directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@sabaroja14 & Aurora Almendros fletxa

publicitat


Divendres, 20 de març de 2015 11:35 h

Lara, Justo Molinero, Grup Z i ....(publicat aquest gener)

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant carregant


Comparteix






A Madrid assenyalen l’hegemonia de la ràdio en català com una de les causes de l’augment de l’independentisme. RAC 1, Catalunya Ràdio i el Grup Flaix són l’objectiu de diverses operacions per capgirar aquesta hegemonia.

Per això el Grupo Planeta, propietat del català José Manuel Lara Bosch, ha posat un xec amb set xifres damunt de la taula de Justo Molinero. Es tractaria d’adquirir les llicències de ràdio  del grup de comunicació Teletaxi per crear La Sexta Ràdio a Catalunya. Lara vol fer en l’àmbit de la ràdio allò que ja ha aconseguit en televisió: tenir un canal per a l’audiència de dretes i un altre per a la d’esquerres. Això sí, ambdues d’una espanyolitat indiscutible.  El Grupo Planeta ja disposa avui d’una emissora potent com Onda Cero, però necessiten l’emissora progre i el que és més important, les seves llicències.

Però no és fàcil obtenir bones freqüències a aquestes alçades de la pel·lícula. En el seu moment, José Zaragoza pel socialistes i David Madí per part dels convergents es van repartir el pastís. Lara està aprofitant les legítimes ganes de jubilar-se de Justo Molinero i li ha fet una oferta d’aquelles que no es poden rebutjar. L’operació, però, només és possible amb el vistiplau del Consell Audiovisual de Catalunya.  Però sembla que els membres d’aquest òrgan designats per CDC, el President Roger Loppacher i Yvonne Griley, no estan per donar llum verda al canvi de mans. Evidentment els representants dels partits espanyols, Daniel Cirera i Carme Figueras,  estan entusiasmats. Com també ho està Eva Parera,  ex-senadora d’Unió. I si no frisa prou ho farà el President del seu partit. Fa molts anys que Duran Lleida forma part del Lara Team. Ara tota la pressió és per a ERC. El membre escollit per la direcció d’ERC al CAC és el mític periodista Salvador Alsius. I serà aquest el que desequilibrarà la balança. La suma dels representants del PP, PSC i UDC no hi tenen res a fer si ERC no juga.

S’hi posarà bé ERC? No ho entendria ningú.

Una operació d’estat que té com a objectiu facilitar plataformes a les distintes opcions unionistes per frenar l’independentisme. La Sexta ràdio seria l’emissora de Podemos i el PSOE a Catalunya i Onda Cero per al PP i Ciutadans. Tal com ja es reparteixen La Sexta Televisión i Antena 3.

En una blocada anterior ja avisava que Rajoy pressionava el Conde de Godó perquè destituís Basté i d’altres periodistes de RAC 1. Vista la poca voluntat de Don Javier per carregar-se la gallina dels ous d’or, Rajoy va encarregar a la Vicepresidenta, Soraya Saénz de Santamaría, un pla alternatiu. Aquesta va recórrer al Príncep de les tenebres, Maurici Casals o com ell s’autoanomena a Madrid, Mauricio Casals, President de La Razón i l’home de Lara que dissenya totes les operacions polítiques del grup editorial. Va ser l’astúcia i la capacitat de persuasió de Casals la que va aconseguir que Rodríguez Zapatero suicidés la televisió i ràdio públiques espanyoles en treure’ls la publicitat. Només un murri com el Príncep de les tenebres, així li diuen a Madrid, podia fer que un partit socialista destruís l’únic mitjà públic d’àmbit espanyol. Es diu de Casals que és el famós negociador a l’ombra entre Luis Bárcenas y  Mariano Rajoy. També se li atribueix l’invent i el finançament de l’entitat espanyolista Societat Civil Catalana. Ara el Príncep de les tenebres està treballant colze amb colze amb el govern espanyol per l’afebliment de l’independentisme català. L’operació de compra del 23% de les accions d’El Periódico de Catalunya per part del Grupo Planeta forma part d’aquesta estratègia. Encara que sembli que estem parlant d’un nou Keyser Söze, la temible mà negra de la famosa pel·lícula, Sospitosos Habituals, protagonitzada per Kevin Spacey,  Maurici Casals existeix, és de carn i ossos.

La Moncloa no descansa i en aquesta línia s’ha suggerit al Grup Godó la compra del Grup Flaix Ràdio. Ni al PP, ni a Lara, ni a Godó, els ha passat per alt la força de les emissores de Miquel Calzada i el desacomplexament  nacional dels seus informatius. Posar aquestes emissores al servei de la causa unionista també formava part del pla. Sembla, però, que aquesta darrera part del pla ha fracassat. Sort!

L’estat espanyol i els seus fidels servidors a dreta i esquerra no paren mai. La redistribució de l’espai radioelèctric ha perjudicat la televisió catalana a Catalunya i a les Illes Balears. I no m’oblido del País Valencià. Eliseu Climent ha guanyat sentències contra el tancament dels repetidors però ells ni reculen ni s’aturen.

Quan ERC i CiU diuen que volen construir estructures d’estat no haurien d’oblidar mai que el mentrestant és a vegades més vital encara.
 
Aurora Almendros
Politòloga


lectures 41522 lectures comentaris 8 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Ramon M. fletxa Barcelona
1 de maig de 2016, 00.13 h

EL SR/SRA. QUE HA FET EL COMENTARI #4 DESVARIEJA FORTAMENT. AMB INDEPENDENTISTES COM AQUEST/A NO ARRIBAREM NI A LA CANTONADA DE CASA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ramon M. fletxa Barcelona
1 de maig de 2016, 00.11 h

EL SR/SRA. QUE HA FET EL COMENTARI #4 DESVARIEJA FORTAMENT. AMB INDEPENDENTISTES COM AQUEST/A NO ARRIBAREM NI A LA CANTONADA DE CASA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
6 d'abril de 2015, 11.51 h


Comunicado de la Resistencia :


El 22 de marzo de 2015 hemos asistido a las elecciones andaluzas, en las cuales el psoe , ha vuelto a revalidar el mando incontestable y monopolizante que ostenta desde hace más de 30 años en Andalucía.
Muchas son las claves que se podrían analizar para comprender el porqué una sociedad como la andaluza vota una y otra vez a sus propios verdugos.
Una sociedad totalmente comprada por el caciquismo del psoe, con el objeto de conseguir réditos electorales, e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Marc fletxa Maresme
21 de març de 2015, 08.57 h

I què en sabem d'OnaFM? Fa un parell o tres d'anys inundava les ones radiofòniques d'un barcelonisme alegre, desacomplexat, divertit i combatiu. Tenien una graella esportiva amb aquest tarannà tot el dia, i em consta que tenien èxit. Ara estan tot el dia possant cançonetes... A qui podia interessar que desaparegués i per què?

De fa un temps que no aconsegueixo sintonitzar de nou "El Punt Avui televisió", hi té alguna cosa a veure això que s'hi explica en l'article i el conde de Godot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
CIU està preparant la Traïció fletxa pacte secret Mas - Rajoy
20 de març de 2015, 20.51 h

El 9-N estava pactat entre Rajoy i Mas.Per això Mas es va autoinculpar davant les càmeres.
Perquè sabia que no li passaria res perquè tot estava pactat entre PP-PSOE i CiU,tot era pur teatre.
El pacte consistia en permetre un 9-N sense cap valor a canvi de no fer eleccions plebiscitàries inmediates i allargar
la legislatura al màxim i així matar el Procés.
El Procés sobiranista no es pot aturar des de Madrid amb repressió, s'ha d'aturar "des de dins" i serà CIU qui aturi la independ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de gener de 2015, 14.51 h

D'això sen diu Genocidi Cultural planificat amb el qual en Podemos, com el 99% dels polítics espanyols, també hi està a favor. Després ens ve amb el vell truc de dir que "votaremos pero todos los españoles".

Vomitiu de tan recurrent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
BEJOTA fletxa BCN
28 de gener de 2015, 14.42 h

E. EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més",(= 27-S)

N.B. L'ÚNIC PROBLE ÉS QUE AQUESTS MITJANS ESTÁN SUBVENCIONATS PER TOTS PEL GOIG D'UNS QUANTS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.