directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 25 d'octubre de 2010 05:01 h

Guerra bruta contra l'Oficina Antifrau?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant


Comparteix
   


La setmana passada va fer-se públic l'existència d'una operació antidroga dirigida per la divisió d’Afers interns del Cos de Mossos d’Esquadra que va acabar portant a la presó al sotscap de la comissaria de Vilanova i la Geltrú. Al llistat d’imputats hi apareixia, entre altres, el director de l’àrea d’anàlisi de l’Oficina Antifrau, Carles Quílez, periodista de dilatada i reconeguda trajectòria. Sembla que l’acusació contra Quílez es basaria en la paraula d’un confident -delinqüent que treballa per la policia cobrant pels seus xivatassos- anomenat Manuel Gutiérrez Carbajo. Aquest va assegurar que Quílez suposadament l’hauria avisat que tenia els Mossos bufant-li el clatell a punt de detenir-lo.

Fonts coneixedores del cas asseguren que l’acusació contra Quílez podria tractar-se d’un muntatge, una vendetta encarregada pel nucli dur d’Interior (apunten cap a la mateixa direcció general capitanejada per Joan Delort) per revenjar-se de la 'intromissió' que l’Oficina Antifrau hagués aturat unes oposicions que era a punt de guanyar l'exdirector dels Mossos d'Esquadra, Rafael Olmos, arran d'una investigació per la sospita d'irregularitats en la convocatòria del procés selectiu.

L’Oficina Antifrau, dirigida per l'exfiscal Anticorrupció David Martínez Madero, havia sol·licitat al Departament d'Interior que li lliurés tota la documentació relativa a la convocatòria de les oposicions, destinades a cobrir una plaça de tècnic en seguretat viària. Olmos, que va ser director del Servei Català de Trànsit (SCT), era casualment l'únic dels candidats que va superar la primera fase de les oposicions i era a punt de guanyar la plaça, ja que només li faltava aprovar l'entrevista personal. Rafael Olmos va ser director dels Mossos d'Esquadra fins que va ser cessat al març de l'any passat, arran de la polèmica per les càrregues policials contra els estudiants anti-Bolonya, i poc després va ser nomenat assessor del Departament d'Interior. El sindicat UGT va impugnar les oposicions a les quals aspirava Olmos davant el tuf de tupinada del procés.

L’Oficina Antifrau va ser una de les condicions d’ERC per conformar el segon govern tripartit el 2006 després de les acusacions de Pasqual Maragall a CiU sobre el cobrament de comissions a canvi de contractes públics, el conegut ‘tres per cent’. Des d’algunes instàncies judicials, polítiques i institucionals es va intentar limitar en tot moment el poder de l’Antifrau abans de la seva creació. Mesos després esclatarien els casos Palau i Pretòria que vinculaven una extensa xarxa de corrupció vinculada a dirigents i exdirigents de CiU i PSC.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
25 d'octubre de 2010, 17.38 h

Si no fos per ERC ja seríem pitjor que a Sicília.
La màfia ja pren posicions per quan tornin els seus amics de CiU al poder.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.