directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 6 de setembre de 2007 05:00 h

Vegueria Montilla

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

vegueries vegueria penedes
Comparteix
   


El president Montilla defuig, una vegada i una altra, a la Plataforma per una Vegueria Pròpia.

El passat 20 d’abril, una delegació penedesenca formada per representants econòmics, culturals i membres de la Plataforma havia de ser rebuda pel president de la Generalitat de Catalunya, en ocasió de la seva presència al Penedès a "La nit de l'empresari" a l'Hotel Melià de Sitges. A darrera hora, tanmateix, van notificar-los que la recepció s'havia d'anular.

Davant la contrarietat, van notificar al Gabinet de Presidència que restaven a la disposició del President per desplaçar-se el dia i a la hora que indiquessin per mantenir, al més aviat possible, una entrevista. Però encara n'esperen resposta. Tips de tant esperar i aprofitant la presència del president a la diada de Sant Fèlix a Vilafranca van sol·licitar de nou una entrevista amb el President, amb la resposta següent:

"En la seva estada a Vilafranca del Penedès amb motiu de la diada de Sant Fèlix, el President, com és evident, haurà de dedicar la seva atenció preferent al Consistori i al seguiment de la jornada festiva i castellera, la qual cosa farà difícil que pugui atendre personalment la seva petició. Això no obstant, els plantegem la possibilitat que el director general de Relacions Externes de la Presidència de la Generalitat, Sr. Jordi Menéndez, els atengui en nom del President, en el decurs de la jornada a Vilafranca"

A contracorrent d’aquesta nova negativa, van presentar-se a la plaça de la vila, a l’espera de que el President fes la seva entrada a l’ajuntament, i just en aquest moment, malgrat els impediments de la gent de protocol, van entregar-li la documentació, sense obtenir d’ell cap paraula (fets, no paraules?).

El cas és que Montilla continua mantenint el seu silenci i eludint la seva responsabilitat vers la gent de la Plataforma, sorgida del territori i oficialitzada als plens de 50 ajuntaments i 4 consells comarcals, amb el suport del 80% dels ciutadans de l'Anoia, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. Un fet més que evidencia que, a Montilla, només li interessa l'àrea metropolitana o, concretament, el cinturó socialista que envolta la capital, a qui riu totes les gràcies i assisteix a totes les paellades.

No, la cosa és premeditada. Montilla, que és un home crescut a les diputacions, té ben clar el què fa quan no rep a la Plataforma per una Vegueria Pròpia. Al PSC no li interessa que aquestes quatre comarques aconsegueixin esdevenir una vegueria pròpia i es desvinculin, així, de la vegueria de Barcelona, que de ben segur tindrà un color socialista i servirà per mantenir molts càrrecs secundaris del partit a la menjadora. Perdre aquestes comarques en una vegueria pròpia seria, és evident, una important pèrdua de poder i influència que els socialistes no estan disposats a renunciar.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Martí Ferran fletxa Barcelona
6 de setembre de 2007, 18.52 h

Una mica de seny i de sentit d'estat: estem parlant de les grans divisions del territori de Catalunya que permetin fer polítiques de suport de segon nivell prou potents i coherents.

Si alguna cosa tenim pendent és aprendre dels països europeus no jacobins i unificar municipis, de manera que no hagi cap amb menys de per exemple, 10.000 o 5.000 habitants (com a Suècia, Finlàndia, Alemanya, etc.). El minifundisme municipal actual (gairebé 950 ajuntaments, la immensa majoria dels quals no a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Alguri fletxa Episko
6 de setembre de 2007, 16.34 h

Jaume de Calders, l'has cagada...! Veig que no tens ni idea del Penedès històric, ni de l'antiga Vegueria que havia tingut Vilafranca, ni del Gran Penedès, ni de la unitat d'acció que s'està duent a terme, molt anterior al moviment de recuperació de la vegueria actual. Demostres, Jaume, que ets un ignorant de quatre parets i un corral.
Visca el Gran Penedès!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Oriol fletxa Caldes de Montbuí
6 de setembre de 2007, 12.47 h

Que graciós Jaume.

Llàstima que el que tu dius no és cert i és una broma de mal gust.

La vegueria del penedès compta amb molt de suport de les 4 comarques (Alt i Baic Penedès, Garraf i Anoia) i és una vegueria totalment lògica, les relacions entre aquestes comarques són molt fortes, fins i tot el vi (denominació dorgigen penedès) s'elabora repartit entre aquestes comarques.

I el més important, té un suport popular real

I el millor de tot, treu pes a la megavegueria de Barcelona ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Maria fletxa TARRAGONA
6 de setembre de 2007, 12.25 h

Si això de les vegueries s'ho van treure de la màniga els socialistes per treure-li el poder de les diputacions i dels consells comarcals a CiU i ERC. Tots els que els van votar en són còmplices.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
6 de setembre de 2007, 11.50 h

Jo tan sols vull que algú m'expliqui per què l'Alt Empordà i el Baix Empordà; la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre; l'Alt Camp i el Baix Camp; el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental... poden pertànyer a la mateixa vegueria i l'Alt Penedès i el Baix Penedès... NO.
Suposo que tu Jaume, m'ho podries explicar...
Per cert, a casa meva a Ca la Rita, a Banyeres del Penedès, al Baix Penedès (comarques "tarragonines"), fem botifarres. Si vols apuntar-te ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume fletxa Calders
6 de setembre de 2007, 11.24 h

Jo vull la vegueria del Baix Moianès Est, tombant a la dreta i fins dalt Serramitja. En Montilla ha de rebre'm perquè tinc el suport de tots els de casa meva, els de Cal Siscu, els de Ca la Maria i, fins i tot, els enèmics històrics de Monistrol de Calders també hi estan a favor. En total sumem més de 1.000 habitants, dos ajuntaments i 27 associacions cíviques, econòmiques i socials (els caçadors, l'associació de dones, els del futbol, la colla de Caramelles, el casal de joves, el forn... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.