directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

#xocdetrens fletxa

publicitat


Divendres, 3 de desembre de 2010 05:00 h

El FCB i la lliga ibèrica de futbol

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   


La no-designació de la candidatura ibèrica per a organitzar el mundial de futbol de la FIFA del 2018 ha impedit que el Camp Nou hagi d'acollir un esdeveniment que, amb tota probabilitat, seria tot un festival d'espanyolitat.

Però, a més a més d'aquesta gran notícia per als independentistes catalans, les negociacions preliminars entre la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) i la seva homòloga portuguesa podrien ser també la llavor d'una segon esdeveniment encara més cabdal per al país.

Un dels principals frens mentals dels independentistes catalans a l'hora d'imaginar-se la Catalunya independent rau en el Barça. Quina lliga jugarà l'equip de Joan Gamper? 'La lliga catalana? Però si no passaria de ser una competició menor com ho és la lliga escocesa!', s'exclamen.

Des de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes s'assegura que el Barça podria jugar a qualsevol competició de primer nivell que s'ho proposés: 'Les lligues francesa, anglesa o alemanya esperen els clubs catalans amb els braços oberts', afirma el vicepresident de l'entitat, Sergi Blázquez.

Però imaginar-se aquesta situació continua sent dificultós per a bona part d'independentistes. Ara, la RFEF sembla disposada a posar-ho tot més fàcil. Des de fa mesos, manté contactes amb la seva homòloga portuguesa per discutir la possibilitat de posar en marxa una competició ibèrica en què hi participarien equips dels dos països.

Si els independentistes fans del Barça veuen que no passa absolutament res perquè en una mateixa lliga hi competeixin equips de dos estats diferents, tampoc passarà res perquè els equips pertanyin a tres estats. O no?


MÉS ANTICS fletxa taronja

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Joan fletxa Argentona
6 de desembre de 2010, 14.00 h

La parella de ball per investir el president de la Generalitat.., es al punt de mira del PP, que es postula a fer-ho en primera votació.
Argucia d'estrateguia que va tan contra l'independencia com per acorralar a Zapatero.
Cal tenir el cap fred i treure la millor posició pels interesos Catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Sebastià fletxa BArcelona
5 de desembre de 2010, 15.04 h

N'hi ha molta de manipulació nerviosa i plena d'angúnia vers aquest tema. Les lligues de la República francesa, de la República italiana, de la República Federal alemanya, de la República portuguesa i del Regne espanyol, veuen amb molta angúnia com una propera Catalunya Independent girarà les seves lligues de futbol en una nova lliga promoguda per la nova Catalunya esportiva amb les conseqüències econòmiques que hi reportarà per tots ells.
La nova lliga s'endurà els millors equips... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
3 de desembre de 2010, 15.35 h

Penso exactament el mateix que el company jml de Martorell , i per si fos poca cosa, tenim els exemples de Mònaco que juga la lliga francesa o els eqios andorrans que juguen l'espanyola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
jml fletxa martorell
3 de desembre de 2010, 10.39 h

Si ens hem de plantejar la independència del nostre país per un equip de futbol vol dir que estem molt malalts. Si m'he de plantejar un estat propi, un bon finançament, tenir millors escoles i hospitals per els nostres fills, protecció de la nostra llengua, etc etc etc a canvi de veure jugar el Barça a la lliga espanyola... és que estem fatal. Jo als espanyols li puc dir que els canvio el Barça per un Estat Propi, no dubtaria ni un segon.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.