directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós: 'No posarem pals a les rodes a la llei de consultes de CiU'

Tot i això, alerta que el TC i el govern espanyol 'bloquejaran qualsevol iniciativa'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest dissabte que 'a diferència d'ells, no posarem pals a les rodes' en referència a la llei de consultes que impulsarà CiU tal com es va anunciar des del Govern. Amb tot, Puigcercós ha alertat que el Tribunal Constitucional espanyol i el govern de l'Estat, sigui del PSOE o del PP, 'bloquejaran qualsevol iniciativa' en aquest sentit. Pel que fa a les primàries del PSC, Puigcercós ha celebrat que els socialistes celebrin un 'debat democràtic i no un debat de nomenament a dit, com hem vist en altres partits'. El president d'ERC ha fet aquestes declaracions durant la presentació de la Secció d'Anàlisi de Polítiques Públiques de la Fundació Josep Irla que s'ha fet a la seu del partit.
joan puigcercós
Comparteix
   


Etiquetes
'Ens paguen per fer de diputats, farem la nostra feina i que no tingui cap dubte CiU que, a diferència d'ells, no posarem pals a les rodes'. Amb aquestes paraules, Joan Puigcercós ha sintetitzat la posició d'Esquerra Republicana de Catalunya respecte la llei de consultes que impulsarà CiU tal com va anunciar el portaveu del Govern, Francesc Homs, aquesta setmana.

No obstant això, el president d'ERC ha fet un advertiment: 'No maregem la gent; fem el que fem, el govern d'Espanya, del PSOE o del PP, o el Tribunal Constitucional, bloquejaran qualsevol iniciativa'. En aquest sentit, també ha afirmat que 'tots sabem que la sentència del TC posa un objectiu molt clar: faci el que faci Catalunya, serà controlat i prohibit'.

Llarg termini

Joan Puigcercós ha atès els mitjans de comunicació durant l'acte de presentació de la Secció d'Anàlisi de Polítiques Públiques de la Fundació Josep Irla. En aquest marc, el president d'ERC ha assegurat que 'és un moment de fer propostes valentes, clares, trencadores, sense complexos; això és el que se us demana'.

Des del seu punt de vista, s'ha de fer propostes 'amb perspectiva' per tal de 'saber com volem el país d'aquí 25 anys'. En aquest sentit, ha afirmat que 'CiU ha renunciat' a aquest objectiu de planificació. 'Hem vist improvisació sistemàticament, com en aquests moments que no hi ha ni una proposta seriosa a mig i llarg termini; tot és a curt, i amb el retrovisor posat' ha afegit Puigcercós.

Primàries 'democràtiques'

Pel que fa a les primàries del PSC per escollir el candidat a l'alcaldia de Barcelona responen a 'una falta de reconeixement de lideratge implícit'. No obstant això, Puigcercós ha indicat que 'hem de respectar i valorar' el fet que el PSC sigui 'capaç de dirimir els debats interns d'una forma democràtica'.

El president d'ERC també ha aplaudit que els socialistes celebrin unes primàries responent 'a un debat democràtic i no a un debat de nomenament a dit com hem vist en altres partits'. 'No es pot demanar partits oberts i després, quan fan els seus processos oberts amb pluralitat, algú vulgui veure això com un problema', ha afegit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
20 de febrer de 2011, 10.13 h

#2 Podria dir-me doncs, a qui l'agradaria Vostè veure i/o aplaudir dient aquestes mateixes paraules ???. Al Mas o en Laporta ???.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
20 de febrer de 2011, 08.16 h

#2 Estimat davids, ho tens fàcil, m'extranya que una persona que té un nivell tan alt d'expressió i una cultura exquisita no trobi la solució, no et miris els mitjans de comunicació i ja està ! total si actualment t'els mires no et serveix de res per el que he vist, tens una visió irreal de les coses i vius tancat en el teu món.
Petons als mugrons ressentit


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
davids fletxa catalunya
19 de febrer de 2011, 17.04 h

estic fins els collons de veure la cara del perdedor aquest,perdedor i mentider..finalment aquest pajaruuu que és,sociata,indepe,xerraira i prou,xupopter,el tonto util.?????.agraire les respostes de aclariment


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Republicà fletxa Barcelona
19 de febrer de 2011, 15.49 h

Per coses com aquestes ERC tè 10 diputats i CIU 62.

CIU quan era a la oposiciò ho criticava tot, que si les oficines exteriors, que si vegueries, que si llei de consultes... i això a la llarga dona vots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.