directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els socialistes lamenten la fuga de Mascarell

Iceta admet que comptava amb ell per construir una 'alternativa' al Govern

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després del sorprenent fitxatge del socialista Ferran Mascarell com a conseller de Cultura del nou Govern d'Artur Mas, els socialistes han començat a reaccionar. Un dels primers ha fer-ho ha estat el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, que ha admès que li hauria agradat comptar amb Ferran Mascarell per 'construir l'alternativa' al nou Govern de CiU que el PSC ha de presentar. Iceta, però, no veu compatible que Mascarell sigui conseller de Cultura d'Artur Mas amb que mantingui la militància al PSC. En una entrevista a RAC1, Iceta s'ha mostrat 'sorprès' per la decisió d'incorporar-se a l'executiu de Mas perquè, segons ha dit, Mascarell tenia la 'ferma voluntat' d'encapçalar la llista del PSC a l'Ajuntament de Barcelona en substitució de Jordi Hereu. Per la seva banda, José Zaragoza ha explicat que Mascarell va demanar la baixa verbalment aquest dilluns.
iceta
Comparteix
   


Etiquetes
Iceta ha donat per fet que la renúncia a la militància del PSC és una 'decisió presa' per part de Mascarell que 'comunicarà de forma adient' a través d'una carta al primer secretari del partit, José Montilla. De fet, aquest mateix dimarts, i en una entrevista a Catalunya Ràdio, el secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, ha assegurat que Mascarell ja ha comunicat verbalment que es dóna de baixa.

De fet, Iceta creu que no és compatible ser conseller de Mas i mantenir la militància socialista. Ho ha deixat clar amb un símil futbolístic: 'Un soci del Barça pot ser directiu de l'Espanyol o a l'inrevés? És estrany, tot i que tot es pot a la vida, però sembla obvi que els camins de CiU i PSC són prou estranys com perquè no hi hagi aquesta confusió'. En tot cas, Iceta ha dit que ell mateix va mantenir dilluns una conversa amb Mascarell i que aquest 'era conscient dels efectes que tenia passar a col·laborar amb el principal adversari polític del PSC i prendrà la decisió més adequada en aquest cas'.

'Si un vol col·laborar i fer-ho, com suposo, de forma lleial amb el projecte d'Artur Mas, no pot seguir sent militant del PSC', ha assegurat. Iceta, que ha negat que la decisió de Mascarell el converteixi en un mercenari, ha dit entendre que hagi acceptat perquè 'la seva voluntat de servei i de treball al camp de la cultura és molt gran', però que no la comparteix perquè 'per servir a la cultura i al país no necessàriament cal fer-ho des del Govern'.

El dirigent socialista ha negat que Mascarell s'hagi pogut sentir 'menystingut'. 'Deia que preparava una aposta política per l'Ajuntament de Barcelona, no crec que el seu motiu per acceptar l'oferta de Mas sigui que el PSC l'hagi menystingut'. A més, ha rebutjat que 'es pugui llegir com un càstig del PSC cap a Mascarell' que l'any 2006 hagués hagut de deixar la conselleria de Cultura després que l'acord pel segon tripartit adjudiqués aquesta conselleria a ERC.

Volia ser candidat del PSC a Barcelona

El viceprimer secretari ha afegit que es va quedar 'sorprès' pel pas donat per Mascarell perquè les 'darreres converses' que havia mantingut amb el nou conseller de Cultura anaven 'adreçades a la seva voluntat de presentar-se a les eleccions municipals a Barcelona encapçalant la llista del PSC'. 'Sí sabia que Mascarell tenia una ferma voluntat de ser el candidat número 1 pel PSC a l'Ajuntament', ha afegit.

Iceta ha dit que el PSC farà 'mans i mànigues' per 'tornar a guanyar' a Barcelona i que ho faran 'amb Hereu', candidat que 'triarem en el moment que correspongui', previsiblement a finals de gener. Iceta ha afegit que 'en general' el PSC dóna suport als seus alcaldes, tot i recordar si hi hagués més d'un candidat hi hauria primàries. En tot cas, ha assegurat que en l'oferta que el PSC farà a Barcelona en les properes eleccions municipals hi haurà 'una dosi de canvi i una proposta renovada molt potent'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.