directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 17:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@sabaroja14 & Aurora Almendros fletxa

publicitat


Diumenge, 6 de març de 2016 00:00 h

La TV3 que vol Albert Rivera

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant carregant


Comparteix






Us imagineu una coalició a la Generalitat de Ciutadans, PP i PSC dirigint els mitjans de comunicació públics de Catalunya? Doncs ací teniu un tastet de com aniria. D’entrada, la primera decisió que prendrien en bé de la igualtat d’oportunitats, seria afavorir les productores de televisió de Madrid, de la mateixa manera que ho van fer al País Valencià i a les Illes. Al final del ja minso ecosistema, per dir alguna cosa, valencià i illenc d’indústria audiovisual no en va quedar res. Tot pels de Madrid. El cas Gürtel es va alimentar en bona mesura d’aquest esquema tan cosmopolita.
TV3 obriria el matí amb la senyora Susanna Griso i el seu entusiasta ajudant Albert Castillón presentant el programa Els matins. Ambdós ja són imitats al Versió original de RAC 1 com exemple de catalanofòbia histèrica. O aquí hauríem de dir autoodi? Podríem continuar amb un telenotícies migdia encapçalat per la Senyora Sandra Sabatés, la del Intermedio de la Sexta, una demòcrata radical sempre i quan no es parli de Catalunya. El programa de varietats de primera hora de la tarda, el Divendres ja el podrien encarregar directament a Javier Cárdenas, actual locutor de l’emissora Europa Fm, votant i finançador de Ciutadans. El telenotícies nit li toca per mèrits propis a Xavier Horcajo, presentador d’Intereconomia i ex-periodista del diari El País. A les nits, en lloc de fer series pròpies balafiant els diners dels contribuents que es podrien dedicarà  a temes socials, com solen dir sempre que les coses es fan en català, el prime time l’ocuparia un programa d’alta  cultura dirigit per Albert Boadella o en el seu defecte Javier Cercas. El primer per acontentar la parròquia més atrabiliària i el segon per intentar convèncer de les bondats de l’Espanya progressista, la de les Corts de Cadis diuen ells!

No cal dir que per primera vegada veuríem corrides de toros  la televisió pública de Catalunya. Llàstima que l’ara Conseller de Cultura, Santi Vila, s’hagi retractat de la seva filia taurina. Quin gran conductor de corridas hagués estat! En la línia de preservar el pluralisme de la mateixa manera que ara tenim un Hat trick  de l’Espanyol i un del Barça, també tindríem un Hat Trick Reial Madrid presentat pel gran Tomàs Guasch, amb Duran Lleida de convidat  especial, ara que té més temps, podrà sortir definitivament de l’armari. Possiblement els programes de tertúlia política es produirien i s’emetrien des de Madrid, així podrien haver-hi tertulians lliures de la dictadura independentista i gent com Salvador Sostres, Anna Grau, Núria Amat o Arcadi Espada trufats amb gent sàvia i cosmopolita com Hermann Terscht, Federico Jiménez Losantos, Fernando Sánchez Drago o Isabel Sansebastián, ens poden ajudar a sortir del fangar nacionalista gràcies a la seva visió oberta i viatjada.

Fer els programes des de Madrid sempre és una bona noticia per a la gent que xala agafant l’AVE, com és el cas de Xavier Vidal Folch, Enric Hernández o el mateix Xavier Sardà. No en fallarà ni cap!

Una televisió oberta i plural, sense dogmatismes ni voluntat adoctrinadora, feta en un 50% en català i un 50% en castellà, produïda per companyies d’ací i d’allí. Un model de televisió que uneixi els catalans i no els posicioni. Una televisió que ens faci conèixer millor Espanya i la cultura espanyola. Es veu que el problema que tenen el 47% dels electors catalans es que coneixen poc la cultura espanyola. Per això Tv3 hauria de dedicar el Canal 33 i l’Esport 3, a emetre reportatges sobre els pobles i la història d’Espanya. I evidentment les pel·lícules espanyoles també haurien d’abundar a la programa prime time de la televisió catalana, això si, pel·lícules com los Santos Inocentes, Jarrapellejos o les diferents versions de Torrente no poden ser emeses perquè els catalans no tinguin una mala percepció de la història d’Espanya. Series i pel·lícules històriques com Isabel, Carlos Rey Emperador, Teresa,...,  seran molt útils per redreçar els mals vicis que el catalanisme ha insuflat a la ciutadania. Aquestes series vindrien precedides per una contextualització i un debat que es faria a posteriori que dirigiria un historiador de prestigi i neutral com Joaquim Coll, actual president de Societat Civil Catalana. Per cert no cal dir que Polònia, Crakòvia, Alguna Pregunta Més (APM) seran prohibits i substituïts per un late show que encapçalarà un humorista jove i de qualitat com Pedro Ruiz.

Aquest simulació força realista ve a compte del nomenament del Senyor David Mejía Ayra  del Grup Parlamentari de Ciutadans com a president de la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Dit planerament, els independentistes situen un diputat del partit de Rivera, Cañas, Nart i Arrimadas al capdavant de la comissió que fa el control polític de la televisió i la ràdio públiques. Després vindrà la caverna espanyola i ens acusa de màfia totalitària, mur de silenci i no sé que més!

Els atacs dels partits espanyolistes a la llengua, la cultura i la nació catalanes es basen en bona part als atacs desfermats i fora de la raó a la mal anomenada TV3 i a Catalunya ràdio. Des dels radicals o feixistes fins els autoanomenats constitucionalistes, tots, tenen un desfici insà en la destrucció de la televisió pública catalana. Saben perfectament que si aconseguissin minvar-la o simplement anorrear-la tindrien més garanties per la solució final que ens volen aplicar. De fet porten centenars d’anys intenta-ho i tot i fer molt mal no se n’acaben de sortir.

D’aquí que gent suposadament moderada com l’exrector de la UPF, Josep Joan Moreso, o gent que tot i no compartir la proposta independentista però la respectaven com és el cas de Javier Cercas, acaben sucumbint a la pressió exercida pels mitjans espanyols com EL PAIS, l’ABC, La Sexta, ..., contra els mitjans públics catalans. Parafrasejant a Rovira i Virgili en versió SXXI, podríem dir que TV3 és el nervi de la nació. I  ho saben!

Costa una mica d’imaginar però tenim models de com la dreta espanyola va rebaixar al nivell més provincià i xaró la IB3, la televisió i ràdio públiques de les illes o del ja finit Canal 9, al País Valencià. TV3 i Catalunya Ràdio seguirien el mateix camí cap a la inanitat i el no res.

Què? Acollona de veritat la televisió oberta i cosmopolita dels Ciutadans i companyia, eh?

Aurora Almendros

Politòloga
lectures 24177 lectures comentaris 14 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
15 de març de 2016, 17.32 h

Jo ja no miro cap canal caspanyol, em produeixen basques, vòmits i urticària, tot alhora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Moles de Robinson fletxa Les Ardennes
9 de març de 2016, 13.50 h

#12

evidentment el problema és cognitiu i sever , au descansa que t'ho mereixes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Rivas fletxa L'H
8 de març de 2016, 09.03 h

#2, #3, #7 nacionalisme caspós i penós, estupidesa unionista, producte polític mafiós i destructiu, problema cognitiu per part teva, carallot, unionista gens integrat, ingrat!

A les teves intervencions amb prou feines trobem un argument sòlid, més enllà d'aquesta teranyina d'insults, sovint xenòfobs, menyspreus gratuïts i una mostra desfermada de sentiment de superioritat.

Au, ja pots començar a bordar.

Visca el procés pacífic i democràtic!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Joan fletxa València
8 de març de 2016, 04.50 h

Això és el que era el canal 9 del pp a València


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Laura fletxa L'H
7 de març de 2016, 22.45 h

Ara resultarà que per l'espanyolisme el problema és la qualitat? No fem riure. Pel que invertim és un producte prou digne. Quan tingui el pressupost de TVE o d'una pública europea parlarem de qualitat. Mentrestant l'únic que hi ha són ganes d'acabar amb un dels pocs instruments a favor de la llengua catalana. Mira la tele que un dia va ser de Prisa i avui de Berlusconi, la que havia de ser la progre, seria i espanyola La Cuatro, ha acabat fent subproductes a tota hora: Gim Tony, Gipsy Kin... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Moles de Robinson fletxa Les Ardennes
7 de març de 2016, 14.18 h

#3

vols ofendre i sols aconsegueixes la nostra compassió cap al teu esverament d'unionista gens integrat !! Ingrat !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Moles de Robinson fletxa Les Ardennes
7 de març de 2016, 13.16 h

#2 és ben patent d que no vas conèixer la dictadura ni el Nodo, carallot, per escriure aquestes bajanades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Moles de Robinson fletxa Les Ardennes
7 de març de 2016, 13.12 h

#4
el teu problema són els teus paràmetres mentals, en el ben entès de que són efectuats de bona fe llavors podem dir sense ni un gram de rancúnia que venen donats per una mirada curta i obcecada del teu nacionalisme espanyol caspós i penós, però tinc la sensació que de bona fe , cap ni una , i que els teus comentaris des de L'H logo ideat com a punta de llança de la estupidesa unionista en confondre país d'acollida com a colònia vençuda, et dones a la venda mal intencionada del ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Rivas fletxa L'H
7 de març de 2016, 11.21 h

#5 Laura, jo no he defensat TVE ni les privades. Em semblen tan dolentes com TV3. Però si l'únic argument que tens per a defensar TV3 és que les altres són encara pitjors, aleshores no li estàs fent cap favor a "la teva". El teu argument recorda allò de "Jo he mort una persona, però, escolti, que vostè n'ha mort vint. Vostè és un assassí!".

Si a tu ja et va bé qualsevol cosa només perquè la fan en català, endavant. Però n'hi ha que ens estimen la nostra llengua fins al punt de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Laura fletxa L'H
6 de març de 2016, 18.01 h

#4
No sé si pagues o defraudes, però a diferència dels catalans que volem veure televisió en català només tenim tv3 i una mica 8 tv, tu en canvi tens les maravelloses privades i una tve que nosaltres també hem de pagar! Més ens hauríem de queixar nosaltres! De fet no entenc perquè tenim tanta paciència. Si no sempre us quedarà 13 tv!
Per cert les televisions privades són una concessió pública, no? Com poden permetre tanta tele-escombraria?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.