directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 10 de març de 2019 15:53 h

JxCat assegura que les llistes electorals són "un projecte d'equip i no personalista"

Nogueras afirma que JxCat és "el que més por fa al Congrés"

ACN Barcelona.-JxCat ha afirmat que les llistes electorals de la formació són "un projecte d'equip i no personalista" i han afegit que representen la "màxima transversalitat" i que busquen seguir ampliant". En una roda de premsa, on han anunciat que l'expresident Carles Puigdemont encapçalarà la llista a Europa, han refermat el compromís de presentar-se "a totes les eleccions per defensar els drets i les llibertats sense peatges", com ha afirmat Elsa Artadi. D'altra banda, Míriam Nogueras, vicepresidenta del PDeCAT i número 3 a la llista al Congrés, ha assegurat que precisament a aquesta cambra JxCat "és el que fa més por". "A Madrid els fa por la unitat", ha afirmat, per després afegir que és JxCat qui la representa i que això és la seva "força".

En aquest sentit, Nogueras ha assegurat que quan l'Estat "ha tremolat" és quan l'independentisme ha anat "junt", i ha apuntat que seran a les eleccions al Congrés "per responsabilitat" perquè cal ser "on es prenguin decisions" que els afectin.A més, s'ha compromès a que el partit "defensarà desacomplexadament" el mandat de l'1-O i el 21-D. "Fer política no és agenollar-se, és ser contundent", ha sentenciat. Nogueras també ha destacat que JxCat és "l'únic" grup "independent i independentista amb veu pròpia" per defensar els catalans a Madrid.D'altra banda, Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn i Jordi Sánchez, que encapçalaran llistes tant al Congrés com a l'Ajuntament de Barcelona, han reconegut a través d'una carta llegida per Blanca Bragulat, parella de Turull, que els hauria "agradat" una candidatura "unitària", però han decidit apostar per JxCat perquè "representa l'esperit unitari de l'1-O". En aquest sentit, els presos també s'han compromès a "apartar-se" si calgués perquè, segons afirmen, no són candidats per "fer més gran un partit" sinó per "servir el país i la llibertat".Les llistes al Parlament Europeu, el Congrés i l'Ajuntament de BarcelonaDurant la roda de premsa s'han presentat alguns dels noms que encapçalaran llistes de JxCat. En el cas del Parlament Europeu Elsa Artadi ha anunciat que el número 1 serà Carles Puigdemont. Així, ha explicat que "la millor manera" d'internacionalitzat el conflicte català és "amb una veu lliure" a Europa. D'altra banda, Artadi, que serà número 2 a l'Ajuntament de Barcelona, darrere de Quim Forn, ha assegurat que és "tot un honor" per ella.Pel que fa al Congrés, Laura Borràs, que serà la número 2 per Barcelona, precedida per Jordi Sànchez i seguida per Míriam Nogueras i Ramon Tremosa, ha detallat la resta de candidats de les altres circumscripcions. En el cas de Tarragona, la llista anirà encapçalada per Josep Rull, Ferran Bel i Aurora Masip, mentre que a Lleida serà Jordi Turull, també en situació de presó preventiva, seguit per Concepció Canyadell i Rosa Borrell. A Girona el cap de llista serà Jaume Alonso Cuevillas, advocat de Carles Puigdemont, amb Sergi Miquel i Marina Geli al darrere.Pel que fa al Senat, Borràs ha apuntat que a la llista hi haurà noms com Lluís Puig, Hèctor López Bofill i Assumpció Castellví, però ha explicat que cal acabar-la de configurar.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.