directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimecres, 6 de juny de 2007 05:00 h

El trencament d'ETA, i ja en van 4

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

eta banda terrorista basc
Comparteix
   


L'alto el foc permanent que va declarar ETA el 22 de març de 2006, trencat des d'avui, ha estat la quarta treva total en els 39 anys des del primer assassinat de la banda terrorista, i la segona més prolongada des de llavors.

Per ordre, la primera treva de de l'organització terrorista basca es va produir dies deprés del 23-F de 1981, quan una ETA político-militar va restar en treva durant un any.

Sota el Govern estatal del PSOE de Felipe González i com a conseqüència de les negociacions d'Alger, el 8 de gener del 1989 l'organització anunciava una treva unilateral de 15 dies, a la que van seguir diverses treves de poques setmanes mentre duraven les negociacions entre l'executiu i els terroristes.

Manant el Partit Popular de Jose Maria Aznar ETA va declarar per primer cop, el 16 de setembre de 1998, un cessament de la violència total, unilateral i indefinit, i tot seguit l'executiu del PP, malgrat a l'actualitat ho neguin, van iniciar les negociacions amb la banda armada. Van haver-hi contactes a Suïssa, i després que els populars trenquessin les negociacions ETA va trencar la treva 14 mesos més tard, en la que fou la treva més llarga fins ara.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.