directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Dilluns, 8 de novembre de 2010 05:00 h

Fracàs papal?

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

visita, papa, carrers, policia
Comparteix
   


Qualsevol persona que hagi seguit l'especial de TV3 sobre la visita del Papa o hagi tingut l'oportunitat de veure unes quantes fotografies del pas del pontífex per Barcelona, haurà pogut constatar que -com a mínim als carrers- la resposta popular ha estat més discreta de la prevista inicialment.

Les imatges del recorregut inicial del papamòbil des de l'arquebisbat fins a la Sagrada Família demostraven poca expectació. La Guàrdia Urbana calcula que unes 250.000 persones han sortit aquest diumenge al matí i migdia per rebre el Papa Benet XVI, poc més de la meitat de la xifra que esperava l'arquebisbat, que havia pronosticat un seguiment de 400.000 persones. Xifres molt menors ofereixen col·lectius d'observadors seguint l'estela de Contrastant.

L'Ajuntament de Barcelona apaivagava les crítiques per les despeses de la visita de Benet XVI -que en els dies previs s'han enfilat fins als 700.000 euros-  tot explicant que, com a contrapartida, se'n recuperarien fins a 30 milions principalment en els sectors de la restauració, l'allotjament i el transport. Tot i això si atenem als comentaris dels interessats la valoració ha estat ben galdosa, els veïns de la zona que esperaven fer uns calerons llogant els seus balcons no han tingut demanda, els bars i restaurants es lamenten que no han pogut muntar les seves terrasses, els venedors de records es queixen que la zona estava blindada i els hotelers que esperaven un ple fins la bandera s'han quedat en un 75% de la ocupació.

Veient la tebiesa de la resposta a la visita del Papa segurament caldrà replantejar aquestes xifres més que optimistes i revisar el compte de pèrdues i guanys. A Galícia, de fet, ja es lamenten que les expectatives de negoci que s'havien alimentat en els dies previs a l'arribada del Papa s'han desinflat. Sembla que de la crisi no se salva ni déu.


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Jordi-80 fletxa València
8 de novembre de 2010, 12.54 h

#1 JordiSC, Galícia no és Espanya. Si volem que se'ns respecte com a nació, hem de respectar nosaltres a les altres nacions. Si penses que Galícia és Espanya, per la mateixa regla de tres, Catalunya també ho seria. Si nosaltres no ho som, d'espanyols, com és clar, ells tampoc. Més solidaritat entre pobles i menys xovinisme exclusivista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de novembre de 2010, 11.05 h

Si no fos per tota la caspositat ecspañola, molt poca gent hagués trobat el papa.
Entre secreta, autocars d'ecspañols amb banderes xxl, i ramat inadaptat del que tenim per aquí vivint sense agraïment ni respecte de forma habitual, de catalans hi havia pocs.
Jo tenia l’estomac regirat, el papa, els reis d’ecspaña..., quina visió tant anacrònica i humiliant
Espero i desitjo que ens posem les piles i fem fora tots aquests personatges, continuació i recordatori del imperialisme i la d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de novembre de 2010, 09.53 h

A veure si ho entenc bé: Així resulta que, fer venir aquest senyor, el papa, a Catalunya i a ecspanya (galícia) no és qüestió de fe o de religió, sinó qüestió eminentment comercial, qüestió de balanços: Pèrdues i guanys. Quina hipocresia. On són aquells valors espirituals que tant invoquen els catòlics ???. Sou més falsos que aquells duros sevillanus que antigament es van encunyar. Ja, ja, ja, ja!!!!. Us heu gastat un morterada de diners per què vingués, pensant que es rescab... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.