directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 23:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dimarts, 17 de juliol de 2007 05:00 h

La manera més culta de pagar els impostos

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

picasso mnac
Comparteix
   


La companyia Abertis, mantinguda per molts catalans des dels peatges de la xarxa d'autopistes que tenen a Catalunya, ha decidit d'uns anys ençà evitar pagar una part dels seus impostos trinco trinco i fer-ho a base de quadres.

Així l'any 2005 ja va regalar a l'Estat espanyol el quadre "Matèria-Metall" d'Antoni Tàpies, que s'exhibeix al MNAC, i enguany han fet el mateix cedint en concepte de dació, és a dir, com a bescanvi pel pagament d'impostos, el quadre "Dona amb gorro i coll de pell" de Pablo Picasso.

El Picasso en qüestió també s'exhibirà al MNAC i està valorat en 5 milions d'euros. Una tàctica que ens sembla una mica ambigua: per una banda, la companyia guanya en imatge pública i glamour, ja que aquestes sessions enriqueixen el patrimoni artístic i les poden gaudir molts ciutadans. Per altra banda, no deixa de semblar que, amb aquests obsequis, s'evadeix un deure vers els impostos, que més tard repercutirien a tota la ciutadania, i no només als amants de l'art.

En qualsevol cas, apreciem que, ja que la fortuna d'Abertis és gràcies a les butxaques dels catalans, els quadres que cedeixen es quedin al Museu Nacional d'Art de Catalunya.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Pere fletxa El Prat de Llobregat
17 de juliol de 2007, 22.50 h

Els museus i les seves col·leccions són de tothom, dels amants de l'art i de tots els ciutadans. La gent que no els utilitza, esperem que algun dia serà més culta i en farà ús.

L'escàndol és que de centenars d'obres que l'estat adquireix en subhastes o a canvi d'impostos, només n'hi ha un grapadet que han vingut als Països Catalans. La resta es queda sempre a Madrid.

I l'altre escàndol és que la Generalitat dedica als museus nacionals menys del 0,1% del pressupost. Segur que el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marc Almodóvar fletxa Barcelona
17 de juliol de 2007, 11.11 h

....bé, tampoc oblidem que prop del 15% dels nostres impostos es destina al negoci armamentístic de la guerra (armament, exèrcit, equipament militar...) pulutan' això que si paguem els impostos repercuteix en tots és relatiu....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.