directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV-EUiA veu contradictori exconsellers de Pujol en un Govern 'renovat'

Creuen que Mas va el sentit comú al carregar-se la Conselleria de Medi Ambient

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, creu que el president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha contradit al anunciar que 'faria un govern nou, diferent i renovat' i que finalment hagi anat a buscar-los a l'executiu de Pujol. De fet, ha dit aquest dilluns que la columna vertebral de l'executiu són 'les mateixes cares i persones del Govern de Pujol'. A més Camats ha explicat que Mas ha anat també a buscar els seus consellers a ESADE, Foment i a la patronal privada de la Salut. En aquest context, ha qualificat el nou Govern d'Artur Mas de l'executiu de la 'dreta catalana i del negoci'.

Comparteix
   


Etiquetes
Preguntada per la presència de Felip Puig en la conselleria d'Interior, Camats ha evitat comentar-ho i ha indicat que el valoraran en funció de les seves actuacions. El que sí ha valorat i ha criticat durament és que Mas hagi eliminat el Departament de Medi Ambient, que la passada legislatura va dirigir Francesc Baltasar. 'Mas no només ha anat en contra d'ICV sinó del sentit comú i del que fan els governs com el francès i l'alemany'.

En aquest context, ha explicat que els dos països europeus posen la política de medi ambient en la centralitat dels seus gabinets i en la centralitat de la sortida de la crisi. Fins i tot ha dit que el president francès Nicolas Sarkozy ha fet una vicepresidència en medi ambient i la cancellera alemana Angela Merkel 'fa pivotar la recuperació econòmica en el Departament de Medi Ambient'. Mentre, ha criticat, Mas 'es carrega la Conselleria i això és anar contra ICV, el sentit comú, la modernitat i el que fan els governs europeus'. S'ha mostrat preocupada que hagi partit la Conselleria de Medi Ambient i que aquesta quedi supeditada a Agricultura i Obres Públiques per un altra.

Sobre la decisió de Ferran Mascarell d'incorporar-se a l'equip de Mas, Camats ha assenyalat que li agradaria saber a què haurà de renunciar per estar en aquest Govern. 'No estaria orgullós de poder estar en un govern i en l'altre perquè segur que seran molt diferents', ha apuntat. Així mateix, creu que l'electorat del PSC ha d'estar 'molt perdut' després de l'abstenció el passat dijous en la segona volta a la investidura de Mas dels socialistes i que un destacat dirigent com Mascarell formi part del Govern de CiU.

La dirigent ecosocialista ha indicat que esperen que 'no es donin passos enrere amb retallades socials, que hi hagi una gestió de la crisi solidària i que modernitzi el país i es reparteixin els esforços entre els que més tenen'. Tot i això, ha admès que 'veien les cares i els perfils de les persones que estaran al Govern no seran les seves prioritats'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.