directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 26 d'agost de 2016 05:00 h

Catalunya Ràdio, la ruïna de RAC1

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant




Comparteix
   


Fa uns dies explicàvem l’operació del Grup Godó per intentar restar audiència a Catalunya Ràdio cara la nova temporada que avui estrena RAC1 i com el Grup Godó comptava amb la complicitat de certs factòtums de l’antiga CDC per a fer-ho possible.

L’operació va permetre que, gràcies a la inoperància dels directius de la CCMA, es frustrés el fitxatge d’Albert Om per part de la ràdio pública i que finalment el mediàtic tingui el seu programa ‘Islàndia’ a la cadena del “conde”. L’operació també va comportar un intent fallit per fer descavalcar Mónica Terribas dels Matins de Catalunya Ràdio.

L’enrenou va arribar fins i tot al Parlament de Catalunya on la presidència del govern de la CCMA, Núria Llorach, va negar taxativament les acusacions d’ingerències polítiques i d’afavorir la ràdio de la competència. Però el cert és que hi ha coses que no quadren.

Els motius de l’operació per part del Grup Godó cal cercar-los en les seves migrades finances i en el fet que RAC1 actualment és l’única peça del conglomerat mediàtic del “conde” que no presenta  números vermells  i que, si s’aconsegueix liquidar la competència- la ràdio de tots-, RAC1 podria ser molt més rendible. Però la tasca no serà fàcil, vist que l’ens públic amb Saül Gordillo al capdavant de la direcció no s’arronsa.

Els motius de la complicitat de certs factòtums de l’antiga CDC amb el Grup Godó són difícils d’explicar en el moment polític que es troba el país i  vist el paper galdós del Grup  Godó amb el procés, però podrien tenir a veure amb la intenció i convenciment d’aquests antics factòtums que el procés esdevingui tant llarg com va ser l’etapa autonomista i que en el llarg camí,  ves a saber on, caldrà comptar amb els mitjans del Grup Godó. Això, sumat a la visió ultraliberal del panorama comunicatiu a Catalunya d’aquests factòtums, ara en hores baixes.

Però el tret, de moment, els ha sortit per la culata. Catalunya Ràdio ha aconseguit mantenir Mónica Terribas al capdavant del programa estrella de la ràdio pública i la direcció de l’ens ha marcat un gol per l’escaire a RAC1, amb el fitxatge de dos puntals de la secció d’esports de RAC1, en Jordi Costa i la Sònia Gelmà,  que competiran amb el programa d’Albert Om. Fet que, per desgràcia del Grup Godó, ha comportar un efecte colateral no desitjat: l’increment d’un 20%  del sou de la plantilla de treballadors mal pagats de RAC1, ja que els fitxatges de Costa i Gelmà van provocar  una revolta dins la plantilla de can Godó i per sufocar-la, no va quedar més remei que rascar-se la butxaca.

Cal recordar que la política de sous a RAC1 es basa en pagar salaris escassos al gruix de la plantilla mentre estrelles de la cadena, com Jordi Basté, rep una remuneració estratosfèrica, que segons les fonts està entre els 400.000 i 700.000 euros anuals.

Vist el panorama, a les mans de cada oient està permetre que el Grup Godó i certs factòtums de l’antiga CDC, ara apagats però encara amb llargs tentacles al poder, se surtin amb la seva.
 
 
 
 
 
 

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Aniol fletxa l'Ametlla del Vallès
3 de desembre de 2016, 12.11 h

Podríeu dir qui són aquests antics convergents?
Pot ser que siguin del sector "negocis" (ja sabeu que els partits polítics estan estructurats per sectors d'activitats)
En Pep Caminal s'ha girat en contra la Corpo que va presidir anys enrera?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.