directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Felip Puig promet lluitar 'per la plena llibertat de Catalunya' com va fer Macià

Fa l'única al·lusió independentista entre els dirigents convergents presents a l'homenatge

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha fet aquest dissabte l'única referència independentista d'entre els alts càrrecs de la federació que han participat en l'ofrena floral a Francesc Macià. En concret, Puig ha dit que el gran homenatge que se li pot fer a Macià és declarar-se 'hereus del seu mestratge i del seu compromís' i demostrar que hi ha encara una generació compromesa a lluitar per 'la plena llibertat de Catalunya', una tímida al·lusió al dret de decidir i a la independència de Catalunya. A banda, Puig ha respost a les crítiques de Joan Ridao assegurant que està 'orgullós' de formar part de la pedrera del partit. En aquest sentit, ha fet al·lusió al Barça, declarant que fa el millor futbol del món gràcies als jugadors de la pedrera. Per Puig, Mas farà 'el millor govern' per les expectatives de Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
Una comitiva de Convergència Democràtica de Catalunya, encapçalada pel secretari general adjunt del partit, Felip Puig, ha participat a l'ofrena floral d'aquest dia de Nadal a la tomba de Francesc Macià, 77 anys després de la seva mort. Felip Puig ha elogiat la tasca i la lluita de Macià per Catalunya, i ha destacat que va haver d'assumir 'les fragilitats' de les conjuntures del país en aquell moment. Per Felip Puig és una gran metàfora èpica que Francesc Macià morís el dia de Nadal, com a president de la Generalitat, perquè tot el país veiés que moria el president que va 'restituir el govern del nostre país'.

Per això, ha afegit, que 'el millor homenatge' que se li pot fer és declarar-se, 'patriòticament hereus del seu mestratge i del seu compromís i entrega'. En aquest sentit, el secretari general adjunt de CDC ha assegurat que hi ha una generació que es compromet a aconseguir el que Macià no va poder complir, 'la plena llibertat de Catalunya', per complir així, un 'gran encàrrec que va deixar per aquest 2010'. Per Puig, Macià va ser 'un gran president del país' que va haver d'assumir 'amb coratge i generositat', que els desitjos d'uns quants 's'han de posar al servei i comprensió de molts'.

En la mateixa línia s'ha pronunciat Xavier Trias, líder de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, que ha definit Macià com 'un exemple de coherència, de fer política des de l'ambició'. Per aquest motiu, ha dit, va ser 'una persona estimada per la gent del poble'. En aquest sentit, Trias creu que aquesta és la línia que s'ha de seguir, per 'avançar' en una direcció.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
27 de desembre de 2010, 15.42 h

#13 Ja ho se Pep, ja ho se. Fins i tot se el nom de 'l'alliberat' (gent que es dedica intoxicar la xarxa , cobrant , això si) de CiU que a esta guardonat amb el distintiu de millor intoxicador convergent. Es de Bigues i Riells ,però reconec que amb mes 'classe' que l'ex-llufat del tarari i no el dic (el nom) per que TOTS els partits tenen gent a sou per fer aquesta tasca. La diferencia es que mentre ERC , IC-EUV o SI tenen a quatre gats, , convergència , PSOE(c) i PP en tenen a centenars , p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
27 de desembre de 2010, 12.53 h

Sr. Puig, Vostè sap l'història de Catalunya ???. No tindrà barra Vostè en embrutir el bon nom d'en Macià, no solament posant-se'l a la boca, sinó tenint la gran barra d'anar a retre-li una ofrena, precisament Vostès ???. No se'n donen vergonya de la seva hipocresia folclòrica ???. Però ai las !!, tenen en canvi una gran sort: Una munió d'indocumentats i falsos independentistes, que per més inri tenen la poca vergonya de titllar-se de catalans ja que al damunt us voten. Francament, no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Il_Tifossi fletxa Sant Vicenç de Torelló (PPCC)
26 de desembre de 2010, 23.15 h

És clar, aquest diu això, i l'altre dia la Gispert va anar a Madrid a parlar amb el rei del país veí a dir-los com de contents estaven i que encantats de ser a espanya. Vinga va.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Pep fletxa Alt Empordà
26 de desembre de 2010, 21.38 h

Esteva, l'Ex-votant, és el típic personatge de CiU que treballa pel partit per escampar continuament la pinça Convergent contra ERC, que al cap de vall és el partit que amb bons resultats els allunyava del poder, que és l'ùnic objectiu de CiU.
L'Ex-votant, a l'any 2003 a la darrera campanya electoral on CiU va perdre la Generalitat és deia Gertrudis i en tot aquest temps que CiU ha estat a la oposició ha pogut ser altres personatges amb diferents nicks. Objectiu, carregar contra ERC am... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Carles fletxa Cardona
26 de desembre de 2010, 21.14 h

6 de setmebre Felip Puig diu "el concert econòmic és necessari i perfectament assolibles amb un govern de CIU".
30 de novembre el mateix Felip Puig diu "el concert econòmic a la basca és inviable per Catalunya".

Amb personatges així us creieu res el què pugui dir?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Carles fletxa Cardona
26 de desembre de 2010, 21.11 h

Doncs només ho heu de proposar... teniu 62 escons, si realment voleu ho podem fer molt ràpid. ERC i SI us donaran suport i la cosa estaria feta en qüestió de mesos... però... molt em temo que aquestes paraules se les endurà el vent, oi amic Felip ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
26 de desembre de 2010, 20.26 h

Trobo a faltar al ex-llufat del tarari......


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9 Sílvia Martínez
26 de desembre de 2010, 14.13 h

"Yo me lo guiso y yo me lo como", li diria a Felip Puig, no sé quina seria la expressió catalana. Mal panorama pel gir que era menester. Deu ser com allò de les expectatives de les concessionàries d'autopistes deficitàries a Madrid, pobres, que havien fet els càlculs malament, i per això, via postal, els hi aprovarem ajuts nacionals espanyols perquè ens estimin...., gràcies a CiU (quemonu) (D'escàndol que li en diguem legislar a coses com aquestes, no us perdeu el detall, aquest nou c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
26 de desembre de 2010, 13.40 h

I ara vaig jo i m'ho crec , oi Felip?????. Si es que el cava en excés provoca aquestes coses.... Vinga Felip ves a passejar pel camp de golf del teu poble (Vallromanes) , encara que ja sabem que ets de Blanes, aviam si se't passa el pet....


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Un VERGENT sense temps fletxa CATALUNYA LLIURE de UNIONISTES
26 de desembre de 2010, 13.33 h

El pitjor mafiós convergent desprès den MAS es el PUIG. A Catalunya es dona el premi al mes corrupte de tots. La adormidera nacional ja es un altre cop posada en marxa i a ple rendiment. Ara ja si, sense cap mirament ni vergonya. SOCIOVERGENCIA corrupta al poder...!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.