortiz, diu que és 'indecent i irresponsable'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La portaveu d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Laia Ortiz, ha criticat avui la decisió del Consell de Ministres espanyol de presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de consultes populars per via de referèndum tot al·legant que 'vulnera les competències exclusives de l’Estat sobre la regulació i convocatòria de referèndums'. Per a Ortiz, és 'un atac a la democràcia' que l'endemà mateix que el Tribunal Suprem hagi emès una sentència contra el model d’immersió lingüística a Catalunya que ha estat un 'èxit social i acadèmic reconegut internacional per ser un element d’integració' el Govern de Zapatero s’'apunti a l’ofensiva contra l’Estatut'.
ICV, Laia Ortiz
Comparteix
   


Etiquetes
'És indecent i irresponsable que el Govern de Zapatero s’apunti a aquesta campanya de la dreta política i judicial espanyola contra l’Estatut de Catalunya', ha subratllat Ortiz, que ha afegit que la decisió del Consell de Ministres d’avui 'és més polític que fet sobre una base jurídica real'.

'La llei de consultes populars és un instrument per aprofundir en la democratització ja que vol acostar la política als ciutadans i ciutadanes perquè se sentin partícips', ha assenyalat la portaveu ecosocialista que ha emplaçat el Govern del PSOE 'a no tenir por de donar veu al poble perquè decideixi en aquelles qüestions que afecten el dia a dia dels catalans i les catalanes'. De fet, amb la Llei de consultes populars només es poden organitzar consultes vinculades a aquelles realitats sobre les quals l’administració local o autonòmica té competència, ha recordat la portaveu ecosocialista.


'Aquest recurs a més de ser un atac a l’Estatut és una agressió al cor de la democràcia perquè es vol negar el dret dels ciutadans i ciutadanes a expressar-se més enllà de l’acte de votar', ha conclòs.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.