directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 20 de setembre de 2007 05:00 h

Caixa Catalunya i el català

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

caixa catalunya
Comparteix
   


Sembla mentida. La del català al País Valencià és la "Història Interminable", el mite de Sísif o el popular i etern "Fer i desfer, faena de matalasser".

Després de tres anys exhibint en català alguns cartells grans de publicitat a la seva oficina de Sueca (Ribera Baixa), Caixa Catalunya ha abandonat la nostra llengua i els ha posat tots en castellà. No n'ha mantingut ni un de testimonial en català, tot i que aquest idioma és el que majoritàriament es parla a la població, on van donar-se també els actes espontanis de protesta a Canal 9 a favor que continuï l'emissió de TV3 al País Valencià.

Els habitants de Sueca ja s'han queixat a l'entitat bancària i inciten a tothom que també ho faci a través del correu electrònic o omplint el formulari de contacte.

Es dóna el cas que l'oficina de 'La Caixa' de Sueca va fer, fa uns mesos, el pas contrari: va abandonar els cartells en castellà de la ciutat i va començar a utilitzar els cartells en català que s'utilitzen arreu del Principat. En el seu dia ja vam especular si aquest positiu canvi al català podia ser cosa de la presència del grup municipal d'ERPV al consistori.

De la mateixa manera, el canvi al castellà podria ser cosa de les pressions dels populars del municipi, molt violents respecte tot allò que té color català al municipi, tal com es va poder veure al concurs internacional de paelles.

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.