directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@sabaroja14 & Aurora Almendros fletxa

publicitat


Dimarts, 24 de juny de 2014 21:30 h

Paco Marhuenda i Carlos Herrera a La Vanguardia i RAC1?

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 27 vots )
carregant carregant


Comparteix






Ningú com la família Godó, els de La Vanguardia, simbolitza el malviure de l’upperdiagonal amb el procés sobiranista. Poc a poc i sense gairebé adonar-se’n, el Conde de Godó, Don Javier per als subalterns, s’ha vist emboscat pel procés. Primer van ser els pactes amb CiU de la mà de David Madí amb l’aquiescència de Mas i l’entusiasme de Duran. Després els periodistes de la casa que, enduts per la marea sobiranista, han radicalitzat el seu discurs; i finalment, el Pepe Antich, que va perpetrar l’edició en català. Resultat: un dia agafa el Pont aeri i els amics madrilenys de Don Javier, Grandes de España o no, l’escridassen per ser un puntal de l’independentisme català.

El pobre Conde caminava desorientat per Madrid demanant ajuda per revertir la situació fins que la fada de la cornucòpia madrilenya, disfressada de ministre l’interior, va posar-se mans a l’obra. La història, ja ho deia Gaziel, ens ha ensenyat que solidaritzar-se amb la família Godó és car. Rajoy i els seus han igualat l’ajuda de la Generalitat  al Grupo Godó i això ha tingut, té i tindrà conseqüències en forma de llista negra. Talment com les purgues de suposats comunistes als Estats Units a l’època de Hoover i McCarthy.

El primer de la llista, Pepe Antich, el més fidel servidor de Don Javier, era rellevat del vaixell insígnia del grup: La Vanguardia. El seu substitut, Màrius Carol, una anguila que fuig sempre dels problemes. L’habilitat del nou director, però, s’ha trastocat en caos, ja que el Conde, empès pels seus iguals de Madrid, li exigeix un diari més espanyolista i el pobre Màrius es veu obligat a virar un transatlàntic en una peixera. Una de freda i una de calenta: avui s’ataca Mas pel seu radicalisme, l’endemà  la llei Wert, i pel mig s’enalteix la tercera via de Gay de Montellà, Fainé i Duran. A la cua hi havia l’Enric Juliana, sempre disposat a fer mèrits, però ni va sortir a les travesses de Madrid.

A l’equip mèdic que ha de fer la quimioteràpia al grup mediàtic de la Diagonal de Barcelona per extirpar el tumor sobiranista s’hi ha afegit l’Albert Gimeno, exdirector de comunicació del Ministre de l’Interior i peça clau en l’operació. Gimeno va haver de dimitir del càrrec per bocamoll i ara és el pont, per no dir el comissari polític, entre el Conde i el govern espanyol.

Una altra conseqüència és la caiguda del segon de la llista negra que el PP va confegir: Jordi Barbeta. El cap de política ha estat deportat a Washington, i si tenim en compte que l’anglès del nou corresponsal és més pobre que la credibilitat de Rubalcaba podem qualificar-ho d’exili d’or per al tertulià de bandera de RAC1 i 8TV.

La següent de la llista negra és Pilar Rahola. De moment el Conde no s’atreveix, més d’un cop ha confessat als seus íntims que la musa d’en Cuní li fa por, però la màquina de matar del Carrer Génova de Madrid, seu dels populars, ja l’ha fet fora de totes les tertúlies de la capital del regne. On no arriba Don Javier hi arriba Don José Manuel (Lara).

El quart dels assenyalats és Francesc Marc Àlvaro. El vilanoví ho passa malament perquè es debat permanentment entre les conviccions i cobrar un plus cada final de mes. Tanca la llista de la primera purga Salvador Cardús, que tot i els seus esforços per autocensurar-se també té els dies comptats.

Cas a part és Jordi Basté. RAC 1 capitalitza ara mateix totes les energies d’aquesta cacera de bruixes. L’estrella matinal és l’objectiu prioritari del govern espanyol. L’executiu en vol el cap perquè considera que la informació del seu programa és sempre esbiaixada, antiespanyola diuen ells, i les tertúlies són un aquelarre independentista.  Basté ha salvat uns quants  matchballs a l’estil Rafa Nadal. Des de la direcció del Grupo Godó ja s’han plantejat fins i tot substituts, a l’agenda de Miquel Caminal, el Minguella del Conde, hi ha Júlia Otero, Rafael de Ribot i fins i tot Susanna Griso.

Sembla que Basté ha salvat el coll, de moment, perquè Carlos de Godó i Valls, l’hereu de la nissaga, preocupadíssim pel testament, ha tingut clar en tot moment que la defenestració del líder radiofònic dels matins a Catalunya seria l’ensorrament de l’emissora, és a dir, el tancament de l’única aixeta de la casa que raja. El futur Conde ja fa temps que pugna amb el seu pare per les decisions estratègiques de la casa. De fet el candidat del primogènit a dirigir el diari no era en Màrius Carol sinó Jordi Juan, ex La Vanguardia i ex Spanair. Al final la casa reial va fer valdre el seu pes i es va inclinar per un amic de tota la vida com és el Màrius.

El que sembla que viu al marge de la pressió espanyolista és Josep Cuní. Viu com una fura, va saber avançar-se al cop de timó de Don Javier i de seguida es va refugiar en l’equidistància a base de fustigar Artur Mas i els seus de tant en tant i ignorar ERC. Mireu minutatges i observareu que per al Cuní la segona força de Catalunya són els socialistes i després els populars. Un consell d’una fan incondicional: No et confiïs perquè qualsevol dia et posaran la proa. “...Es demasiao catalán...” que diria aquell.

En fi, Don Javier vol un diari i una ràdio on hi escrigui i parli gent que pensi com ell, així ho va expressar a un candidat a dirigir el diari. La cosa té gràcia si comptem que a sobre vol guanyar-hi diners. Sempre tindrà la possibilitat de fitxar a la competència, és a dir, al Grupo Planeta, que a partir de La Razón i Antena 3 ha creat un bon planter. Potser sí que un dia veurem en Paco Marhuenda dirigint La Vanguardia i Carlos Herrera dirigint els matins a RAC1, no oblideu que aquest últim també és català, ha passat mitja vida a Mataró.

Aurora Almendros
Politòloga

 
 


lectures 84338 lectures comentaris 13 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Roger Canals fletxa Barcelona
28 de juny de 2014, 08.41 h

Magnífic article. La caça de bruixes és fruit de la desesperació de l'upper Diagonal, acostumada a remenar les cireres, al constatar que no poden controlar el procés. Anem molt bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
26 de juny de 2014, 07.30 h

https://twitter.com/Agentsecret086/status/480082073727012865
https://twitter.com/mkserra/status/480049087308648448


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
el duende fletxa chicago, il
26 de juny de 2014, 06.25 h

si se va baste, le siguen clapes y seguramente los oscars. rac1 de queda con el carbo y tot es posible y se va pal carajo en 15 dias. eso lo sabe hasta el tato. lo que resulta inaguantable es la cada vez mayor presencia de unionistas en las tertulias que hablan por tres y que sueltan unas barbaridades y que no reciben replica alguna. andrea levy, nacho y el abogado de policias en menor medida.

y luego los botiflers del puente aereo. y los del psc como sarda. con un tono de voz que denota que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Perecalderi fletxa Castellar del Valles
25 de juny de 2014, 12.52 h

Gracies Aurora Almendros per aquest article, amb el que m'identifico i que molts ja ens ensumàvem. Quan mes es clarifiqui el panorama millor per tots, que peti el que hagi de petar i que surtin els que no vulguin ser súbdits del
"conde". Tampoc cal que corrin a Catalunya radio, si es pot crear un grup nou que pensi en el futur i la nova situació, millor. Jo el Baste no m'ha entusiasmat mai, el trobo una mica bleda, però veig que hi opinions contraries, serà que jo no soc futboler.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Moles de Robinson fletxa Les Ardennes
25 de juny de 2014, 11.20 h

Si la capçalera es complís, seria un gran èxit , explicaria que can godó ja solament feineja per les espanyes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
25 de juny de 2014, 08.39 h

No cal pas estranyar-se! El Grup Godó sempre ha estat del costat de Madrid i molt franquista a la seva època. Va dirigir el diari l'avi d'Aznar!
Ara el diari, des que ha marxat Antich no val ni la pena llegir-lo. És com una "Hola" ligth i barato en fotos.
- Una veritable llàstima!
Però és que en Màrius a part d'anguila sense compromís i escalador professional, no és gaire cosa més...


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Roser fletxa Barcelona
25 de juny de 2014, 07.54 h

Ja veureu com el Basté marxarà. M'asseguren que ja s'ha vist amb gent del govern per tornar a Catalunya Ràdio i que ho té tot lligat amb la Tarribas que és molt amiga seva. Una Catalunya radio amb el Basté torna a ser imparable i, a més, animaria l'ambient de la gent que treballa allà i que tenen ganes que torni.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Zaplanin fletxa Bcn is not apaña
25 de juny de 2014, 06.49 h

Bon article i ben lligat.

Una unica cosa, Herrera no es català, es de Cuevas del Almanzora,Almeria, passa que va passar la seva infantessa a Catalunya, a Mataró.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan B fletxa Balaguer
24 de juny de 2014, 23.24 h

personalment ja fa massa dies que no consumeixo res del grup Godó, bàsicament perquè tot el que s'explica a l'artícle s'intueix i és Vox Populi. No seré jo qui contribueixi a ampliar les arques de l'enemic. Estem en guerra senyors. "Botiflers" Mai més!


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
24 de juny de 2014, 23.21 h

Fa temps i temps que els meus pensaments i opinions van pel mateix camí que aquest article. Jo era un fan de Basté, Rahola, Cuni, ... I ja em fanta tanta engunia que fà més d'un mes que no els escolto; només es salva de moment en Clapes. Ara al segle XXI l'efecte Galinsoga és més viu que mai de la mà de Marius Carol; i esperem que els catalans tinguem memòria i en la propera Catalunya independent el Grupo Godó desapereixi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.