directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El culebrot entre SI i C's al grup mixt s'ha de resoldre en qüestió d'hores

Aquest dimecres a les 9 s'han de constituir els grups · Ciutadans ha demanat una pròrroga · El canvi o no de la normativa depèn de la mesa

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i Ciutadans (C's) continuen a l'espera que la mesa del Parlament decideixi modificar o no el funcionament del grup mixt. El termini per a la constitució dels grups acaba aquest dimecres a les nou del matí, però C's ha demanat una pròrroga, segons ha explicat el seu portaveu parlamentari, Jordi Cañas, que ha evitat parlar encara de la possibilitat de cedir un diputat al grup de Joan Laporta per poder així formar dos grups i que tots dos partits tinguin total autonomia. Cañas no ha volgut parlar de cap opció fins que decideixi la mesa, però ja ha advertit que 'no permetrem ser ostatges de cap força política'. De no canviar la normativa, la majoria de diputats dels de Laporta els permetria controlar el representant a la Diputació Permanent, així com el torn de paraula a la comissió de control del president al Parlament, una situació que des de Ciutadans no pensen permetre. 
Aquest dimecres a les nou del matí acaba el termini perquè es constitueixin els grups parlamentaris, però C's ha demanat una pròrroga. Tenint en compte que tenen tres diputats i que SI en té quatre, són conscients que existeix el risc que el partit de Joan Laporta es quedi amb la comissió de control al president de la Generalitat i també amb la majoria de temps en les intervencions.

De tota manera, Jordi Cañas no ha volgut parlar de la possibilitat de cedir un diputat a SI per tal així de formar dos grups independents que tinguin total autonomia. C's espera primer que la mesa decideixi. 'Esperem que la mesa resolgui d'una forma harmoniosa i respectuosa amb el que significa la pluralitat política en un Parlament per evitar que cap grup sigui ostatge d'aquells que entenen la democràcia d'una forma hemiplègica', ha advertit.

'No permetrem ser ostatges de cap força política. Qui vulgui utilitzar el reglament de forma antidemocràtica, es trobarà amb C's', ha continuat. Pel que fa a la Diputació Permanent convocada aquest dimecres, ha considerat lògic que sigui un diputat de SI qui vaig a la primera reunió, tenint en compte que encara no s'ha constituït tampoc el grup mixt. Ha afegit que espera que els dos partits podran arribar a un acord de cara a la legislatura, partint-se dos anys cadascú la presència a la diputació, per exemple.

Des de SI, el seu portaveu, Uriel Bertran, ha explicat que no hi ha hagut contactes amb C's per parlar del mixt. 'Si no passa res i no hi ha cap moviment, hi haurà set diputats al mixt', ha constatat. Bertran ha reconegut que es va especular amb la possibilitat que C's cedís un diputat temporalment, però ha explicat que ells no han rebut cap notícia al respecte.

En qualsevol cas, ha garantit que ells vetllaran perquè es mantingui la distribució del temps en funció de la representació que té cada partit en el mixt, malgrat no fos així en el debat d'investidura. També volen que el representant de Solidaritat a la Diputació Permanent sigui de SI.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
cristina fletxa Cànoves
29 de desembre de 2010, 10.37 h

C'S han d'ACATAR la llei, ells mateixos no paren de dir-ho, espero que ningú els hi faci costat en aquesta colla de pijos ecspanyols


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
SI fletxa po
29 de desembre de 2010, 09.24 h

Els Ciudadanos no diuen sempre que s'ha de respectar la llei i les regles del joc Constitucional? Doncs que ara no modifiquin res i acatin ser controlats per SI. Ah clar! Que com els afectats son ells ara no els va bé la llei ni les regles del joc.....................PATÈTIC!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francesc fletxa Lloret de Mar
29 de desembre de 2010, 07.07 h

Com poden haber-hi aspañolistes al Parlament de Catalunya??
Com poden haber-hi jigadors de la seleccio de Catalunya que no saben o no volen parlar el catala??

INDEPEMDENCIA!!!!! Avui millor que dema.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
- Joan - fletxa Barcelona
29 de desembre de 2010, 02.30 h

Al periodista li falta explicar que un grup parlamentari té dret a cobrar la subvenció que le Parlament dona als grups polítics en concepte d'ajuda per enviar la butlleta electoral per correu. Aixó representen entre 800.000 i 1.00.000 d'euros que ens costarà als contribuients al brometa.
El que es interessant es averiguar on aniràn a parar aquests diners, sel's repartiràn com a bons germans?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carme fletxa Baix Llobregat
28 de desembre de 2010, 22.12 h

Ja vaig dir que el millor era deixar el mixt com està : els gallets de c's tapats, controlats i dominats pels de SI. De vegades m'encanta el sado-Masó, sobretot aplicat als pijo-ejpanyols!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
despertaferro fletxa catalunya
28 de desembre de 2010, 19.56 h

jo tinc la solució...que els colons els hi doniguin un diputat en els de SI ,així tindran un grup propi i ells romandran solas en el grup mixt


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.