directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Vendrell, primer municipi a aprovar una moció de rebuig a la sentència del Suprem

Després que l'Ametlla del Vallès acordés un manifest conjunt entre totes les forces polítiques

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Ajuntament del Vendrell ha aprovat aquest dilluns al vespre una moció de rebuig a les sentències del Tribunal Suprem espanyol sobre les llengües vehiculars en l'educació. Moltes ciutats catalanes han convocat concentracions, i a d'altres, com l'Ametlla del Vallès, s'ha acordat un manifest conjunt de rebuig, però el Vendrell esdevé el primer municipi que redacta i aprova una moció en contra d'aquestes sentències, que obliguen el govern a acceptar el castellà. El text ha quedat aprovat amb 11 vots favorables del govern de CiU -impulsor de la moció- i dels grups a l'oposició del PSC i ERC, 4 abstencions de PxC i un únic vot en contra, del PP. L'alcalde Benet Jané ha explicat que cal denunciar aquesta situació perquè és un 'tema cabdal per al país, la llengua i la cultura catalana'.
el vendrell
Comparteix
   


Etiquetes
Ja va ser dels primers -en concret, el segon municipi- a aprovar la prohibició del burca. Ara l'Ajuntament del Vendrell ha estat el primer a aprovar un text en contra de la sentència del Suprem contrària a la immersió lingüística. 'No és que siguem valents sinó molt conscients de la realitat com a país i també com a municipi', ha argumentat l'alcalde.

'Agafant-se amb la retallada del Tribunal Constitucional, ara busquen fer indicacions sobre el sistema educatiu català.... Darrerament el que s'evidencia és una certa refracció per part dels estaments judicials', ha declarat Jané. A partir d'aquí, l'alcalde ha insistit que cal 'defensar-nos d'aquelles coses que ataquen la nostra cultura i la nostra essència'.

En un ple extraordinari amb un únic punt a l'ordre del dia, govern i part d'oposició han consensuat l'aprovació de la moció. L'alcalde està convençut que això servirà de precursor i que molts municipis tiraran endavant una moció similar. El text defensa la immersió lingüística i també dóna suport a les entitats catalanes que s'han manifestat al respecte.

El text de la moció

Així, la moció manifesta, com a primer punt, el desacord amb les sentències del Suprem que 'van en contra del sistema d'immersió lingüística de les escoles catalanes, que ha suposat i d'una manera demostrada, com així ho exposa el darrer informe PISA, un model d'èxit i de coneixement de la llengua pròpia de Catalunya, el català, i també de la llengua castellana'.

A la vegada, la moció dóna suport a la declaració institucional signada per entitats catalanes de la societat civil, i al sistema d'immersió lingüística de les escoles catalanes. A partir d'aquí, s'insta el Parlament a manifestar el seu desacord amb les sentències i a complir la Llei d'Educació de Catalunya, i a comunicar la decisió del Vendrell a tots els estaments implicats.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Som i serem fletxa Tordera
3 de gener de 2011, 05.50 h

Molt bé, estic content... tant pels del Vendrell com els de Vilafranca. Tots els pobles hauriem de fer el mateix... i així plantar cara al maleit T.C. que tant ens odia.
INDEPENDÈNCIA JA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Vilafranca
28 de desembre de 2010, 10.48 h

A Vilafranca del Penedès ja es va aprovar sis dies abans:

http://www.rtvvilafranca.cat/noticies-rtvvilafranca/societat/25403-vilafranca-ha-mostrat-el-seu-rebuig-a-les-darreres-sentencies-del-tribunal-suprem.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.