directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 08:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dijous, 26 d'abril de 2018 05:00 h

Els lletrats del Parlament en contradicció flagrant

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

© Núria Julià

Comparteix
   


A la passada legislatura un dels problemes que van tenir les forces independentistes van ser les dificultats constants dels lletrats del Parlament a l'hora de tirar endavant els projectes. Des del primer moment van trobar una forta persecució i pals a les rodes en el moment de tramitar iniciatives parlamentàries de caràcter independentista.
 
Amb un afany desmesurat, lluny del paper que els hi pertoca als lletrats, acostumats com estaven a ser un poder fàctic dins l'etapa autonomista no han acceptat mai els canvis que s'han produït. L'independentisme guanya les eleccions i es troba amb un cos de lletrats en contra de la mateixa democràcia, comencen a sortir els primers enfrontaments per l'actitud poc col·laborativa dels lletrats en una ampla majoria.
 
El punt esperpèntic arriba en aquesta legislatura quan en el darrer plenari s'havien d'aprovar uns decrets. Segons el reglament, un responsable del Govern ha d'explicar cada decret abans de la seva aprovació en el plenari. A les preguntes de la mesa de com es podia portar al ple uns decrets que incomplien el reglament, els lletrats per sorpresa i indignació dels diputats independentistes van voler forçar el reglament.
 
L'emprenyada davant la manca de criteri dels lletrats va forçar que els partits independentistes retiressin els decrets de l'ordre del dia del plenari. Tenien tota la raó, mentre les decisions del govern de la Generalitat són àmpliament qüestionades i mai els lletrats permeten una visió amplia del reglament, en temes del 155 o altres són totalment permissius.
 
Alguns diputats han trobat a faltar una actitud molt més de defensa dels drets dels parlamentaris davant l'ofensiva judicial, cap mena de recurs a les citacions i empresonaments de diputats que tenen tots els seus drets reconeguts. Sempre ha imperat un silenci condescendent amb la repressió de l'estat. I ara, ofereixen mala cara davant la voluntat del Parlament de presentar una querella contra el jutge Llarena per prevaricació i en defensa dels drets dels diputats.
 

MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
8 de maig de 2018, 13.31 h

Hi ha una revolució pendent.
VISCA LA REPUBLICA DE CATALUNYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
morella fletxa Buenos días,
8 de maig de 2018, 00.40 h

Buenos días, para ti
Está buscando un préstamo para relanzar sus actividades o para la realización de un proyecto, es decir, para comprar un apartamento, pero desafortunadamente el banco los coloca en términos que usted no puede. Más preocupación, ¿pago préstamos que van desde € 2,000 a € 900,000 a cada persona capaz de cumplir con las condiciones para obtener un préstamo especial con una tasa de d? interés del 3%. Ambos necesitas
de dinero urgente por otras razones. Desea contac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Maria fletxa BCN
2 de maig de 2018, 10.37 h

Alguna forma hi haurà de desempallegar-se d'aquests botiflers lletrats que treballen de cara a Madris i mentre tant van fent boicot al treball de la majoria Independentista del Parlament. Potser a algun partit anomenat independentista ja li va bé que sigui així. Que els fotin fora ja, a tots. BOTIFLERS A LA MERDA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
El Pdeshidente fletxa fum fum fum....
29 d'abril de 2018, 15.07 h

D'on han sortit aquesta colla de galifardeus de merda? Qui els anomena? Busqueu el fum i sabreu a on està el foc, tots aquests botiflers poden anar a donar consells legals a Madrid, aquí volem gent que protegeixi els interessos de Catalunya, ningú que ens vengui al millor postor i a més a més cobri dels nostres impostos, és vergonyós això, i els responsables sigui qui sigui dintre de la generalitat, hauria de presentar la dimissió fulminant, i per cert, amb tants experts com hi ha que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 d'abril de 2018, 11.07 h

TURURUT, ALS JURISTES DE L'AUTONOMIA, QUEDA CLAR QUE SÓN COLONS, I EFICAÇOS SICARIS DE LA TIRANIA. ,


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.